Czy w Ostrowcu są miejsca godne polecenia, gdzie osoby po 50tce mogą miło spędzić czas w normalny, cywilizowany sposób? Nie chodzi mi o zajęcia dla par, ale dla osób osamotnionych, które chciałyby z kimś porozmawiać, pośmiać się, wymienić poglądami, bądź po prostu spędzić czas na wspólnym hobby. Ktoś ma jakieś pomysły?
Jak się sami nie zbierzemy i nie zorganizujemy to zostaje tylko telewizja.
A szkoda bo coraz częściej pojawiają się podobne wątki na forum, to znaczy , że chętni by byli. Seniorzy maja potańcówki w klubie seniora, co miesiąc świetnie się bawią. Małolaty mają dyskoteki i kluby. A my? Nawet żaden lokal w Ostrowcu nie kojarzy się z naszą grupą wiekową. Chętnie przyłączę się do sensownej inicjatywy, ale szczerze powiem, że nie mam pomysłu co by to miało być.
Pilnowanie wnucząt,krów już ludzie nie pasą,więc tylko zabawa w dobrego dziadka lub babkę...
pielęgnacja warzyw w ogródku,zimą odsnieżanie i palenie w piecu
Teściowa a co mam robić jak mam ludzi do palenia,odśnieżania i pielęgnacji ogródka,no wiesz jestem współczesnym szlachcicem,czyli nie lubię się narobić i żadnych prac fizycznych również nie lubię ?
Jakie masz inne propozycje ?
UTW organizuje rozne ciekawe zajecia http://www.wsbip.edu.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=170&Itemid=191
50+ to są ludzie pracujący i spełniający swoje pasje. To nie są jeszcze emeryci ani tym bardziej stare dziady. Też im coś od życia się należy.O wnuczętach też pamiętają i bardzo je kochają ale od wychowania są rodzice. Popieram pomysł ,powinien powstać lokal dla tej grupy wiekowej i w takim klimacie.
A czasem taki pięćdziesięciolatek niejednego młodzika przeskoczy i to pod każdym względem.
bardzo dobry temat,,,
50+ to świetny wiek to ludzie zadbani czasowi poukładani .Kto ma dzieci niech bawi my już je mielismy --zrozumcie młodzi...kochamy wnuczęta ale obowiążkiem waszym jest je wychowywać.
Jestem za powstaniem takiego lokalu by móc posiedzieć poznac kogoś i potańczyć .
ORGANIZUJMY GRUPY ,,,zapraszam do wątku
Jestem 50latką i BARDZO POPIERAM!!!!Bużka dla pomysłodawcy!Tylko kto od pomysłu przejdzie do realizacji?Oby tylko na planach się nie skończyło....A ja tak lubię tańczyć....
Będę tam chodzić razem z mężem. Już się cieszymy na taki rodzaj rozrywki dla naszego pokolenia, we Wrocławiu mamy znajomych i zawsze chodzimy to takiej restauracji.
Moi rodzice są 50+ i jak mają ochotę gdzieś wyjść, na kolację, piwko, ciastko, to po prostu idą i nie przeszkadza im, że zawyżają średnią wieku gości danego lokalu;). Dla chcącego nic trudnego:)
Tylko nie chodźcie na angielski do szkoły Focus w Ostrowcu - lipa,lipa i jeszcze raz lipa,nie dlatego,że jest niski poziom,ale dlatego,że jej nie ma w realu :)
Jest tylko w poście niżej,czyli jeszcze ukrytym i czekającym na weryfikacje.
Szkoła fatamorgana :)
Szkoła na swej stronie nie raczyła ujawnić swego adresu,lokalizacji,jest więc w "nicości", a kancelaria prawna również ze strony rzekomej szkoły jest wręcz w "kosmosie"...
I tu i tu są podane tylko telefony,więc skoro szkoła i kancelaria wstydzi się podać swego adresu,a może go po prostu nie ma...
Pozostaje pozdrowić zaradną i pomysłową osóbkę,oraz pogratulować jej umiejętności stworzenia takiej sobie strony www.
Pozostałym osobom chcącym skorzystać z pomocy korepetytora i kancelarii prawnej życzyć udanych telefonów do bogu ducha winnych ludzi.
Dzwoniłam,sprawdziłam i pośmiałam się...czy inni też się pośmieją,zobaczymy...