PO-PARCIE PALIKOTA | 32% WIĘŻNIÓW Z ZK, RESZTA TO GEJE LESBIJKI ,BYLI SKAZANI ,LECZĄCY SIE PSYCHIATRYCZNIE, NARKOMANI oraz inni uzależnieni TRANSEKSUALNI (SEJM) ORTODOKSYJNI ATEIŚCI SAMA ELITA 40-toMILIONOWEGO PAŃSTWA dlaczego brak pedofili i prostytutek panie januszu to błąd???????/
odpowiedz
J. Palikot studiował na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim.W tamtych czasach tysiące Polaków dawały pieniądze na tacę w kościołach podczas zbiórek na KUL. Żeby 20letni Janusz mógł się za darmo wykształcić.Proszę, jak to się ludzie zmieniają...
Ja na niego glosowalem. Guzik mnie obchodzą czasy które były tylko obchodzi mnie to co jest. Wypowiada sie przeciwko klerowi wiec tu go popieram - opodatkować i załatać dziurę w budżecie.
Zalegalizować marichuane - sam nie palę ale trzeba być slepym żeby nie zauważyć ze taka legalizacja niesie za sobą same korzyści dla kraju.
Likwiduje czarny rynek, daje nowa dochodowa działalność, wspiera budżet państwa, ściąga do kraju turystów i niech mi nikt nie powe ze przez to Polacy staną sie narkomanami bo kto chce zapalić to i teraz zapali. Ja mam dostęp a jakoś nie palę.
Ja również zagłosowałem na Palikota ze wzg na to, że chce opodatkować Kościół i ukrócić tej czarnej mafii panowanie w tym kraju bo wszędzie się wpychają polityka, szkolnictwo, gospodarka. Jeszcze nic dobrego kościół nie wniósł dla społeczeństw Jak ktoś chce niech płaci im na tacę i to nawet całą wypłatę ale ja nie che aby część moich podatków szła do ich kieszeni . Jedynie mnie boli, że popiera homoseksualistów i palaczy miękkich narkotyków ale tak jak to napisał wyżej gość 10:42 jak ktoś będzie chciał to i tak zapali czy będzie legalizacja czy nie.
Palikot skończy jak Tymiński, za jakiś czas nikt nie będzie o nim słyszał. A w 2012 po Euro całkiem możliwe jest rozwiązanie Sejmu i nowe wybory parlamentarne, Za rok będzie bardzo ciężko i wielki kryzys.
wilku młody jesteś jeszcze skoro uważasz, że kościół nic nie wniósł dobrego do społeczeństwa. Palikot was otumanił i tyle. Kościoła i tak nie opodatkuje, miesza wam w głowach niepotrzebnie. Zresztą, wcale nie zauważyłem, żeby kościół się tak mieszał jak piszą niektórzy. Po prostu walczą aby pewne sprawy były zgodne z katolicką doktryną i to wcale nie jest złe. Natomiast, to, że niektórzy duchowni interesują się polityką, no cóż...Oprócz tego, że są duchownymi to są także ludźmi, obywatelami tego państwa i w tym względzie mają takie same prawa jak każdy z nas..
Po pierwsze KUL jak i inne katolickie uczelnie jest finansowany z budżetu państwa (reguluje to konkordat), ale tutaj się zgadzamy - ja również jestem zdania, że powinien być utrzymywany ze składek wierzących.
Po drugie - dlaczego uważasz, że po ukończeniu studiów na katolickiej uczelni, powinien być stronnikiem organizacji Kościoła Katolickiego? To akurat dobrze, że nie dał sobie wyprać mózgu i potrafi sobie wyrobić własne zdanie na tematy światopoglądowe. Pomimo udanych prób opanowania szkolnictwa przez KK, jakoś nie przybywa potulnych owieczek, z czego zresztą się cieszę.
@ Belfer - w Polsce osadzonych jest około 100 tys. osób. 32% z tego to ok. 32 tysięcy, Ruch Palikota zebrał prawie 1,5 miliona głosów. A leczący się psychiatrycznie, to nie są osoby upośledzone (bo te najczęściej mają ograniczoną zdolność prawną), tylko ludzie ze schorzeniami nerwowymi np. lękami, natręctwami itp. Jeżeli to nie przeszkadza w pracy i płaceniu podatków, to dlaczego miałoby ich wykluczać z możliwości wzięcia udziału w wyborach?
PiS ma największe poparcie (ok.30% głosów oddanych na PiS) wśród osób o wykształceniu podstawowym, czyli często nie rozumiejących np. ekonomicznych wiadomości, ale nikt nie postuluje, żeby odebrać im prawo głosu. Chociaż prawdopodobnie niewiele wiedzą o propozycjach dotyczących składek emerytalnych, utrzymywania w ryzach długu publicznego itp. A taka niewiedza oznacza, że nie mają pełnej świadomości za jakimi rozwiązaniami ekonomicznymi w gruncie rzeczy głosują.
KUL może jest teraz finansowany z kasy państwa ale za czasów komuny a nawet po 1989r zawszę były robione zbiórki w kościele.Na budowę nowych budynków kasa szła z tacy.A konkordat chyba jest od 1994 lub 1996r.
Do tej pory w którąś z niedziel, taca we wszystkich kościołach w kraju przeznaczana jest na KUL.
Gościu 11:34 ja mam wykształcenie wyższe ekonomiczne, pracuję w swoim zawodzie i głosowałem na PIS. Nie powtarzaj stereotypów z wyborczej, że na PIS głosują ludzie z podstawowym wykształceniem ;)
A czego oczekiwać po człowieku, który zmienia poglądy jak chorągiewka? Teraz gorliwy antyklerykał, zwolennik gejów, transwestytów itp, a przed laty wydawca prawicowego magazynu, nie rozumiem jego fenomenu.
KUl to uczelnia prywatna, finansowana dzieki konkordatowi i czesnemu.
Ja też na niego głosowałam. po pierwsze po to, że ktos leppera zastapic musi,a przede wszystkim, ze mam nadzieje, ze utemperuje kosciół katolicki. niech sie kosciół zajmie wiara a nie poityka i kasa. a co mu z tego wyjdzie zobaczymy :)
nawet, gdyby mu sie nie udalo to wolę jego niż PiS i PO.
Tez mi cos ... jak rozumiec czlowieka ktory zmienia poglady jak choragiewka. A Tusk i Kaczynski nie maja co chwila "cudownych" przemian ?
Dopiero pamietam jak Kaczynski chcial sie godzic ze wszystkimi i miala byc cudowna przemiana po smierci brata.. Wszystko do czasu gdy nie zostal wybrany na prezydenta
O tej Pani Ani sądze że powinna swoje boleści zamknąć w czterech ścianach i nie obnosić się z tym jak większość społeczeństwa gdy ma problem z samym sobą.Współczuć tej Pani?Nie ma czego skoro pcha się tam gdzie nie powinna być.Ale ktoś tą Panią wybrał i niech rządzi ja też zagłosowałem na agenta Tomka aby było śmieszniej bo lepiej na pewno nie będzie.Ten sejm dzięki takim posłom rozwiąże się sam.A w następnej kadencji oprócz Kononowicza wystartuje Pani Barbara gwiazda Youtube i wygrają będą marszałkami bo ja na nich zagłosuję i wybiorę bo ludzie znowu nie pójdą do wyborów.