Jak w temacie. Którą markę / model polecacie w cenie do np. 18 tyś
podoba mi się CHRYSLER VOJAGER ale słyszałem ,że są problemy z częściami do niego w razie awarii i są mało ekonomiczne ze względu na dużą pojemność silnika ...
Ja bym Ci polecila Kia Carnivala,wyglada bardzo ladnie,komfort jazdy tez bardzo dobry.
tylko Chrysler lub Kia i nie słuchaj bzdur typu-brak części,co do Chryslera to tylko benzyna (gaz) gdyż silniki 2,5 TD VM były awaryjne włoski wynalazek,a ogólnie auto super,wygodne,pojemne
Voyager duzo pali i częsci ma drogie, fajna jest toyota avensis verso, albo sharan
Kia Carnival to najbardziej awaryjne auto w swojej klasie. Ale za to ich cena jest niska.
Nie spotkałem się z problemem z częściami. Odnośnie ekonomiczności polecam zwłaszcza diesel 2.5 CRD - 9 l./100 km miasto 7l./100 km trasa.
zafira 7 osob, silnik 2.0 dti i spalanie 7L w miescie a trasa 6,5
Chrysler Voyager. Mam już ósmy rok i nie narzekam. Części drogie? Chyba to napisał ktoś, kto nie ma o tym pojęcia, np. sworzeń zwrotnicy (nie wiem czy dobrze to nazywam, taka kula ze śrubą w wahaczu) kosztował mnie 35 zł, to nawet do poldka są droższe. Z resztą wcześniej użytkowałem passaty, to wiedziałem, że drogo płacę za części.
ALE WYGODA W VOYAGER'KU NIE DO PORÓWNANIA Z ŻADNYM EUROPEJCZYKIEM.
mam do sprzedania voyagera 2,5crdi z 2002 roku
a o Hyundaiu Trajet`cie nikt nie wspomina?? Bardzo fajne autko autko mam takiego z 2005r (zakupiony jako eksperyment) i jest bajka. 7 oddzielnych foteli, dużo miejsca, silnik elegancki (2.0 crdi) spalanie koło 8 w mieście poprostu czego tu chcieć więcej :D psuć się nie psuje nic a jedyne wymiany to standardowo płyny ewentualnie przy zawieszeniu wybite drążki czy gumy na stabilizatorach. I nie jest drogi bo za 18tyś to się kupi bardzo młody egzemplarz. Osobiście polecam