Czerwiec - okres walnych zgromadzeń w spółdzielniach. Być może cały rok nie interesowałeś się, co się dzieje u Ciebie w spółdzielni. Pora to zmienić. Wszak to przecież sprawa Twojego mieszkania, domu Twoich bliskich. Nie chcesz chyba, żeby z braku Twojego zainteresowania przyszedł czas, że Ty płaciłeś przez lata czynsz, a okaże się, że w spółdzielni nie ma pieniędzy. Nie ma środków na remonty, na opłatę mediów.
Zdarza się, że we władzach spółdzielni zasiadają ludzie niekompetentni, a nawet tacy, co mieli w przeszłości na pieńku z prawem (ba! odsiadywali prawomocne wyroki!). Dziś ci ludzie zarządzają Twoim majątkiem, Twoim mieszkaniem, Twoimi pieniędzmi.
Bywa, że nie wiesz nawet, a trwonione są Twoje pieniądze: na przegrane procesy, odszkodowania, na zbyteczne tworzenie etatów, gdzie zatrudnia się znajomych. Kto ma z tego korzyść? Władze, ludzie przy tzw. korycie.
Twoja bierność - Twoja strata. A możesz poświęcić jedno popołudnie w roku, by coś zmienić, by podkreślić swą obecność i mieć kontrolę na własnym majątkiem.
do 17:15 - wybieram się na WZ, żeby tego, który jest utrzymywany na etacie za moje pieniądze odwołać ze stołka v-ce , na którym go wygodnie posadziła RN, który naśmiewa się ze swoich chlebodawców, który ze swojej pracy w spółdzielni uczynił władzę, który ze spółdzielni zrobił swój prywatny zakład pracy do zatrudniania swoich znajomych, a którym pensje płacę ja i wszyscy spółdzielcy, który nie ma szacunku dla nas spółdzielców, który w dniu 16.10.2015 r. o godz. 20:02 zamieścił na forum haniebny i obraźliwy wpis skierowany do członków spółdzielni o treści następującej:
" POWODZENIA NA WALNYM ZGROMADZENIU. TYLKO NAJPIERW PRZEDSTAWCIE BADANIA LEKARSKIE O STANIE ZDROWIA BO Z TRUPAMI NIE MAM ZAMIARU ROZMAWIAĆ ANI W SĄDZIE ANI NA WZ."
Poświęcę jedno popołudnie w ciągu roku, żeby mieć czyste sumienie, że mój głos został oddany w słusznej sprawie, że komornik nie zlicytuje majątku spółdzielni, w tym i mojego mieszkania , żeby spać spokojnie z rodziną we własnym mieszkaniu przez cały następny rok. Pójdę i zagłosuję za odwołaniem tego osobnika.
Jeszcze Macie nadzieję że wrócicie do KORYTA jak to Ty gosciu z 23.00 sie wypowiadasz! napewno mieszkancy bedą wiedziec na kogo zagłosują! Ja jak i napewno wiekszosc mieszkanców zagłosuję własnie na Mirka24.Jak do tej pory bardzo dobrze spełnia swoją funkcję i nie kłamie że nic sie nieda zrobić bo niema pieniędzy! Kontrola w tej Spóldzielni napewno jest bardzo potrzebna!!!!BRAWO MIREK!Nareszcie jest odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku!
kazek, a skąd wiesz, że to o m24? Po którym zdaniu wpadłeś na taki pomysł?
23:00 idz i zabierz jeszcze rodzinkę,może ci pomogą
Absolutnie podpisuję się pod Twoim wpisem. Bądźmy aktywni społecznie - to od nas wszystko zależy. jeśli przyjdą na Walne tylko ci agitowani przez obecny zarząd to pozostanie potem tylko popisać tu na Forum. A oni będą z nas drwić, jak to pewien członek ... czyni.
"Zdarza się, że we władzach spółdzielni zasiadają ludzie niekompetentni, a nawet tacy, co mieli w przeszłości na pieńku z prawem (ba! odsiadywali prawomocne wyroki!). Dziś ci ludzie zarządzają Twoim majątkiem, Twoim mieszkaniem, Twoimi pieniędzmi."
NIE ODPUSZCZAJ - IDŹ NA WALNE ZGROMADZENIE I DECYDUJ O SWOICH SPRAWACH!
Taka prawda, że ludzie powinni zmądrzeć, no ale większości nic się nie chce, osoby młodsze, szczególnie kobiety (nie młode bo koło 40) interesują się tipsami i fb a na Walne nie idą, bo twierdzą, że nie ma po co, no ale i na wybory prezydenckie czy parlamentarne też nie idą, bo nie znają kandydatów, bo u fryzjera/kosmetyczki o tym nie mówią. Niestety, nie dość, że czasu nadmiar bo i nie pracują zwykle to nie ruszą się z domu, żeby decydować i wiedzieć, że ma się na coś wpływ.
Ja też pójdę na WZ, mam własne zdanie i nie potrzebuję wsparcia rodziny ani zaświadczenia o stanie zdrowia.Dość już bujania się po spółdzielni "pracusiów" i głośnych instrukcji ... M ,obiecuj im co tylko chcą , i tak do walnego.
Chcemy nagrania całości obydwu zebrań i odtworzenia w kablówce a co pikantniejsze fragmenty na You tube
Jak dobrze rozumiem każdy kto zgłosi się z podaniem o pracę to znajomy? A może wszyscy zatrudnieni to rodzina? Oj boli że tyle firm zostało odciętych od kasy. Boli że tulu mieszkańców znalazło zatrudnienie. A gdzie pani pan była był w momencie jak zatrudniana w spółdzielni była córka obecnej kandydatki do RN? Czy również wtedy były robione wpisy o odwołanie? Proszę o nie wypowiadanie się w imieniu innych spółdzielców.
13:20 - uderz w stół, a nożyce się odezwą. A może nie?
A co ty chcesz zgłaszać do prokuratury? Przecież wątek jest tak ogólny, nie ma nazwy spółdzielni, żadnego nazwiska ani miejscowości. Chyba, że ty to odbierasz na zasadzie "uderz w stół, odezwą się nożyce".
A jak tam mirki wczorajsze wasze obrady w "Malwie " w klubie 'Bongo"? Czemu zmieniliście miejsce waszych spotkań spod parasola i w ksero? Czy już wszystko dogadane? Chcieliście zlikwidować "Malwę" , a jednak teraz się wam przydała. "Malwa" ma zostać, bo jest dla wszystkich spółdzielców i mieszkańców naszej spółdzielni , a przede wszystkim dla dzieci, bo tam rozwijają swoje talenty, zainteresowania i miło spędzają czas.
CZEKAM - ZORRO
do 10:48 - a jak nazwać sytuację, gdy głośno krzyczeli ci obecni we władzach naszej Spółdzielni, że 2 kasjerki to jest za dużo i trzeba zwolnić jedną, bo będą oszczędności. Potem za jakiś czas otwiera się w Spółdzielni dla znajomej punkt kasowy i zatrudnia na etat jako kasjerkę. Powiem więcej, zatrudnia się na etat jeszcze 4 kasjerkę, która akurat "wiedziała", że to właśnie my Spółdzielcy na nią oczekujemy, by ją zatrudnić za nasze pieniądze w kasie Spółdzielni. Pani kasjerka nr 4 to mieszkanka wsi Sadowie, jest to córka koleżanki pani K. , żony pana v-ce K. vel m24. No to ja już nie rozumiem logiki wg 24 , że 4 < 2 , czyli, że dwie panie to jest za dużo, ale 4 to może być za mało, bo nie jest wykluczone, że następnych znajomych nie przybędzie do pracy na etacie za nasze pieniądze.
13:47 czyli mirek24 znowu straszy prokuraturą.