Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
        • Odp.: Rolnicy mówią „dość” (protest 3 lutego 2015 r. w Kielcach)

Ty płacisz 10zł a rolnik dostaje 1,5zł. Taka polityka.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Odp.: Rolnicy mówią „dość” (protest 3 lutego 2015 r. w Kielcach)

Liczydła stosuj do liczenia skoro wg ciebie ty płacisz więcej mc niż rolnik rocznie.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Mnie liczydła nie są potrzebne:

http://www.krus.gov.pl/krus/krus-w-liczbach/wymiar-kwartalnych-skladek-na-ubezpieczenie-spoleczne-rolnikow/

To takie trudne żeby zrozumieć? Rolnik posiadający gosp. do 50 ha płaci miesięcznie 84 PLN. Mało tego, od kilku lat składka miesięczna wzrosła im o 4 złote.

Teraz wyjdź z tymi liczydłami protestować. Pozdrawiam.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Rolnik nie pójdzie na l4 a wy doicie zus systematycznie.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Skoro masz takie informacje to powinieneś to zgłosić. Ukrywanie tego typu informacji jest karalne. Teraz z powodu braku argumentów będziesz siał teorie spiskowe? Systematycznie to Wy doicie i KRUS i Unię i nas. Wszyscy musimy dopłacać do waszych ubezpieczeń, leczenia, rent itd. Wam jest ciągle źle. Chyba nikt nie pamięta czasów w których rolnikowi w Polsce było dobrze? tutaj wyjdziecie na drogi i utrudnicie nam życie. Podskoczcie w Unii. Tam nikt Wam forów nie da bo Wy "jesteśta" rolniki. Obetną dotacje, okaże się, że na miejscu zgłoszonego lasu jest ugór,roszczenie o odszkodowanie jest sfałszowane... No na co czekacie?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Takie informacje ma każdy. Kobieta aby zajdzie w ciąże ucieka na l4,dzieciak ma katar a mamusia już wolne i kto płaci,zus. Rolnik jak jest chory tomusi komuś zapłacić, żeby za niego dymał a on zasiłku dostanie 10zł dziennie i to musi najpierw mc minąć. Mało to lekarzy żyje z wystawiania zwolnień do zusu? Tv nie oglądasz? Nie jestem rolnikiem,jestem obiektywna. I dobrze, że dokuczają takim jak ty. Nie mierz innych swoją miarą, to, ze ty jesteś krętem nie znaczy, że wszyscy.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

O czym Ty kobieto w ogóle piszesz? Kto mi dokucza? Skąd wiesz, że jestem "krętem"? Miałaś wizję? Ogarnij się trochę zamiast wszystkim ubliżać. Gdzie Ty widzisz te masowo zachodzące w ciążę kobiety? Miasto się wyludnia ale Ty wiesz swoje? No to pogratulować argumentów i kultury osobistej. Może w ogóle zaprotestuj przeciwko wszystkim? Dla Ciebie lekarze są be, bezrobotni są be, kobiety w ciąży są be... tylko Ty jesteś cacy. I do tego piszesz coś o obiektywizmie. Ty wiesz co to słowo znaczy?

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 55

Wasza zawiść i zazdrość jest nie do pozazdroszczenia.Przesłania obraz realnej rzeczywistości.Nadmienię fakt iż rolnictwo na świecie jest dotowane znacznie więcej niż u nas w Polsce.Dla przykładu w Niemczech rolnik ma ceny minimalne zagwarantowane i wie co ma produkować,na co ma się nastawić.U nas natomiast ciągle nic ni jest pewne co do kosztów opłacalności.Wiadomo natomiast że środki do produkcji z roku na rok są coraz droższe.Jak tak dobrze to polecam nabywanie opuszczonych gospodarstw i zmierzenie się z tą Waszą kryształową rzeczywistością.Nic tylko pracować a nie klepać głupoty przy pomocy klawiatury.

Gość_no coment
                Zgłoś
                Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

przecież mają dopłaty i to nie wąskie a biduja jak nauczyciele ,górnicy itp

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

A ja pamiętam jak rolnicy krzyczeli "precz z komuną","jak uwolnicie ceny,to złotem będziecie nam płacić",no i nie ma komuny,są wolne ceny,a płacz i wyciąganie ręki jak było tak i jest !

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

chciałabym zobaczyć biednego rolnika, ale to już chyba niemożliwe

umieją narzekać jak nikt inny;

piękne domy na wsi, maszyny rolnicze, auta - to jest ta rolnicza bieda;

ja się przy nich czuję biedna za 1500 miesięcznie

Gość_mania
              Zgłoś
              Odpowiedz

przyjedz do mnie a zobaczysz ja musze pracowac 16 godzin a ty tylko 8 i do cieplego domku nauczyciele 4 godzinki dziennie i 4 tysiace i karta nauczyciela policjant 15 lat pracy i emeryturka bidoki miastowe do mopsu a potem do tesko na zakupy ipo nastepna zapomoge i do banku zywnosci i tak zycie zleci skladek sie nie placi a potem dostanie sie rente socjala i to jest sprawiedliwe

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 25

Nauczyciel to niech nas nie rozśmiesza z bidowaniem. Górnik a nauczyciel to przepaść. A swoją drogą takie czasy, wszyscy po kolei wychodzą i liczą na zyski.Uda się frankowcom uda się i rolnikom.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 63

Proszę Państwa nasze Państwo dopłaca w ramach budżetu krajowego rocznie 15 mld do KRUS i 69-98 mld zł do ZUS z tym że w przypadku KRUS wartość rocznej dopłaty corocznie spada a w przypadku ZUS rokrocznie wzrasta - co niezmiennie faktu że sytuacja w obydwu przypadkach jest niezmiernie trudna i niekorzystna a nasza gospodarka wymaga reform i oddechu dla ludzi i przedsiębiorców - pozdrawiam Michał Cieślak

Gość_MC
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Protestujemy i czekamy na likwidację KRUSu

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Nie doczekacie się. Aby likwidować i likwidować.Ja proponuję podnieść zus.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

Chciałbym pomóc rolnikom, ale płacę ZUS, Vat i dochodowy. Raz jest lepiej, raz gorzej, ale mimo wszystko jakoś sobie radzę. Nie dostaję żadnych dopłat jak rolnicy do ha, nie mam żadnych ulg w ZUSie więc płacę ponad 1000 zł i nikt się mnie nie pyta czy zarobiłem, czy straciłem, składki muszę płacić dużo wyższe niż rolnicy. Boli mnie ta niesprawiedliwość, bo wiem że gdybym poszedł strajkować że ludzie nie chcą kupować moich produktów, to pewnie zostałbym wyśmiany. Ale może ktoś pójdzie na takie hasła:

ZUSowcy idziemy strajkować, żądając dopłat do naszych biznesów i obniżenia składek ZUS do poziomu składek w KRUSie, tak żeby było sprawiedliwie.

Na koniec radzę zastanowić się jak od kilku lat państwo traktuje przedsiębiorców, a jak rolników. Rolnikom mniej lub więcej się pomaga, a przedsiębiorcom z małych firm tylko się podatki podnosi i wprowadza komplikujące działalność przepisy.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

I masz rację. Polska w ogóle ma chorą politykę. Jednak ty możesz kupić kawałek ziemi i płacić ten Krus, masz taki wybór. Rolnicy to też cwaniaki,taka prawda, jednak są i tacy, którzy muszą płacić Krus bo mają kawałek ziemi i jeszcze muszą z tego wyżyć bo o pracę ciężko. Ci, którym dobrze, którzy majądotacje do wszystkiego wychodzą na ulice, a biedni siedzą cicho i jak chorzy nie pójdą po zasiłek jak Ty, bo po mc dostaną 10zł dziennie. Trzeba coś zmienić, ale tak, żeby nie poprawiać bytu najbogatszym a pomóć biedniejszym. Każdy niech wyjdzie na ulice skoro frankowcom się udało i mają im pomóć to czemu nie nam wszystkim. Wychodźmy po kolei, aby ustalmy kto kiedy.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
13 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -