W sobote mam imprezke,jaka sałatke byscie polecali,zawsze robiłam gyrosa ale już się przejadł
- 1 duży filet pojedynczy z kurczaka (lub mały podwójny)
- puszka kukurydzy
- puszka ananasa
- czerwona papryka
- majonez, jogurt naturalny
- sól i pieprz
Gotujemy filet w wodzie z vegetą i odrobiną pieprzu, po czym rwiemy w drobne strzępki. Ananasa kroimy w drobną kostkę, paprykę również. Dodajemy kukurydzę, majonez z jogurtem i doprawiamy.
U mnie w domu znika w mgnieniu oka ;)
Smacznego!
też polecam:) U mnie bez papryki i fasoli.Szybka , smaczna i prosta.Pierś z kurczaka duszona na patelni- nie gotowana jak w podanym przepisie:)
-tuńczyk w sosie własnym (kawałki) 1 puszka
-jajko na twardo pokrojone w kosteczkę
-1/2 puszki kukurydzy
-1/2 puszki groszku zielonego
-ok.4 plastry ananasa z puszki pokrojone w kostkę
-posiekana natka pietruszki
-sos majonezowy (majonez z jogurtem naturalnym) lub sama oliwa z oliwek, jak ktoś lubi. Ja wolę z sosem majonezowym. Oczywiście ilość składników można podwajać i potrajać w zalezności od ilości osób.
Mnie smakuje:
- opakowanie paluszków surimi (ja miałam z Biedronki)
- 3 jajka na twardo,
- 3 - 4 ogórki konserwowe,
- czerwona cebula,
- koperek, szczypiorek
- majonez + jogurt + 2 ząbki czosnku + pieprz biały +
ostra papryka
lub taka:
surimi + puszka groszku zielonego + ogórek wąż (ze skórką) + koper + sos jw.
Pyszna sałatka i prosta: pierś z kurczaka (jak do gyrosa), seler naciowy i żurawina. Do tego majonez. Jest rewelacyjna!
- 1 brokuł ugotowany al dente,1 podwójna pierś z kurczaka pokrojona w dużą kostkę obsmażona z przyprawą do gyrosa,puszka kukurydzy,100gram słonecznika uprażyć na suchej patelni,majonez.Wszystko delikatnie wymieszać no i smacznego!
albo może taka;1 kalafior świeży ugotowany al dente,5 pomidorów pokrojonych w 8,5 jajek też pokrojonych w 8,szczypiorek,sos 1/2 szklanki majonezu+1/2 szklanki jogurtu+4 ząbki czosnku.Kalafior część sosu,pomidory sos,jajka sos,posypać szczypiorkiem...Mniam!
Ja polecam starte jabłko z marchewka, bardzo smaczna a zarazem zdrowa przekąska
Krążki cebulowe, panierowane i smażone w głębokim tłuszczu http://cogotowac.pl