Czerwiec - okres walnych zgromadzeń w spółdzielniach. Być może cały rok nie interesowałeś się, co się dzieje u Ciebie w spółdzielni. Pora to zmienić. Wszak to przecież sprawa Twojego mieszkania, domu Twoich bliskich. Nie chcesz chyba, żeby z braku Twojego zainteresowania przyszedł czas, że Ty płaciłeś przez lata czynsz, a okaże się, że w spółdzielni nie ma pieniędzy. Nie ma środków na remonty, na opłatę mediów.
Zdarza się, że we władzach spółdzielni zasiadają ludzie niekompetentni, a nawet tacy, co mieli w przeszłości na pieńku z prawem (ba! odsiadywali prawomocne wyroki!). Dziś ci ludzie zarządzają Twoim majątkiem, Twoim mieszkaniem, Twoimi pieniędzmi.
Bywa, że nie wiesz nawet, a trwonione są Twoje pieniądze: na przegrane procesy, odszkodowania, na zbyteczne tworzenie etatów, gdzie zatrudnia się znajomych. Kto ma z tego korzyść? Władze, ludzie przy tzw. korycie.
Twoja bierność - Twoja strata. A możesz poświęcić jedno popołudnie w roku, by coś zmienić, by podkreślić swą obecność i mieć kontrolę na własnym majątkiem.
Mów za siebie 8:48. No a NA PEWNO tak się pisze, więc nie bądź taki/a pewny/a.
Taaa Strachy na lachy
P. Marianie jak nie wie się co się pisze to lepiej nie pisać. W promieniu kilkudziesięciu metrów od spółdzielni są 3 punkty poboru opłat. Skoro są takie punkty to znaczy że jest zapotrzebowanie na takie usługi. W spółdzielni krzemionki zapłaci pan każdy rachunek za 0,99złotego. I raczej kasjerki się nie nudzą.
jaką nowiusienką
Może ktoś napisze jak poszły głosowania, czy statut został zmieniony w jakimś punkcie?
to przyznaj sie gosciu ile jest Twój blok zadłuzony i nie miej pretensji do garbatego że ma proste dzieci!!!o tym też trzeba pomyslec i nie pieprzyc głupot innym Bo i tak nie dojdziecie do KORYTA!!!! tym sposobem Nie macie za grosz kultury żeby wkładac do skrzynek dzisiaj na kogo mamy głosować!!!! to jest chamstwo i bezczelnosć! kazdy lokator jest dorosły i wie na kogo zagłosuje a starszy pan dzis chyba sie wykonczy z tymi ulotkami Szkoda że za pózno wyszedłem za tym panem bo bym go przywitał z dużym usciskiem Ale jutro napewno go rozpoznam!!! jesli bedzie na zebraniu
M24 mam prośbę skieruj Orłowskiego na kurs kultury, bo to cham!!!!!!
Ja nie jestem fanem Mirka ale to co zrobila ta niby elita [ przeciwnicy]uraga wszelkiej przyzwoitosci.WSTYD PANOWIE IPANIE.Najlepszym wyjsciem z tego jest zakladanie Wspolnot.
Oprócz populizmu to nie zrobiliście niczego dobrego. Wasze działania obliczone są tylko na popularność aby za wszelką cenę zostać na następne kadencję. I to tylko tyle macie do zaoferowania.
Dla mnie głosowanie na m_24 jest sygnałem degradacji intelektualnej miejscowej społeczności.
Znowu wygrał Mirek?
Nie masz czego się czepiać?Czep się psiego ogona.