Pan rehabilitant kurek pomaga. Poza tym, przy silnym bólu, polecam Ci maść przeciwzapalną z diclofenakiem np. wyleżeć trochę i ćwiczenia izometryczne oraz ćwiczenia wzmacniające mięśnie grzbietu i brzucha.
http://wylecz.to/pl/zdrowy-styl-zycia/cwiczenia/cwiczenia-na-rwe-kulszowa-jak-skutecznie-zmniejszyc-bol-plecow.html#popupClose
bardzo dobry lekarz ktory mnie wyleczyl kilkoma zastrzykami jest w kielcach. dr Gołębiowski.
zastanawiam się do dziś dlaczego takich zastrzyków nikt w ostrowcu nie proponuje. a odwiedzilam chyba 5 neurologow i leczyli mnie przez 3 lata....
Na rwę kulszowa tylko zastrzyki. Mnie przepisuje lekarz rodzinny i trwa to 7 dni , a mnie 3 lata. 3 lata to nie rwa kulszowa, bo nie wytrzymała bys takiego bólu.
ja na prywatne leczenie w ostrowcu wydalem gruba kase. kilka straconych lat. ktos kiedys na forum napisal o dr Gołębiowskim. 1 wizyta. fakt prywatna tez. dostalem 5 zastrzykow, ktore bierze sie co tydzien i rwa ukryla sie. podobno nie da sie tego wyleczyc. ale mam spokoj juz kilka miesiecy. a zastrzyki kosztowaly ok 6 zl za 1 szt.! ulga po kilku latach meczarni z lekarzami w Ostrowcu!
pan Kurek lub pan Kowal i tylko ćwiczenia i rehabilitacja. Nie wierz w żadne maści i zastrzyki bo to nic nie pomaga wiem z autopsji tylko wydasz mase pieniędzy. Odpowiednie ćwiczenia i ból mija. Zdrowia życzę
Gość_Aga
Dziś, 14:25
rehabilitacja moze pomoc tylko w lekkich bolach kiedy jeszcze nie doszlo do powazniejszego zwyrodnienia kregoslupa. cwiczeniami kregoslupa nie naprawisz.
a lekami naprawisz? ja mam przepuklinę i bolało cholernie brałam zastrzyki maści i tak nadal bolało. Pomogło proste ćwiczenie tzw przeprosty i już dłuuuuugi czas nie boli i mogę funkcjonować normalnie
Gość_Aga
Dziś, 17:08
przepuklina to nie rwa kulszowa! o czym Ty piszesz?
Przede wszystkim zrób badania, żeby poznać przyczynę. Dopiero później lecz. Ja przez pół roku cierpiałam, bo nie mogłam się doprosić skierowania na rezonans. Dobra diagnoza to podstawa a nie leczenie na chybił-trafił.
tylko jest jedno pytanie! ktory lekarz w Ostrowcu da skierowanie na TK? przeciez to kosztuje ok. 600 zl i jest zabierane z kontraktu z NFZ lekarza! (za takie skierowanie placi lekarz z kontraktu z NFZ!)
jak da ci skierowanie na badanie to oznacza, ze zarobi 600 zl mniej. pokaz mi takiego, ktory rozdaje skierowania na prawo i lewo?
to dlatego nie przepisuja badan!