Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Ścieżki rowerowe w Ostrowcu

Ilość postów: 21 | Odsłon: 2049 | Najnowszy post
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Ścieżki rowerowe w Ostrowcu”.
  • Ścieżki rowerowe w Ostrowcu

Co dalej ze ścieżkami rowerowymi w Ostrowcu? szumnie w lokalnej tv zapowiadany przegląd przez Prezydenta i radnych miasta , przyniósł jak na razie odświeżenie znaków poziomych na tych ścieżkach! I to tyle ?! Kiedy doczekamy się jakiegoś logicznego połączenia tych ścieżek? Może jakieś przejazdy rowerowe wyznaczyć na skrzyżowaniach! W tej chwili jazda po Ostrowcu rowerem zgodnie z przepisami jest wielką uciążliwością i prowokuje do jazdy niezgodnej z przepisami a wręcz zniechęca do jazdy rowerem!!!

Gość_uczestnik ruchu drog
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Ścieżki rowerowe w Ostrowcu

trza audyt zrobic

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Ścieżki rowerowe w Ostrowcu

Szczerze? Wolałbym żeby ścieżek rowerowych nie było. Jeżdząc rowerem szosowych niestety nie da jeździć się po tych ścieżkach kiepskiej jakości, zabrudzonych i ułożonych z kostki + krawężniki. Miałem kilka niebezpiecznych sytuacji na ścieżkach: jadę sobie szybko po ścieżce o tam stoi facet z pieskiem ze smyczą przecięgnięta na całej szerokości chodnika + ścieżki, dobrze że wychamowałem bo byłoby nieciekawie. Było to na ulicy Granicznej. Innym razem na ścieżce na ulicy Sienkiewicza zjazd w dół w Mickiewicza, jadę szybko a z bocznej uliczki wyjeźdza mi inny rowerzysta przewożący jakieś karnisze. W ostatniej chwili wychamowałem. Super bezpiecznie jest na ścieżkach, o omijaniu pieszych nawet nie mówię.... Dlatego jak tylko mogę omijam drogi z tymi ścieżkami, a jak już są to nimi nie jadę.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

bo powinny byc mandaty dla pieszych za chodzenie po sciezkach rowerowych, cos dla strazy miejskiej

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

gosc 9:38 podzielam twoje zdanie w 100% lepiej ja by tych sciezek nie bylo bo te co sa to sie do niczego nie nadaja.majac 4,5 atmosfery w oponie doslownie nie da sie siedziec na siodelku jadac po tych pseudo sciazkach rowerowych mozna uszkodzic sobie pewna bardzo wazna czesc ciala;) ten co je projektowal chyba nigdy rowerem nie jezdzil. sciezka powonna byc z asfaltu albo tak jak w innych miastach pokryta czyms co daje taki sam efekt.a u nas polecieli po taniosci i zrobili z kostki to ze nie da sie po tym normalnie jezdzic to inna sprawa.

Gość_anty b.
        Zgłoś
        Odpowiedz

4,5 atmosfery w oponie rowerowej? Tobie to chyba 4,5 atmosfery mózg uciskają...

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

gosc z 14:29 jesli dziwi cie takie cisnienie w oponie to widze ze niewiele wiesz o rowerach. sa opony gdzie jest duzo wyzsze.w moim moge pompowac do 5,3 atmosfery.

Gość_anty b.
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

ja pompuję do 4,5 i co?

dk79
            Zgłoś
            Odpowiedz

Osobiście miałem akcje na ścieżce rowerowej że pan prowadził sobie psa na smyczy wyciągniętej na maxa gdyby nie szybka reakcja hamulcowa nie wiem jakby się skończyło.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

No bez przesady, takiej tragedii ze ścieżkami rowerowymi w naszym mieście nie ma. Szkoda faktycznie, ze wciąż za mało, szkoda, ze kiepsko oznakowane i głównie z kostki - ale cieszę się, ze ich jest coraz wiecej. i tak głownie po nich przemieszczam się w dojazdach do miejsc, skąd zaczynam prawdziwa wyprawę ;-)

Tennessee
        Zgłoś
        Odpowiedz

a sprobujcie sie przejechac po tych w parku po deszczu (tych zielonych). Zalecam bez gwaltownych wirazow bo bedzie gleba.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

lepiej zmien łyse opony

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

To prawda że piesi spacerują z psami po ścieżce rowerowej ze smyczą wyciągniętą w poprzek ścieżki przeważnie na Sienkiewicza-jeżdżę tamtędy codziennie.Piesi też nie przestrzegają przepisów tylko chodzą po ścieżce rowerowej,a gdy użyje się dzwonka rowerowego to są obrażeni i jeszcze potrafią naubliżać.SM powinna także pieszym zwracać uwagę a nie tylko rowerzystom.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

ta 26 x 2,25 to nadal lyse

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

I te krawężniki które wystają ponad kostkę.Brak przejazdów przez skrzyżowania.Potrzeba jest ponownego odmalowania oznaczeń poziomych

na ścieżkach aby widoczne były dla pieszych.Dużo jest do zrobienia aby było super.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Kiedy audyt sciezek i remonty?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Ja tam nie patrze czy baba zabiera psa ja przez calá sciezke smycz. Najwyzej łeb psu w szprychy wkreci, szkoda ale jak glupia pani to co zrobic.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 20

10:58

Dokładnie.Niech zlikwidują wysokie krawężniki na skrzyżowaniu ścieżek rowerowych z dojazdami do posesji które uniemożliwiają normalną jazdę rowerem.Kto odebrał takie ścieżki rowerowe.Przykładem jest ścieżka rowerowa przy Alei 25-lecia Wolności.

Gość_corel
                Zgłoś
                Odpowiedz
2 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Magdalena Bęben Design
Branża: Biura projektowe
Dodaj firmę