bardzo dużo na wiosnę, tuż po świętach, ale wszyscy na pewno nie wrócą bo i do czego?
ja chce jechac mam wlasne auto kombi wiec ze 3osoby moglbym zabrac. taniej wyjdzie na paliwo a i wiecej rzeczy bedzie mozna wziac. kierunek niema znaczenia chociaz wolalbym anglie bo znam angielski.
ja swoje zabrałem i i 7 lat mieszkają w uk i na urlop do ostrowca mówią że to wies--- co zrobic
przykre, ale bardziej przykre było by to , gdyby trzeba było powiedzieć dziecku np. nie mam za co kupić ci jeść itd. itp.
Tu lepsze perspektywy będą dla kraju http://www.sfora.pl/Potrzebujemy-masy-imigrantow-Z-Chin-Arabow-i-Afrykanow-a53167/3#comments
Ja żądzę w swoim domu, a nie w kraju. Moim obowiązkiem jest zapewnić byt moim najbliższym a nie krajowi. Myślisz, że mnie jest miło wyjechać i tęsknić za wszystkim tym co tu zostawiam: rodzina, koledzy, hobby, moich przodków dla których ten kraj był najważniejszy. Temu krajowi nie zależy na moim losie, więc dlaczego ja mam się przejmować tym krajem ? Cytujesz ten artykuł, w moje miejsce przyjadą imigranci ze wschodu i myślisz, że będzie lepiej ? Kiedyś jak byłem młody, za ten kraj oddał bym życie, a teraz .... dopowiedz sobie sam. Pozdrawiam
Czytałeś komentarze pod artykułem Tu jeden ''Racja w Polsce nie brakuje rąk do pracy,ale to my jesteśmy tą siłą roboczą za 1200 zł.a jak się nie podoba to wynocha.Każdy Polak powinien zarabiać najmniej 2.500tys.i podejrzewam że nie byłoby żadnego problemu i każdy by pracował wiedząc że ma na opłaty i na życie.''
Zamiast kpić pismenie może opowiedz nam czy miałeś pracę będąc w wieku tych młodych ludzi i jakie były twoje zarobki w stosunku do opłat.
Poczucie stabilizacji pozwala ci się tak mądrować.Czy wiesz na pewno że poradziłbyś sobie w Ostrowcu mając lat 30 i rodzinę na utrzymaniu?
Jak najbardziej, prosto z marszu. 3 oferty w wojewodztwie - 38 km, 55 km i 90 km od domku. Wybralem srodkowa, bo miala najlepszy dojazd i tylko 2 szkoly do obskoczenia w niewielkiej od siebie odleglosci (4,5 km) aby miec caly etat. A zarobki byly kosmicznie wysokie, na poziomie fachowca swiezo po zawodowce przyzakladowej.
Super miałeś aż 3 oferty do wyboru,teraz jest inaczej moje dziecko nie miało żadnego wyboru nawet w promieniu 200 km,wybrało więc wyjazd z kraju ze swoją rodziną.Moje wnuki pójdą do szkoły w innym kraju i pewnie tam zostaną.Czy o to w tym wszystkim chodzi?
A podobno praca leżała na ulicy i tylko lenie nie pracowali.
Widocznie wybralo kierunek ksztalcenia bardzo poszukiwany w bytach alternatywnych a nie wspolczesnosci.
byłeś nauczycielem z takim wykolejonym umysłem ?
Dlatego się go pozbyli na emeryturę, skarżyli się zarówno uczniowie jak i rodzice. Sam nie chciałbym żeby moje dziecko uczył ktoś taki.
jeszcze dodam do tego co napisałeś, że minimum te 2500 zł (oczywiście netto) a ten dla którego brakuje pracy lub się do niej nie nadaje też powinien dostać środki na życie tylko z tego tytułu, że jest on obywatelem tego kraju. Tylko nie pisz mi że to komunistyczne, gdyż tak jest w Niemczech, Francji, UK i innych cywilizowanych krajach.
15.54 podałem tylko jeden z komentarzy jaki był zamieszczony pod tym artukułem, osobiście uważam że płaca powinno wynosić za prace (nie obijanie) tyle ile wynosi średnia krajowa bo ceny mamy zachodnie a zarobki wschodnie.Państwo robi wszystko pod dyktando ''Uni'' aby każdy rodzaj przemysłu w Polsce zlikwidować.