Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Rwa kulszowa

Ilość postów: 12 | Odsłon: 1400 | Najnowszy post
  • Rwa kulszowa

proszę o porady na złagodzenie RWY KULSZOWEJ,bo zastrzyki nie pomagają

Gość_chory
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Rwa kulszowa

Znam dobry sposob ,trzeba ugotować ziemniaki 1-1.5kg w calosci i nie obierac tak zeby sie rozgotowały

(ok 1 godzine) odcedzic ,potem do woreczka ,najlepiej mała poszewka ,rozgniesc je rekoma tak zeby utworzyly coz w rorzaju grubego plastra i przykladac na wysokosci od posladka w zwyz . radze poczekac az troche przestygną dobrze jest owinac folia ,wtedy długo trzymaja cieplo i okryc sie ,powtarzac ten oklad 3-4 razy mnie pomoglo ,czego i Tobie zycze

Gość_ewa
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Rwa kulszowa

Moze nalezalo zaczac od zabiegow fizyko ? Laser , Tens wzdluz konczyny dolnej, jest kilka do wyboru

8LukAsZ8
      Zgłoś
      Odpowiedz

tylko ćwiczenia na rozciąganie, tzw. koci grzbiet.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

dokladnie duzo cwiczen

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Kiedy boli nie wolno ćwiczyć, jedynie ćwiczenia izometryczne - napinanie i rozluźnianie pośladków, wypinanie na stojąco części lędźwiowej do przodu (ręce na biodrach) i powrót do normalnej pozycji. Wszystkie inne ćwiczenia można robić dopiero wtedy, kiedy ustąpią dolegliwości bólowe. Rwę kulszową trzeba potrzymać trochę w cieple, poduszka elektryczna, maść rozgrzewająca przeciwbólowa i przeciwzapalna, czopki przeciwbólowe np. Diclofenac. Pisze z doświadczenia - cierpię na rwę notorycznie.

Gość_A.
            Zgłoś
            Odpowiedz

Najlepiej iść do neurologa i stwierdzi czy to jest faktycznie rwa, czy może przepuklina w kręgosłupie (tak jak było w moim przypadku).

Polecam dr Stanisławek przyjmuje na Waryńskiego. Trzeba wziąć też pilne skierowanie od lekarza, normalnie pewnie na grudzień zapisują.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Odp.: Rwa kulszowa

a może plastry rozgrzewające by dały rade?

Gość_chory
      Zgłoś
      Odpowiedz

Plastry tez pomagają. Oprócz tych z pieprzem, które są typowo rozgrzewające i trochę pieką, są tez teraz w aptekach plastry przeciwbólowe. Pomagają.

Gość_A.
        Zgłoś
        Odpowiedz

Najważniejsze, kiedy dopadnie rwa, nie dźwigać, nie schylać się z wyprostowanych nóg i, jeśli to oczywiście możliwe, nie siedzieć (np. 8 godz. przy biurku), żeby nerwów nie uciskać. Spróbuj chociaż ze 2 dni poleżeć w cieple.

Gość_A.
          Zgłoś
          Odpowiedz

kilka dni lezenie w łóżko w pozycji embrionalnej na boku z podkurczonymi nogami, lub na podłodze z nogami pod katem prostym, możesz oprzeć na stołku. Mnie pomaga , walczę z rwą od 10 lat. do tego leki w razie zaostrzenia myolastan i nimesil.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Ja dzięki rozciąganiu mogłem normalnie pracować a dwa tygodnie pózniej byłem w górach:)

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -