Czy ktos z sympatykow, czlonkow obecnych, bylych dzialaczy moze objasnic sytuacje jaka panuje w tym ugrupowaniu w Ostrowcu? Po tekscie w ostatniej Gazecie Ostrowieckiej widziemy tam konflikt i atakowanie sie przewodniczacych. Jak naprawde wyglada sytuacja? Czy tak jak mowi byly szef miejskich struktur czy jest moze tak jak mowi pan Adamski? Czy odjescie bylego przewodniczacego ma byc ruchem podobnym do tego jaki zrobili nie dawno mlodsi dzialacze SLD w koncu znajdujac sie w PO czy rzeczywistosc jest inna?
jak mozna interesowac sie kims kto zalozyl partie tylko po to aby PO mialo wiekszosc w sejmie?
druga rola tej partii jest odwracania mediow od waznych spraw dla polakow jak np. prace nad uchwala majaca na celu przyjecie euro bez zgody Polakow w zamian dostajemy codziennie transexualiste.
To ugrupowanie to jedna wielka pomyłka. W następnej kadencji nie będzie ich już w parlamencie i bardzo dobrze!
@Radek - młodym się w dupach poprzewracało, bo Ruch Palikota jest przecież ZA legalizacją marihuany.
Ale tego że to jest odłam PO, i mają praktycznie takie same lewackie poglądy, już nikt nie widzi.
Aktualnie każda z partii porusza "ważne" tematy, ale... dla samej siebie. Zamiast razem ustalić strategię rozwoju gospodarczego kraju, to poselstwo zajmuje się tupolewem, zmianami w rządzie, marychą, watą, etc.
Kto raz zakosztował polityki, ten... zrobi wiele, żeby się w niej utrzymać. Utrzyma się, jeśli będzie mówił to, co chcemy usłyszeć.
Pzdr.
Tomasz.
Nie kto inny, jak RP poruszył kwestię premii w PS oraz ostatnio w strukturach samorządowych. Kalisz mówi, że to populizm... tak, jakby sam nie był populistą - jak każdy polityk. Ale to nasza wina. Wybieramy tych, którzy nam naobiecują a potem mamy do nich pretensje, że nie zrealizowali czegoś, czego i tak nie da się zrealizować w 100%.
Pzdr.
Tomasz.
Chciałem przystapic do tego Ruchu,ale partia ta nastawila sie tylko na antyklerykalizm,jak dokopac kosciołwi,mimo wszystko zyje w społeczenstwie Katolickim i sam jest z rodziny katolickiej boli mnie ze rozrastaja sie struktury koscielne-cały nadzor koscielny,biskupstwa itp,sciagaja haracz z parafi,w parafiach,zanikaja struktury demokratyczne-rady parafialne jesli sa to sa to osoby wybrane przez proboszcza-chciałbym aby parafie z otrzymanych od gminy ,parafian-pieniedzy bogaciły się,a nie dawały haracz na rozrastajaca sie administracje koscielna.a glowna przyczyna nie wstapienia do parti był pan Stawiarski zaufany starostwa chcacy stworzyc partie dla biurokratów i nowo bogackich . Dziś nie zaluje ze nie przystapiłem do tej parti jaka jest Ruch Palikota -partia wodza.
Wykluczony, nie we wszystkich parafiach jest tak źle. Wszystko zależy od ludzi, jacy tam mieszkają. Od proboszcza oczywiście też ale jego zawsze można zmienić jeśli tylko ludzie trzymają się razem. W mojej parafii działa dużo grup modlitewnych, koła różańcowe, nawet powstało męskie koło różańcowe więc nie jest tak źle..