A dlaczego rolnicy nie mający kredytów nawet nie myślą o strajkach.Kto rolnikom kazał kupować na kredyt nowe ciągniki za 200 tys i więcej.Bo unia dała połowę?Ale drugą trzeba spłacić.Chcieliście wszyscy zostać milionerami to teraz czas no kilka bankructw.
Chciałbym pomóc rolnikom, ale płacę ZUS, Vat i dochodowy. Raz jest lepiej, raz gorzej, ale mimo wszystko jakoś sobie radzę. Nie dostaję żadnych dopłat jak rolnicy do ha, nie mam żadnych ulg w ZUSie więc płacę ponad 1000 zł i nikt się mnie nie pyta czy zarobiłem, czy straciłem, składki muszę płacić dużo wyższe niż rolnicy. Boli mnie ta niesprawiedliwość, bo wiem że gdybym poszedł strajkować że ludzie nie chcą kupować moich produktów, to pewnie zostałbym wyśmiany. Ale może ktoś pójdzie na takie hasła:
ZUSowcy idziemy strajkować, żądając dopłat do naszych biznesów i obniżenia składek ZUS do poziomu składek w KRUSie, tak żeby było sprawiedliwie.
Na koniec radzę zastanowić się jak od kilku lat państwo traktuje przedsiębiorców, a jak rolników. Rolnikom mniej lub więcej się pomaga, a przedsiębiorcom z małych firm tylko się podatki podnosi i wprowadza komplikujące działalność przepisy.
Takie informacje ma każdy. Kobieta aby zajdzie w ciąże ucieka na l4,dzieciak ma katar a mamusia już wolne i kto płaci,zus. Rolnik jak jest chory tomusi komuś zapłacić, żeby za niego dymał a on zasiłku dostanie 10zł dziennie i to musi najpierw mc minąć. Mało to lekarzy żyje z wystawiania zwolnień do zusu? Tv nie oglądasz? Nie jestem rolnikiem,jestem obiektywna. I dobrze, że dokuczają takim jak ty. Nie mierz innych swoją miarą, to, ze ty jesteś krętem nie znaczy, że wszyscy.
Nauczyciel to niech nas nie rozśmiesza z bidowaniem. Górnik a nauczyciel to przepaść. A swoją drogą takie czasy, wszyscy po kolei wychodzą i liczą na zyski.Uda się frankowcom uda się i rolnikom.
pojdzie pojdzie kasa leci a on i tak robi swoje,co wy wiecie o tym swiecie .Rolnik jak kot p...i i płacze
Ślepy i głupi... Właśnie hodowcy świń wychodzą ignorancie.
Gościu 12:12 widzę że masz blade pojęcie o życiu na wsi. Wcale nie jest tak kolorowo jak to próbujesz opisywać. Chodzi oczywiście o normalnych zwykłych rolników. Oni w zasadzie się nie odzywają.
Mieszczuchy myślą ze takie kokosy są na wsi, to kto broni przeprowadzic się. I takie tępe dzidy ktore pojecia nie maja o zyciu niech nie wypowiadaja sie tutaj.
No to jak już ukończyliśmy ten skrócony kurs karmienia trzody to może czas na wnioski? Nasuwają się same: skoro nie podoba się ludziom to, że renciści odbierają im miejsca pracy to pewnie nie spodoba się i to, że rolnicy zajmują etaty w cementowni, hucie i spółkach? Czas na zwolnienia. Nie można dyskryminować jednej grupy społecznej kosztem drugiej. Takie są zasady demokracji. A więc Panowie rolnicy, wracajcie na rolę bo odbieracie nam miejsca pracy.
Nie wiem do kogo piszesz ale jeżeli do mnie to pisz duzymi literami :)
Teraz też lekko nie jest gościu 07:26. Raczej byś się nie zamienił.
Jakbyś popracował za minimum albo posiedział na zasiłku a w międzyczasie odcięliby ci wszystkie domowe jajeczka i kiełbaskę to też byś cienko piał. Nikt cię do wsi nie przywiązał. Jeżeli jest ci tak źle to przyjedź i otwórz chociażby lumpex w mieście. Pogadamy po miesiącu działalności. ZUS, podatki, kasa fiskalna... samo nie urośnie jak raz na rok zasiejesz za unijne a potem opryskasz lub nie a pieniążki z Brukseli i tak przylecą. Czytając te "rolnicze" teksty ma się wrażenie że chłop został skazany na dożywocie w kamieniołomach. Myślałby kto... Sami męczennicy.
przykre jest to co Pan pisze ale ogromnie prawdziwe - pozdrawiam Michał Cieślak
Asiu od kontroli w ARIMR może naucz się ortografii biedaczko bo jak napiszesz chodowla to rolnik kopnie cię w dupę.
ze rolnic nie powinni pracowac w miastach i zarbierac miejsca pracy
umią ? Ty coś studiowałeś? Jestem w okolic Lipska i umiem liczyć a i studia skończyłam. Doucz sie chłoptasiu bo póki co to i zawodówki nie skończyłeś a o studiach się rozpisujesz.
A co to takiego: "jestem w okolic Lipska"? Też dobry "uniwerek" to musiał być. W Siennie?
i bardzo dobrze niech protestują i walczą o swoje podobnie jak górnicy bo ostatnimi czasy tylko rząd podnosi sobie pensje ,dodatki ,bajońskie odprawy dla prezesów spółek skarbu państwa dla nich niema kryzysu a nam każą zaciskać pasa.Wszędzie porównuje się ceny do europy np.OC ale już nikt nie porównuje zarobków