Ja bardzo lubie sałatkę z prażonym slonecznikiem
Jest szybka i bardzo dobra:-) sałata lodowa, ser żółty lub feta(zależy co kto lubi) słonecznik łuskany-uprazony na patelni, pomidory pokrojone w trójkąty lub koktajlowe, do tego niewielka ilość majonezu pomieszanego z jogurtem naturalnym, pieprz i o ile robicie z żółtym serem a nie feta to jeszcze sól.. wszystko delikatnie wymieszac :-)
Vegeta jest bardzo nie zdrowa. Odradzam używanie jej.
Kto jeszcze używa Vegety? To zatykacz żył.
19.09
No a sól zdrowsza?? Jak zdrowsza wg ciebie,to użyj soli,zamiast Vegety.
No jednak ludzie używają Vegety,bo gdyby nie używali i nie kupowali,to nie byloby jej w sklepach.A jest,we wszystkich,to widocznie schodzi.
19.33
W zasadzie to wszystko co jemy jest niezdrowe.A jeść sie powinno wszystko,tylko z umiarem.
Vegeta zatyka żyły,ale kilo tlustego boczku na święta juz nie?? I tlusty bigos,czy flaki tez nie??
Bez popadania w paranoję.
Ja robię sałatkę grecką
1/2 główki sałaty lodowej lub jaką mam
3 duże pomidory lub kilka koktajlowych
1 ogórek
1 nieduża cebula czerwona
150 g sera feta
garść oliwek czarnych
1 łyżeczka oregano
szczypta pieprzu
3 łyżki oliwy
świeża bazylia
pokroic w kostke u polac sosem winegret lub oliwą z oliwek
19.09,no i pomyslalby kto,ze wszyscy teraz jesteśmy tacy eco,tylko zdrowa żywność i przyprawy.Tylko skąd te tłumy przed świętami we wszystkich marketach,ze na parkingu palca nie wsadzisz,a co dopiero auto? No a w marketach przeciez najwięcej modyfikowanej żywności.A tu co niektórych Vegeta chce zabić.Toz to straszne!! Żądam wycofania sprzedaży Vegety ze wszystkich sklepów,w trybie natychmiastowym!!! Napisze petycje do sejmu.
1000-ce przepisów w internecie po co tu dupe zawracasz