Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Samsung F480 (błąd aparatu)

Ilość postów: 8 | Odsłon: 3822 | Najnowszy post
  • Samsung F480 (błąd aparatu)

Witam, mam problem z aparatem w telefonie, po jego uruchomieniu wyskakuje mi "błąd aparatu". Miał ktoś podobny problem i wie jak to naprawić?

Gość__ala_
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Samsung F480 (błąd aparatu)

Pewnie trzeba przeinstalowac firmware

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Samsung F480 (błąd aparatu)

Zmiana firmware raczej tu nic nie da - pokombinuj z kodami serwisowymi do tego modelu ale szanse są raczej nikłe i w grę może wchodzić tylko wymiana aparatu w tym telefonie ( co przy jego obecnej cenie jest już chyba nieopłacalne ). Stało się to samo z siebie czy już taki kupiłaś? Bo takie rzeczy dzieją się jak ktoś nieumiejętnie bawi się wspomnianymi kodami serwisowymi - to jest dobra rzecz ale w rękach kogoś kto sie na tym zna. Pozdrawiam

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Stało się to samo z siebie. Czytałam gdzieś na stronkach, że jak się wpisuje te właśnie jakieś kody to się może tak zrobić, bo sgh mają jakąś blokadę piracką, ale problem w tym, że ja się żadnymi kodami nie bawiłam. Hmm z tą wymianą aparatu to troszkę niefajnie, bo nawet się nie opłaca. Miałam ogromną nadzieję, że jakoś uda mi się to naprawić w nieco tańszy sposób. ajj

Gość__ala_
        Zgłoś
        Odpowiedz

Tu jakiś koleś opisał jak to naprawić ale głowy nie dam, że to będzie działać ( wg niego ta metoda działa ) --> http://www.samsungi.pl/printview.php?t=7716&start=0 <-- Jest tylko 1 problem a w zasadzie to 2 : link z 2-go punktu wygasł i nie wiadomo jakie pliki dokladnie trzeba pobrać a 2-gi to taki, że to może być dla ciebie zbyt skomplikowane ( bez urazy ). Więc albo zmień telefon jak Ci zależy na apatacie/kamerze w fonie albo naucz sie z tym żyć :). Akurat aparat w tym modelu nie należał do najlepszych więc za bardzo nie ma czego żałować ;)

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Właśnie już widziałam stronę z tą metodą i jak zaczęłam to czytać, to pomyślałam: 'ciekawe jak ja to zrobię'. Więc miałeś rację ;D. Ajj właśnie aparat do moich potrzeb był taki akuracik, a używałam go dość często przy pracy. No cóż wielkie dzięki za pomoc ! (:

Gość__ala_
            Zgłoś
            Odpowiedz

Drobiazg ;)

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

po pierwsze pobierz to: http://www.civilprojectsonline.com/wp-content/downloads/Camera_Firmware.rar

wypakuj, a następnie:

1. Uruchom załączony TkFileExplorer 2.2

2. Ustaw połączenie telefonu na PCStudio

2. Wybierz z menu: Settings -> COM Port

3. naciśnij ikonkę "Connect"

4. skopiuj dołączone pliki: (CE131_F2_SEM.bin i CE131_F3_SEM.bi do folderu SystemFS/Driver

podgląd: http://www.civilprojectsonline.com/wp-content/uploads/2010/04/TkFileExplorer_2.2.jpg

5. Zaktualizuj firmware kamery (wybierz na telefonie: *#36287# )

6. następnie: "[2] ISP firmware write"

7. poczekaj, aż pokaże się 'SUCCESS' - może to chwilę potrwać

8. następnie wybierz "[3]ISP firmware Version Check"

(jeżeli zobaczysz 0x43xxxxxx to aparat na pewno już działa:)

pozdrawiam:)

Gość_Addhi
                Zgłoś
                Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Biuro Rachunkowe "Complex"