Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Rosól

Ilość postów: 7 | Odsłon: 1 | Najnowszy post
W aktualnym widoku dostępne są posty sprzeczne z Zasadami Forum. Ten widok ma pewne ograniczenia (np. nie można odpowiadać na posty). Przywróć zwykły widok wątku „Rosól”.
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2

    Odp.: Rosól

    powoli, długo :)

    Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

    Odp.: Rosól

    Przykro mi to czytać, bo Wy nie gotujecie rosołu tylko galarete. Lisc laurowy? Ziele angielskie? Matko jedyna...Dodajcie grzybka i bedzie grzybowa. Sliwkę wedzoną i bedzie garus. Rosół to wywar z mięsa i warzyw.Bez liscia i ziela.

    Gość_ola
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

    Odp.: Rosól

    ważne żeby na bogato i mięsa i warzyw to ma być wywar, sama esencja a nie pół na pół z wodą jak za czasów komuny, moja matka mimo że ze swojskiego kuraka gotuje taki se rosół. a teściowa..... mmm pycha sklepowa wołówka, kurak, indyk i inne i niebo w gębie, szacuneczek! rosołek pierwsza klasa, nawet ze swojsikiej kury się chowa... na tej podstawie odkryłam, że marchewka gotowana w całości, a dopiero potem pokrojona zachowuje lepszy smak, a rosół jest ładniejszego koloru jak dodasz cebule ze skórą, wyszorowaną oczywiście powodzenia:D

    Gość_sqo
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

    Odp.: Rosól

    Oczywiście, starodawne przepisy uwzględniają dodatek ziół.

    Gość_mohair crusaders
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 29

    Odp.: Rosól

    Maggi to potoczna nazwa lubczyku, bo dawniej był głównym składnikiem tej przyprawy.

    Bulion to wywar z kości, mięsa, warzyw, służący do gotowania lub duszenia potraw, zup, sosów.

    SCZ
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 34
    Treść posta jest niedostępna ze względu na rodzaj minimum jednego nadużycia.
    Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. W poście znajduje się nadużcie opisane w Zasadach Forum:
    • w poście zawarto ogłoszenie komercyjne (w tym, ale nie wyłącznie, z dziedzin: praca, nieruchomości, sprzedam, kupię, wykonam, oferuję) i nie jest to odpowiedź wyłącznie na pytanie zadane przez Forumowicza; w Portalu ogłoszenia zamieszcza się w dziale Ogłoszenia. Możesz także skontaktować się z nami w sprawie reklamy w portalu na adres podany w zakładce Kontakt.
    Zgodnie z Zasadami Forum każdy post sprzeczny z Zasadami Forum, jest wyłączany z wyświetlania. Jeśli jesteś autorem tego posta - prosimy wypowiadaj się na Forum zgodnie z jego zasadami. Zasadę wyłączania postów sprzecznych z Zasadami Forum stosujemy jednakowo wobec wszystkich Forumowiczów. Dzięki temu możemy utrzymać pozytywną atmosferę na Forum.
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 37

    Odp.: Rosól

    Lubczyk to lubczyk a kostka to kostka :)

    https://pl.wikipedia.org/wiki/Lubczyk_ogrodowy

    Gość
    Zgłoś
W tym wątku znajdują się 6 postów, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum; możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami).

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -