mirek po co w ogóle głosowałeś,jeśli dla tego żeby było śmieszniej ja nie głosowałem by nie robić z siebie idioty
Jeszcze przed południem Janusz Palikot, pytany o kandydata na wicemarszałka sejmu odrzekł, że nie będzie to on sam. Kto zatem? Pytany o to, czy kandydatką jego partii mogłaby zostać transseksualistka Anna Grodzka, Palikot mówił, że to "bardzo ciekawa kandydatura i warto ją rozważyć". Robert Biedroń
Uzyskanie mandatu parlamentarnego nie wstrzymuje natomiast śledztw przeciwko nowo wybranym posłom lub senatorom, ani ich procesów karnych. Dotyczy to np. wybranego na posła Roberta Biedronia z Ruchu Palikota. Od końca maja w warszawskim sądzie jest akt oskarżenia Biedronia o naruszenie nietykalności cielesnej policjanta w czasie demonstracji 11 listopada zeszłego roku, gdy nowo wybrany poseł miał być wśród osób blokujących legalny marsz narodowców rzucając w ich stronę kamieniami i racami.
Zatrzymywany przez policję Biedroń miał wtedy uderzyć funkcjonariusza w twarz i wyrywać mu pałkę. Po postawieniu zarzutu Biedroń uznał go za kuriozalny i oświadczył, że to on został przez policję pobity, o czym zawiadomił prokuraturę. To śledztwo zostało umorzone, zaś oskarżonemu Biedroniowi grozi do roku więzienia. Przepisy stanowią, że immunitet poselski nie jest przeszkodą w prowadzeniu procesu w tej sprawie, zaś jeśli Biedroń zostałby za ten czyn prawomocnie skazany - utraciłby mandat poselski, bo prawo zakazuje sprawowania go osobom skazanym za przestępstwo umyślne.
TAGI: zarzut, śledztwo, wybory, sejm, senat, immunitet, Podobno tusk ma go powołac na stanowisko ministra mniejszości sexualnych.Tak pisze w wirtualnej.
Jak podają źródła, rzecznikiem klubu Ruchu Palikota zostanie albo redaktor naczelny tygodnika "Fakty i Mity" Roman Kotliński, albo wicenaczelny tygodnika "Nie" Andrzej Rozenek. Według źródeł, podczas spotkania pojawiła się propozycja, by rzecznikiem klubu został Robert Leszczyński, który nie dostał się do sejmu. Jednak podczas spotkania miały padać argumenty, że z powodu tego, iż nie będzie posłem, nie powinien też być rzecznikiem klubu.
Po zdjeciu krzyża palikot powinien powiesić swojego sztucznego członka i swiński ryj co tak sie z nimi obnosił.
Mirek ma rację. Strach pomyśleć co będzie dalej, skoro tacy ludzie będą stanowić prawo w naszym kraju. Póki co można się pośmiać ale obawiam się, że za jakiś czas nie będzie już tak wesoło..
moja teoria tego "fenomenu" jest taka:
kilka miesięcy temu Pan Janusz dogadał się z Panem Donaldem, że trzeba na wybory zwerbować elektorat lewicowy. Więc, wyrzucenie z partii, słowne pyskówki i nagle, pro prawicowy kapitalista, staje się pierwszym socjalistą RP. Ale "inteligentny" i tolerancyjny elektorat o tym nie myśli, bo usłyszał hasło "walki z kościołem". To nic, że stosunki kościoła z Państwem reguluje konkordat i żadna partia nie jest w stanie tego zmienić (potrzebna jest większość konstytucyjna), bo "myślący" wyborcy odkryli właśnie "największego wroga kraju - czarną mafię". Bo przecierz to nieporównanie większe zło, niż mafia homoseksualna. Teraz wystarczy zrobić Pana Biedronia ministrem edukacji, Panią/Pana Annę z Krakowa ministrem zdrowia, a Pana od konopii minietrem rolnictwa i wszyscy bedziemy szczęśliwi. Co za ludzie......................................
Masz racje. Lepiej bylo glosowac na Po albo PiS aby dalej bylo tak jak jest bez zadnej szansy na zmiane (w te albo druga strone).
Jakie społeczeństwo, taka "elita" rządząca.
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120819/POWIAT0206/120819119 a u nas?kiedy pomnik?
gdzie jest ten od legalizacji różnego rodzaju używek,ciekawe co powiedziałby rodzicom tych chłopców,pewnie że nie każdy po narkotykach głupieje itd http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/407301,zarzuty-dla-kobiety-ktora-smiertelnie-potracila-dwoch-chlopcow-w-jej-organizmie-wykryto-narkotyk.html