Mam szczere pytanie i proszę o chociaż najmniejszą powagę. Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś z Was wie który ksiądz daje rozgrzeszenie bez problemu za antykoncepcję ? Biorę ją bardziej jako kurację hormonalną niż jako zabezpieczanie aczkolwiek spowiedź powinna być szczera więc chce księdza który jest wyrozumialy.
puknij się tak najzwyczajniej w świecie, puknij
i zapytaj faceta w kiecce jak on się zabezpiecza bzykając baby
Ale z czego się chcesz spowiadać, skoro to leczenie a nie antykoncepcja?
Moja córka też ma z tym problem i kilka razy ksiądz nie dał jej rozgrzeszenia... Przykra prawda.
Co za ciemnogród żeby iść do jakiego faceta w sukience i robić z siebie błazna heh może powiedz ze jesteś o jarka i kota to napewno dostaniesz
Ludzie litości to jest XXI wiek a ta idzie sie tlumaczyc buchajowi że sie leczy !!!
haha, a córka z czego się spowiada się często większemu grzesznikowi? Niedługo już z całowania się będziecie spowiadać.
Spowiadać się księdzu z tego jakie tabletki się bierze?? Paranoja. Idąc takim tokiem myślenia, trzeba też wyspowiadać się jeśli małżeństwo kocha się w innej pozycji, niż ta "po Bożemu".
I spokojnie dostaniesz rozgrzeszenie a tymi trollami się nie przejmuj
Nie dostaniesz.Ja się kiedyś wyspowiadałem z onanizowania się,to ksiądz był oburzony i powiedział,że mordercy dzieci nigdy nie otrzymają rozgrzeszenia.Jak chcesz otrzymać rozgrzeszenie ,to zapraszam .Takiego Ci udzielę,że sie poczujesz jak dziewica,która rodziła.
Na tym "boisku" panują takie reguły "gry". Nie chcesz grać ? Mam dobrą wiadomość- przymusu brak. Nie musisz. Jedna prośba. Jak stoisz poza boiskiem na własne życzenie, zachowujsuę odpowiedzialnie i nie udawaj zdziwionego, bo to nie ty jesteś tutaj sędzią od ustalania kto wyleciał poza boisko.
A dla ayjaśnienia warto zauważyć, że rozgrzeszenie nie jest udzielane nie dlatego, że antykoncepcję się stosowało lecz dlatego, że nie ma deklaracji jej zaniechania w przyszłości. Choć osobiście szczerze wątpię, czy spowiednik zadaje takie pytanie podczas spowiedzi.
Na tej stronie dostaniesz rozgrzeszenie.
http://www.ojciec-dyrektor.de/grzechy0.htm
14 .00 - ale o co ci chodzi ?
Idź idz każdy buchaj Cię za kase rozgrzeszy tylko jestem ciekaw czy jak korzystasz z porady lekarskiej to tez przez osoby trzecie np. przez sąsiada sie komunikujesz ???
A czego nie rozumiesz 19.14?