Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Rodzice dzieci w wieku 1-2 lata (tenis)

Ilość postów: 12 | Odsłon: 2374 | Najnowszy post
  • Rodzice dzieci w wieku 1-2 lata (tenis)

witam, chciałbym zorganizować grupę 10-12 dzieci w wieku 2-3 lata, których rodzice byliby zainteresowani posłać na pierwsze lekcje tenisa. 2-3 lata to naturalny wiek w którym dzieci powinny zaczynać ten sport. To zajęcia w formie zabawy po 15-30 minut dwa razy w tygodniu. Nie chodzi o to żeby zrobić z dzieci zawodników ale jeśli wasze dziecko ma talent to szkoda go przeoczyć. Problem jest taki że w ostrowcu nie ma trenerów specjalizujących się w prowadzeniu zajęć takich dzieci. Ale jeśli byłaby grupa 10-12 dzieci to możnaby ściągnąć trenera z innego miasta żeby poprowadził zajęcia. Co o tym myślicie?

Gość_siepietowski
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Rodzice dzieci w wieku 1-2 lata (tenis)

ja bym chciała dać dziecko do takiej szkółki. Kto wie może będzie dobrze machał rakietą

Gość_wiolka
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: Rodzice dzieci w wieku 1-2 lata (tenis)

ja bym przycial w tenisa mimo ze nigdy nie gralem i mam 17 lat, tylko u nas nei ma gdzie, moge wyjsc przed blok i od sciany poodbijac

Gość_pozdrawiam
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

@siepietowski masz dzieci ? w tytule jest 1-2 lata niżej trochę lepiej 2-3 ale bez jaj

może

........ noo dobra dam sobie spokój z myśleniem mam dziecko w tym przekroju wielu ale nie wyobrażam sobie go z rakietą tenisową ,może za mało żółta jest .

Czlowiek
      Zgłoś
      Odpowiedz

mam dziecko 1 rok z małym hakiem ale zanim się zbierze grupa osób to minie z rok. Stąd pozostawiłem sobie rok na załatwienie sprawy. Za rok akurat będzie miał 2 latka i już poodbijać by mógł. W tym wieku się zaczyna bo dzieci mają naturalną zdolność zamachu bez zginania łokcia którą potem trzeba uczyć a tak to ma wyrobiony nawyk.

Gość_siepietowski
        Zgłoś
        Odpowiedz

Oki dla mnie to trochę kosmiczne ale może masz racje ,powodzenia może znajdzie się nowy Grubba lub Fibak bo nie wiem o jaki tenis chodzi do końca .

Czlowiek
          Zgłoś
          Odpowiedz

chodzi o tenis ziemny. Warto dawać dzieciom różne możliwości rozwoju a nie tylko komputer. Takie mam zdanie. Pozdrawiam

Gość_siepietowski
            Zgłoś
            Odpowiedz

Mam córeczkę 2 letnią i uważam że tenis w tym wieku nie jest dobrym pomysłem. Grupa dzieci w tym wieku nie oszukujmy się będzie bardziej zainteresowana sobą nawzajem niż nauką gry. Poza tym ten wiek to o wiele za wcześnie.Wiem z pewnego źródła bo koleżanka w Warszawie chciała zapisać 3 letniego syna właśnie na tenis.Trener powiedział jej że przyjmują dzieci w wieku 4 lub 5 lat. Nie młodsze. Dwulatki nie mają jeszcze tak rozwiniętej koordynacji, większość dzieci ma jeszcze problemy z mówieniem, a trenerzy prowadzą zajęcia sportowe a nie żłobek.Rodzice zapisują na takie zajęcia za małe dzieci.A te często nie wiedzą co w ogóle mają robić.Stąd właśnie biorą się potem pretensje i żale rodziców że dziecko nie robi postępów w danej dziedzinie.

Moje dziecko interesuje się raczej dziedzinami artystycznymi, lubi malować, rysować, lepić z plasteliny. Sport dla niej to hulajnoga, gra w piłkę, basen, bieganie. Tenis tak ale dopiero gdzieś za dwa lata. Sama musi mi powiedzieć ze chce uczęszczać na takie zajęcia.Nic na siłę.

Znam trzylatki które nie potrafią dobrze mówić, albo w ogóle nie są samodzielne. Jak takie dziecko nawiąże kontakt z trenerem?????Roczne dziecko zrozumie uderz piłkę trzymając rakietę w lewej ręce???

Bez urazy ale dla mnie pomysł nie trafiony. Założyciel wątku chyba nie ma dzieci, a stwierdzenie, że to lepszy pomysł niż to żeby dziecko(1 lub 2 roczne) siedziało przed komputerem jest śmieszne!!!!

Drodzy rodzice czy wasze roczniaki lub dwulatki spędzają dnie przed komputerem???????

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

cześć, chodzi o wyrobienie nawyków i bardziej zabawę niż typowy trening tenisa. Uwierz mi że w bardziej rozwiniętych krajach zaczynają bawić się rakietą i piłką właśnie dwu, trzylatki. Polska jest wciąż w tyle i pewnie nie mamy odpowiednich trenerów ale to się zmienia. Ludzie podróżują po świecie i widzą co się dzieje. Nie można zostawać w tyle. Nie jest to szkodliwe dla dzieci-machanie rakietą przez 5-15 minut 2 razy w tygodniu. A o komputer chodziło mi o wyrobienie przyzwyczajenia, 3 latki już potrafią obsługiwać i-pada! Na prawdę idzie wszystko do przodu i jak nie zaczynamy pewnych rzeczy i stwarzamy naszym dzieciom warunków to pewne szanse już się przegrywa na starcie. Jeśli Twoje dziecko lubi plastykę to rozwijaj te umiejętności. To bardzo cenne. Nie potrzeba negować innych.

Gość_siepietowski
                Zgłoś
                Odpowiedz

Ja nie neguję, wyrażam własną opinię.Przecież nikogo nie namawiam żeby odrzucili pomysł.

Uważam, że to za wcześnie na tą dyscyplinę sportu. Kuzynka mieszka w USA ma 3 dzieci, dla dzieci w wieku 1,2 lub 3 lata jest rytmika, czytanie bajek, malowanie rękami, śpiewanie.Tenis, judo oczywiście same początki dopiero dla 5 i 6 latków.Można zatrudnić prywatnego nauczyciela dla takiego dziecka, ale specjalne szkoły i kluby przyjmują starsze dzieci.

Masz własne????jeśli tak,to czy przejawiają chęć nauki tenisa???

Rozwijam w córce różne umiejętności. Ma 2 lata, ślicznie mówi, śpiewa, tańczy,umie wierszyki, uczę ją angielskiego, żeby od najwcześniejszych lat była dwujęzyczna.I żeby było jasne nie mówię tenisowi nie.Jeśli będzie chciała to ja z przyjemnością ją zapiszę i wtedy skontaktuję się z tobą:) Pozdrawiam.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

Bez sensu co piszesz albo i z sensem, kto wie? Ja mam 60lat i nie potrafię obsługiwać ipoda (czy ipada?) a dziecko powinieneś raczej zainteresować książeczkami w stylu poczytaj mi mamo, poczytaj mi tato a nie techniką komputerową...Jeżeli jednak chcesz zabrać dziecku dzieciństwo twoja sprawa. A jak juz mówimy o sporcie, to z moich obserwacji, oprócz naruralnego rozwoju dziecka, od najmłodszych lat warto 'zainwestować' w naukę pływania i obcowania z woda. Człowiek jest w końcu ssakiem a jak wiadomo ssaki kiedyś żyły w kontakcie z wodą. Więc to jest dla mnie jedyny naturalny sport dla dziecka w tym wieku!

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

a co myślicie o czymś bardziej oryginalnym niż tenis itp ?

np. sztuki cyrkowe, żonglerka itp ?

Gość_Cyrkowiec
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę