Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 49

Odp.: Rok 2013 początkiem dużej emigracji z Ostrowca?

bardzo dużo na wiosnę, tuż po świętach, ale wszyscy na pewno nie wrócą bo i do czego?

Gość_xyz
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Rok 2013 początkiem dużej emigracji z Ostrowca?

Jak wyjeżdżają osoby samotne to jeszcze pół bidy ale gdy są dzieci to jest bardzo przykre tak zostawiać te eurodzieci dziadkom.

Laura
        Zgłoś
        Odpowiedz

ja chce jechac mam wlasne auto kombi wiec ze 3osoby moglbym zabrac. taniej wyjdzie na paliwo a i wiecej rzeczy bedzie mozna wziac. kierunek niema znaczenia chociaz wolalbym anglie bo znam angielski.

Gość_radek
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 52

ja swoje zabrałem i i 7 lat mieszkają w uk i na urlop do ostrowca mówią że to wies--- co zrobic

Gość_gisia
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 53

przykre, ale bardziej przykre było by to , gdyby trzeba było powiedzieć dziecku np. nie mam za co kupić ci jeść itd. itp.

Gość_xyz
          Zgłoś
          Odpowiedz

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Ja żądzę w swoim domu, a nie w kraju. Moim obowiązkiem jest zapewnić byt moim najbliższym a nie krajowi. Myślisz, że mnie jest miło wyjechać i tęsknić za wszystkim tym co tu zostawiam: rodzina, koledzy, hobby, moich przodków dla których ten kraj był najważniejszy. Temu krajowi nie zależy na moim losie, więc dlaczego ja mam się przejmować tym krajem ? Cytujesz ten artykuł, w moje miejsce przyjadą imigranci ze wschodu i myślisz, że będzie lepiej ? Kiedyś jak byłem młody, za ten kraj oddał bym życie, a teraz .... dopowiedz sobie sam. Pozdrawiam

Gość_xyz
              Zgłoś
              Odpowiedz

Czytałeś komentarze pod artykułem Tu jeden ''Racja w Polsce nie brakuje rąk do pracy,ale to my jesteśmy tą siłą roboczą za 1200 zł.a jak się nie podoba to wynocha.Każdy Polak powinien zarabiać najmniej 2.500tys.i podejrzewam że nie byłoby żadnego problemu i każdy by pracował wiedząc że ma na opłaty i na życie.''

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Licytacje czas rozpoczac - tylko 2500, a nie od razy 5500.

pismen
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Zamiast kpić pismenie może opowiedz nam czy miałeś pracę będąc w wieku tych młodych ludzi i jakie były twoje zarobki w stosunku do opłat.

Poczucie stabilizacji pozwala ci się tak mądrować.Czy wiesz na pewno że poradziłbyś sobie w Ostrowcu mając lat 30 i rodzinę na utrzymaniu?

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Jak najbardziej, prosto z marszu. 3 oferty w wojewodztwie - 38 km, 55 km i 90 km od domku. Wybralem srodkowa, bo miala najlepszy dojazd i tylko 2 szkoly do obskoczenia w niewielkiej od siebie odleglosci (4,5 km) aby miec caly etat. A zarobki byly kosmicznie wysokie, na poziomie fachowca swiezo po zawodowce przyzakladowej.

pismen
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Super miałeś aż 3 oferty do wyboru,teraz jest inaczej moje dziecko nie miało żadnego wyboru nawet w promieniu 200 km,wybrało więc wyjazd z kraju ze swoją rodziną.Moje wnuki pójdą do szkoły w innym kraju i pewnie tam zostaną.Czy o to w tym wszystkim chodzi?

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

A podobno praca leżała na ulicy i tylko lenie nie pracowali.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 84

Widocznie wybralo kierunek ksztalcenia bardzo poszukiwany w bytach alternatywnych a nie wspolczesnosci.

pismen
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 92

byłeś nauczycielem z takim wykolejonym umysłem ?

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Dlatego się go pozbyli na emeryturę, skarżyli się zarówno uczniowie jak i rodzice. Sam nie chciałbym żeby moje dziecko uczył ktoś taki.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 58

jeszcze dodam do tego co napisałeś, że minimum te 2500 zł (oczywiście netto) a ten dla którego brakuje pracy lub się do niej nie nadaje też powinien dostać środki na życie tylko z tego tytułu, że jest on obywatelem tego kraju. Tylko nie pisz mi że to komunistyczne, gdyż tak jest w Niemczech, Francji, UK i innych cywilizowanych krajach.

Gość_xyz
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

15.54 podałem tylko jeden z komentarzy jaki był zamieszczony pod tym artukułem, osobiście uważam że płaca powinno wynosić za prace (nie obijanie) tyle ile wynosi średnia krajowa bo ceny mamy zachodnie a zarobki wschodnie.Państwo robi wszystko pod dyktando ''Uni'' aby każdy rodzaj przemysłu w Polsce zlikwidować.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
8 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -