Przedstawiciele RZĄDZACEJ PARTII jak MOGLI Obrzydzają ROCZNICE
Wielkie obchody tragicznego wydarzenia i nieudolności dowódców
Zatrzymam się dopiero gdy przestaniemy wychwalać tych wszystkich, którzy skazali swymi idiotycznymi rozkazami tysiące mieszkańców stolicy na zagładę.
W uroczystościach z pewnością znow w ramie w ramię z Pis wezmą udział ostrowieccy ,,patrioci,, czyli zakamuflowani NARODOWCY.
Ot paradoks...
Mowią o sobie patrioci a obnoszą się z ideilogią i symboliką przeciwko ktorej walczyli Powstańcy. Wszyscy ktorzy wtedy walczyli z nazizmem i faszyzmem dzisiaj patrzą na to co wyczyniają ci malowani ,,patrioci,, i mowią ,,Nie o taką Polskę walczyliśmy.
Chwała Bohaterom.
Jak patrzę na ostrowiec cy patrioci to mi wstyd że z tego miasta pochodzę
PIS POTRAFI ZOCHYDZIĆ NAWET TAKĄ ROCZNICE. PIS POTRAFI TYLKO NIENAWIDZIĆ I NISZCZYĆ>
Dobrze pojęty patriotyzm to przetwać, mieć dzieci i budować Polskę, a nie bezmyslnie ginąć i robic miejsce obcym. Zrozumiałeś czy trzeba wielkimi literami !!!
Tak te 200 tys. by żyło, miało dzieci, budowało, pracowało a tak to co ?ZA decyzję o wywołaniu powstania nalezy sie tylko jedno - kulka w łeb. Gdyby Polacy potrafili takie jednostki wyeliminować ze społeczeństwa historia Polski potoczyłaby sie inaczej. Nie byłoby paktu Ribbentrop-Mołotow gdyby nie pakt Piłsudski - Lenin. Dalej szkoda pisac bo watpię czy ktoś, coś zrozumie i przemysli historie zagłady Polski i Polaków.
No to jeszcze lepsze towarzystwo się zebrało. Polscy parlamentarzyści narodowcami....
Tak odwróciłem się na pięcie gdy zobaczylem ,że obchody tak tragicznego wydażenia w dziejach Polski organizują narodowcy. Dlaczego? Bo daleki jestem od idei propagowanych przez lydzi pokroju Winnickiego ,Kowalskiego. Bo nie jestem nacjonalistą narodowym , radykałem. Bo brzydzę się waszymi rasistowskimi, antysemickimi hasłami.
Na przyszłość jeżeli chcecie być organizatorami tak podniosłych uroczystoścu to nie chowajcie się pod płaszczykiem ,,ostrowieckich patriotow,, bo patriotyzm wiele ma imion . Występujcie jako ostrowieccy narodowcy.
Wy jesteście chorzy. Każdy kto chciał miał prawo pójść i oddać hołd o godz. 17. O co ludzie wam chodzi?
I widzisz szpila, nadymasz się i wypisujesz treści oczywiste, które znamy, ale życie nie jest tak proste. Wtedy Ci często baaardzo młodzi ludzie nie rozważali czy warto, szli walczyć o WOLNOŚĆ.
Dziś IM ODDAJEMY HOŁD.
"Zrozumiałeś czy trzeba wielkimi literami !!! "?
Mocne słowa tylko nieprawdziwe. A co miało NSZ zrobić ?? Wydać się "wyzwolicielom" i dać katować ubecji tak jak niektórzy z AK ?? Poza tym NSZ to nie tylko BŚ a wycofywanie się unikając Niemców to nie kolaboracja. Poza tym kolaboracja z byłym okupantem przeciwko nowemu okupantowi jeśli już się tak upierasz. Powiedz mi .... masz portret z czerwoną gwiazdą nad łużkiem ?? ;)
Mądrością narodu jest przetrwać i zachować tożsamość a nie iść na rzeź jak barany.Na terenie obecnej Polski było wiele bitnych nacji o których zostały już tylko wspomnienia to dla tych piszących slogany o życiu na kolanach i umieraniu stojąc.