niektore czesci do voyagera diesla bardzo trudno dostepne i drogie,z pewna usterka zaden mechanik w promieniu 100 mil nie umial sobie poradzic, ja bym optował za seatem alhambrą bo sharan to bardzo brzydki jest..
Polecam zafira siedzenia chowane w podłogę jak potrzebne to chwila i rozłożone
ło matko,tylko nie Łopel-tragedia
od 4 lat mam Zafire 7 osób - disel jestem bardzo zadowolony, bez awarii, mało pali, POLECAM
fiat ulysee czy jak tam się pisze
Sharan VW do 2000r...poj 1900, 7litr na 100km w dieslu..
12 letni antyk? to moze lepiej od razu kupic furmanke i konia.
to może Mazda 5 jest 7osobowa tylko trzeba troszkę dorzucić kaski a można ładne autko kupić
kolego "tytus " z 7:54 - jeśli stać Cię na drogie -wypasione i młode auto to gratuluję.Mnie niestety nie, a zmuszony jestem na zakup auta 7 osobowego ponieważ tyle osób liczy moja rodzinka .Na nic lepszego i droższego mnie nie stać i dla tego prosiłem o poradę na tym forum . Pewnie rozbijasz sie autkiem tatusia, za jego ciężko lub nie zarobione pieniądze ale pamiętaj : jeśli zarabiasz w naszym mieście marne grosze, masz na utrzymaniu dzieci + koszta utrzymania domu + alimenty, to szukasz czegoś taniego , funkcjonalnego i ekonomicznego ! nie życzę tobie tego ale co nie którzy mają gorzej od Ciebie i to nie z ich winy.. Pozdrawiam
Ja mam grand scenica 1,9 DCi , fajne wygodne i komfortowe auto tyle że siedzenia chowane w podłodze są bardzo niskie i na długie dystanse się nie nadają. Co do zafiry w tych pieniądzach uboga wersja i siedzenia dodatkowe podobne do scenica. Ten sam dylemat miałam na jesieni. Po obejrzeniu dziesiątek aut wybór padł na renówkę. A w tych czasach wszystkie auta się psują tylko zależy na co się trafi
Możesz wziąć Kia Carnival ale tylko z silnikiem Mercedesa,jest dosyć komfortowe a o części się nie martw( jak niektóry mało wiedzący opowiadają) zresztą nie są awaryjne,to samo z Voyagerem, ale tu z kolei unikaj silnika diesla (benzyna +gaz),Te dwa modele przebijają pozostałe pod względem komfortu i wyposażenia (miałem Voyagera a znajomy Kia którym robi masę km po Polsce)
Ja polecam Renault Espace .Plastikowa buda -więc nie ma problemu z korozją ,szczególnie gdy musi stać pod chmurką.