Przetarg na dożywianie podopiecznych MOPS wygrała Fundacja Pomocna Dłoń. Cena obiadu dwudaniowego wynosi 14 złotych. Za tą cenę można zjeść obiad w dobrej restauracji. A podobno MOPS nie ma pieniędzy.
ciekawe czym sie kierowano przy wyborze oferanta .bo na pewno nie dobrem podopiecznych mops.znajomosci,kumoterstwo i nepotyzm to glowne kryteria jakie sa tam stosowane.
dla kogo ma to ma,a dla kogo nie to nie
MOPS ma pieniądze i mieć je będzie,bo taka polityka a co do obiadów za cenę 14 złotych to nie chce mi sie wierzyć ,ze bedą takie obiady....wiem ,że osoby odpowiadające za przygotowanie tychże obiadów potrafią zaczarować tak ,że nikt sie nie zorientuje ,że obiady są za stawke o połowę niższą....niestety wszystko kosztem najbiedniejszych i najuboższych,ale co oni mogą skoro brak im nadzieji oraz wiary i tak naprawdę nie są zorientowani odnosnie tego co moga i co im się należy!Poza tym to nie tylko MOPS kręci,ale także w ostrowieckim banku żywności szopki są odstawiane np:dary sa dla najuboższych -tymczasem znaczna ich część trafia do pracowników i znajomych osób tam pracujących....ludzie potrzebujący dostają tylko kilkudniowe pieczywo ,czasem jest to im wypominane,że stoja tam po kilka godzin...prywatnymi samochodami podjeżdzają osoby i zabierają wszystko to czego nigdy zwykły ubogi człowiek nie dostał chociaz urzędowo mu się to należy....szkoda ,że wszystko to odbywa się kosztem uboższego i potrzebującego...co za patologia!!!!!
Do goscia podopiecznymops na kompa i internet masz a na jedzdnie nie?
KRADNĘ NA TYLE BY PRZETRWAĆ ,W MIEDZYCZASIE SZUKAM PRACY,ALE GDYBY PRACODAWCY BYLI UCZCIWSI NIE KORZYSTAŁBYM Z POMOCY MOPSU, GDZIE SWOJĄ DROGĄ WIELE OSÓB POWINNO WZIĄĆ ODPOWIEDZIALNOŚC ZA SWE CZYNY-komputer moj ma 8 lat-jak chcesz to ci go odsprzedam-internet od sąsiada...czy to jakis problem dla ciebie?
skarbie jestes załosna -jak mozesz żałować potrzebującym tego ,że dostają jakąś tam pomoc z mopsu...idz tam i zobacz jaka to pomoc...sproboj takiego życia przez 3 miesiace....nie bedziesz wiedziala czy plakac czy popelnic samobojstwo...mops pomaga tylko przetrwac a do tego jego pracownicy czesto wyladowuja swa frustracje na potrzebujących-czy to jest fair.....zastanow sie co ty mowisz ...w du....pie bylas i go.......wno widzialas a sadzisz sie jak oburzona szlachcianka-zycze ci tego bys zaznala smak zycia na koszt mopsu
Bo tam jest mafia i lizostwo,a największym lizaczem jest ten co rybkami handluje.
MOPS jest rozrzutny także w innych kwestiach. U mnie na osiedlu jest pełno kobiet, czy młodych dziewczyn korzystających z pomocy MOPSU. Dzieci mają odchowane, ale do pracy nie pójdą, wolą na ławce pod blokiem pić kawkę i gadać głupoty. A potem taka śmieje się człowiekowi w twarz, że my harujemy w pracy, a one nic nie robią i dostają kasę. Moim zdaniem powinni dawać pieniądze tylko naprawdę potrzebującym rodzinom, a resztę darmozjadów wysłać do pracy.
przecież wygrali po znajomości w szkołach są obiady po 5 zł a tu 14 zł szok ludzie MOPS trwoni nasze pieniądze i znów wygrywa Pomocna Dłoń - pomocna dla siebie i zatrudnionych rodzin- obłowią się znakomicie
to mopsem rządzi pan śmieszny
Miejski Ośrodek Pomocy SWOIM.
obiady obiadami ale jak daja alkoholikom po kilkaset zl miesiecznie na tanie winka to jest patologia a najgorsze w tym wszystkim jest to,ze pracownicy mopsu o wszystkim wiedza,wie rowniez ten siwy BOS ale zamiataja to pod dywan bo tak jest prosciej a najbardziej potrzebujacy maja wielkie G...
Tym sie zgadzam do Gości 8.01 h
ciekawe czy mops znajdzie pieniadze na dozywianie glodnych dzieci w wakacje. moze tak w cenie 14zl za obiad?
dozywiania pewnie nie bedzie, jak zawsze zabraknie pieniędzy, ciekawe czy rodzice dzieci podopiecznych MOPS coś wiedzą na ten temat, sama jestem zainteresowana
z mopsu panie wszechwiedzący ludzie dostaja max. do 150 zlotych miesiecznej zapomogi,moga liczyc na dofinansowanie,ewentualnie kilkudniowy chleb z banku zywnosci,z którego tak naprawde jego pracownicy wynosza to co nalezy sie potrzebujacym
W 2012 było 14zł przeznaczane na obiad z MOPS? Wierzyć mi się nie chce! W szpitalach na śniadanie obiad i kolacje jest stawka o połowe niższa chyba. Czyżby MOPS obciął fundusze na obiady ? - bo teraz w 2018 jest tylko 9zł na obiad dwudaniowy. W 2016 było chyba 10zł przeznaczane ale nie jestem pewien bo nie wiem czy dobrze pamiętam. Ponoć kilka lat wcześniej były lepsze obiady ... teraz gorsze nie warte tej ceny. Nie wiem jakie ma to znaczenie ale wcześniej dyrektorem CISu był Pan Łukasz Dybiec ale od paru lat nim już nie jest- odkąd został dyrektorem ZUM. Obiady cały czas gotuje ta sama firma czyli Fundacja Pomocna dłoń należąca do CIS. W ostatnim przetargu na przygotowywanie obiadów dla MOPS wziała udział tylko jedna firma - własnie fundacja POmocna Dłoń - nie było konkurencji. Od dnia 04 kwietnia 2016 funkcję prezesa jednoosobowego zarządu Fundacji pełni Pani Karolina Nowak.