Wynajmuje kawalerke (26metrow) na Sloneczku. Przez dwa lata mjalem zwrot -w pierwszym roku 250zl, w drogim 60zl a teraz jest niedoplata 318zl. W czasie sezonu grzewczego jestem w mieszkaniu tylko przez trzy tygodnie (praca za granica), w mieszkaniu jest tylko zona. W tygodniu jak wychodzi do pracy skreca grzejnik na 1, w wekendy podobnie bo jezdzi do rodziny. Oszczedne ogrzewanie, maly metrarz oraz podzielniki elektroniczne no i taka njedoplata! Kto tym kreci?! Niejaze!
Podbijam temat... Jestem w podobnej sytuacji. Przez dwa lata miałam zwrot, a w tym roku aż mnie wbiło w ziemię, gdy mym oczom ukazało się to nieszczęsne rozliczenie i kwota 576zł niedopłaty. Ja się pytam, skąd, jak i dlaczego?! Mieszkanie o metrażu 34m, grzejniki zakręcane do minimum by tylko zaoszczędzić i po co?! Masakra!!! Panie premierze, jak żyć, za co i po co...
OSM co roku zmniejsza zaliczki za ciepło. Można sobie poczytać rozliczenia i porównać. Średnie temperatury też.
Oszukują ludzi dla swojego dobra,,nasze miasto już umiera,i bardzo dobrze że młodzi ludzie wyjeżdzają z rodzinami zagranicę.
Mnie za mieszkanie 2 pokoje przyszla niedoplata 3200!...srednia temp.21 stopni..co robic pordzcie....????
Chyba 320zł? Policz zera? To cała kapilara ci zeszłą do zera?
Nie pomylilam sie jest to kwota trzy tysiace dwiescie zlotych!
niech Ci sprawdza. Kobiecie w Koszalinie chyba ponad 5 tys naliczyli niedopłaty. Po sprawedzeniu okazało sie, że chyba 200 w końcu było.
mika na jakim osiedlu mieszkasz? bloki otbsu?
Podaj do sądu
u nas - 1500, masakra, razem, razem z zaliczkami wychodzi ponad 3200 zł, w domu zimno mimo, że grzejniki poodkręcane na maksa, jak odkręcimy ma 3 to nawet nie są ciepłe, no ale one mają chyba tyle tyle lat ile ten blok, pora zainwestować w nowe, tylko czy to coś pomoże i skąd na to wziąć pieniądze?
a nie robili wam nowych rur koło pasażu handlowego I przy JP2? ot tego koszta wzrosły
Niestety ja po 4 latach nadpłat -średnio 300 zł-w tym roku ZONK-300 zł niedopłaty za 40 m a wcale ciepło nie miałam,w kuchni grzejnik całkiem zakręcony. To jakaś masakra!!!!!