A co ty się tak tutaj udzielasz jak ty najwyżej na Długą możesz emigrować, hę?
Druga Targowica obecnie trwa.
O tym wiedzą tylko ludzie starsi, którzy o Targowicy uczyli się. Młodzież nie wiele na ten temat wie, gdyż obecne programy w szkołach nie wiele wspominają o niewygodnych tematach. A na dodatek my Polacy jesteśmy jak barany na rzeź i nie wyciągamy wniosków z historii. Moim zdaniem zgadzam się, że obecnie w Polsce trwa Targowica i historia po raz kolejny zatacza swoje koło. Więc przyszły los Polski, może nie dla wszystkich ale jest już do przewidzenia
Targowicę to cały czas uprawiają specjaliści od imperialnych zapędów supermocarstwa.
Co z tego, że będę miała wykształcenie i zapełnione CV, skoro pracy i tak tu nie znajdę. Liczą się znajomośc
za chwilę to w Ostrowcu Świętokrzyskim nie będą zwalniać po znajomości, a przyjęcie do pracy będzie w sferze marzeń.
Gazeta Ostrowiecka pisze o emigracji ludzi młodych http://www.ostrowiecka.pl/gospodarka/rynek-pracy/5567-modzi-wybieraj-zagranic
Nie ulega wątpliwości, iż rząd Donalda Tuska jest najgorszym rządem w dziejach III RP. Jest to bowiem pierwszy w dwudziestoleciu gabinet, który nie próbuje niczego zmieniać ani naprawiać, realizować jakichkolwiek wizji, jest tylko kartelem wyspecjalizowanym we władzy i zdobywaniu wciąż nowych latyfundiów.
Władza Tuska przypomina władzę średniowiecznego króla, który tak naprawdę niczego nie może swoim baronom rozkazać, bo mogliby mu po prostu wymówić posłuszeństwo. Ogranicza się więc do panowania i nie próbuje rządzić. Nawet wtedy, gdy, po zdobyciu dla swojej partii prezydentury, ma w ręku wszystkie narzędzia niezbędne nawet do zmiany konstytucji, odżegnuje się od jakichkolwiek zmian, które mogłyby naruszyć jakieś interesy. Świętym patronem jego rządu jest Święty Spokój.
Rzecz w tym, że Polska nie jest krajem, w którym władza może spokojnie spać, nie robiąc nic, poza administrowaniem. Polska jest krajem, który musi dogonić cywilizacyjnie Europę, albo w perspektywie lat kilkunastu po raz kolejny utracić podmiotowość. Bezruch obecnych rządów jest trwonieniem niepowtarzalnej, historycznej szansy. Mija już dobra dla Polski międzynarodowa koniunktura, trwoniona jest energia całego pokolenia, ostatniego, które jest tak liczne i dobrze wykształcone − i które zamiast budować przyszłość Polski, coraz liczniej pracuje na podtrzymanie dobrobytu państw zachodnich.
FAKT. niestety. mnie tez sie zyje najgorzej od 89 roku...
donald koniec kabaretu ty cudaku
TYLKO ZMIANA RZDU NAS URATUJE CALY RZAD DO DYMISJI TAKA JEST PRAWDA ..,.,.
NIE MAM MOŻLIWOŚCI WYJAZDY ALE GDYBYM MIAŁA TO UCIEKAM Z TEGO SKORUMPOWANEGO NIESPRAWIEDLIWOSCIA MIASTA
Też chcę wyjechać z Ostrowca. Nie mam pracy, bo zostałam zwolniona, mam niską rentę po mężu, zobowiązania bankowe, pseudoprzyjaciół i pseudorodzinę, a więc tak naprawdę jestem sama, zdana wyłącznie na siebie. "Przyjaciele" i "rodzina" pchali się drzwiami i oknami wtedy, kiedy "czuli" kasę. Potem już stałam się niepotrzebna. Nic więc mnie w tym mieście nie trzyma, wręcz przeciwnie. Dalsza rodzina mieszka poza Ostrowcem, a więc......:)