witam wszystkich mam poważny dylemat mam możliwość kopienia saaba 9-5 kombi z 2002r jak myślicie i co myślicie o tej marce?? czy możne mi ktoś pomoc
Moim zdaniem takich mniej znanych marek aut trzeba się trzymać z daleka.Wypadnie remont to już kasa odpowiednia.A wiadomo że lata ma takie że już trzeba dokładać.A jeszcze wiadomo coś o prawdziwym przebiegu!
dobrze że tylko twoim zdaniem, co to znaczy mniej znanych marek? Saab to mniej znana marka ? jeździłeś kiedyś jednym z nich ? nie cały świat się kręci wśród wieśwagenów od starszych niemców. W saabach można znaleźć silniki opla, ogólnie Opel swego czasu dużo w saaba inwestował tylko że jak Saab dostawał od nich gotową vectrę to stwierdzali że jest to samochód z byt słaby żeby zmienić mu tylko znaczek i przerabiali go w znaczącym stopniu. dlatego części ma wspólne z oplem, wiem bo mam w rodzinie saaba 900 z 97' do tej pory śmiga aż miło a silniki turbo wręcz genialne, ostatnio jedynie pompa wspomagania siadła ( 387tys km). ja bardzo polecam tą markę, mimo tego że miała jakieś problemy finansowe nie ma problemu z serwisem jak i z częściami bo większość jak w oplach ;) poza tym tu masz opinie innych ht tp://www.autocentrum.pl/oceny/saab/9-5/i/
Ot Ci znalazł się prawdziwy "znafca" na miarę marki Saab.
Istotne pytania: jaki motor?, z jakich rąk pochodzi egzemplarz?, jak obchodzono się z Sabiną?
Szczerze odradzam jednostkę benzynową 2.0 i diesel 3.0, unikałbym również 2.2 diesel. Jeżeli już to 1.9, były montowane do Saabów, a już na pewno klasyczne 2.3T niezależnie czy standard, czy Aero.
Dostępność części do Saaba: zawieszenie Vectra, silniki Fiat, Opel, Isuzu, Saab/Scania, plus wielu zachodnich dawców, jakiś problem?:)
Pamiętaj! Masz mniejsze prawdopodobieństwo, że Saab jest wybity/wytłuczony, to nie jest auto dla dresa, Saaba kupuje się w jakimś celu, z jakiegoś powodu, nigdy do katowania, chociaż auto jak na nasze warunki jest bardzo wytrwałe.
Dwunastoletni Saab jest wbrew pozorom autem bezawaryjnym i bezobsługowym.
Zapraszam, służę pomocą w wyborze Saabów.
Why drive a car when you can pilot a Saab!
normalnie śmiech..mniej znanych marek..a to jakie znasz ? opel i volkswagen ? Saab to jedno z lepszych aut gdzie np. oleju w skrzyni biegów się nie wymienia a GMC doprowadziło do wstrzymania produkcji..ot motoryzacyjna polityka (mafia)
saaby są super :)
tez mam taka mozliwosc, oolnie to kazdy ma i co z tego wynika, generalnie ta marka to prawie to samo co opel tylko czesci beda kosztowac extra, musisz samemu poszukac po allegro ile kosztuja typowe czesci do opla z tego roku i do twojego saaba
zalezy jaki silnik, w 3.0diesel bym sie nie pchal 2.2 na turbince to co innego, diesel na oplu