hej mam pytanie czy nie wiecie gdzie jest jakis osrodek w ostrowcu dla zwierzat ?? mam psa i niestety musze sie go pozbyc bo mam malutkie dziecko i sie go boi bo pies szczeka . czekam na odpowiedz
rozumiem że psa można sie pozbyć bo jest agresywny ,czy stwarza niebezpieczeństwo ,ale w takim wypadku zastanawia mnie fakt ,czy są psy które nie szczekają? biorąc psa wiadomo co to za zwierzę trzeba było zdecydować się na rybki -sama mam psa który strasznie dokucza wokół domu wymyśla takie rzeczy że czasem nie mam do niego nerwów ,ale gdy wracam z pracy i on cieszy się ,patrzy z miłością , merda to złość mi przechodzi i nie mogłabym tak po prostu się go pozbyć
A jak urodzi się drugie dziecko, a to "stare" będzie hałasować to oddasz je do sierocińca? Dla psa schronisko to trauma i wilel psów nie wytrzymuje tego psychcznie i fizycznie. Pies jest zamknięty w boksie z towarzyszami niedoli, którzy nie zawsze są mili, psy się czasem zagryzają z powodu stresu i frustracji jakie powoduje takie więzienie. Nie mówiąc już o braku ruchu i jakiejkolwiek rozrywki. I nie we wszystkich schroniskach psy mają ciepłe budy, dobre warunki sanitarne, wystarczającą ilość jedzenia i opiekę weterynaryjną. Część z nich to po prostu psie obozy zagłady trzepiące kasę na "opiece" nad bezdomnymi psami. Gmina daje pieniądze za każdego wstawionego do schronu psa, a pies nic z tego nie ma, nawet miski żarcia. Jak pies tam trafi to już po nim...
a jak brałas psa to myslałaś ,że będzie miałczał , kwakał czy gęgał?Szok !!!jak mozna tak potraktować zwierzaka !!!!!