Dla zwykłego człowieka niewyobrażalna kwota, zważywszy o ile można byłoby obniżyć ceny leków, oddłużyć szpitale, wybudować socjalnych lokali, zmniejszyć koszty żłobków i przedszkoli, wyleczyć chore dzieci, dać wsparcie seniorom itd., itd. Czy chcemy powtórki tego rozdawnictwa poprzez nieprzemyślany i bez refleksyjny wybór prezydenta i dopuszczenie do władzy poprzedni rząd?
Jeden idiota już Ci odpisał.
10:09, cóż za samokrytyka:))
Chcemy..kto chce? Zaglądam tu czasem ( na forum mojego rodzinnego miasta) i nic prócz tego że pracy nie ma w mieście że młodzi stąd uciekają i wiesz co Ci powiem MAJĄ RACJĘ .Puste ulice,ludzie wyglądający podobnie do siebie,puste autobusy..nawet moje dziecko zauważyło,zapytało mnie kiedyś dlaczego tu tylko starsi ludzie na autobus czekają?Smutne to bardzo taki brak perspektyw i rozwoju.Prosze Was Ostrowiacy wybierzcie mądrze
Twój rząd już miał przekazać pieniądze na szpitale zamiast do TVP ! Stało się inaczej, przekazał jeszcze więcej na TVP w likwidacji.
Ja pierdole, tyle kasy na pedofilstwo w sutannach!
To tylko 3 lata, które były kontrolowane, a nie wiadomo jak było w poprzednich, biorąc pod uwagę ile przekazywane było na Rydzyka, takiego samego człowieka z nikąd, jak kandydujący Kajolek, którzy mają na względzie tylko dla siebie ciągnąć ile się da. I niech mi ktoś powie, że nie jest tak, to odpowiem mu, że jest tak samo obłudny, pazerny i samolub jak Ci dwaj.
Kościół powinien być rozliczany że swoich dochodów ze wszystkich źródeł jakie posiada włączając w to pieniądze z tzw tacy.Oplaty za Sakramenty Święte są co łaska,zrobić cennik żeby była jasność .Zlikwidować wszystkie zniżki na zakup ziemi i nieruchomości .Kościół powinien być przejrzysty aby uniknąć ciągłych podejrzeń wiernych .I tak mają za co przepraszać ,niech się ogarną bo ludzie mają dużo religii do wyboru i po prostu odejdą od kościoła.O dyskryminacji i roli kobiet w kościele nawet nie wspomnę...żal
Nie mierzy się wszystkich jedna miarą,są też księża z powołania.To prawda że ,,kto ma księdza w rodzie tego bida nie ubodzie,,
Powinno się opodatkować kościół,nie powinni księża mieszkać w ogromnych plebaniach .Uważam że w Polsce są instytucje które mają większe potrzeby niż kler.To wstyd żeby ludzie zbierali na leczenie swoich najbliższych gdzie i jak się da a kościół w naszym kraju ma się aż za dobrze
Jest kasa to i są orgie na plebaniach