Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

Odp.: Renta - jakie muszę spełniać warunki, żeby się o nią starać? Mam 45 lat

Nie musi być niezdolna do samodzielnej egzystencji. Wystarczy, że lekarz orzecznik ZUS uzna, że jest niezdolna do pracy. Wtedy będzie jej przysługiwała tzw. renta socjalna.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
              • Odp.: Renta - jakie muszę spełniać warunki, żeby się o nią starać? Mam 45 lat

Proszę jaką opinię wyraziła gość_Facetka: Ci, którzy mają własne firmy pracują bo im ciągle mało (czyli są pazerni, chciwi, nienachapani itd). "Ona nie musi". Najwyraźniej ona uważa, że jak się pracuje "państwowo" to się nie musi (poglądy rodem z PRL-u). To tak jak górnicy - pracują w "państwowym" zakładzie (mimo, że to spółka giełdowa, ale oni tak uważają) to im się należy. Większość Polaków uważa, że Państwo ma dać i już. Nie dociera do nich, że Państwo może dać tylko tyle ile ma. A i tak to co ma to z podatków od pracujących - i tu dochodzimy do sedna sprawy: miejsca pracy obecnie tworzą w Polsce w większości prywatni przedsiębiorcy (firmy jednoosobowe lub zatrudniające pracowników). Wniosek: tymże przedsiębiorcom należy się szacunek i uznanie, a nie pogarda "bo im ciągle mało". Cieszcie się Rodacy, że chcą tworzyć miejsca pracy, mogliby np działać na mniejszą skalę i gdzie wtedy byście zarabiali na swoje rodziny ? Na Białorusi ? (tam pełno państwowych zakładów pracy).

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

" miejsca pracy obecnie tworzą w Polsce w większości prywatni przedsiębiorcy" a kto ma tworzyć jak wszystko wysprzedane podatki też płacą pracownicy ze swoich pensji marnych pensji .

"Wniosek: tymże przedsiębiorcom należy się szacunek i uznanie, a nie pogarda " jeśli jest uczciwy ale w większości to pracodawcy rodem z powieści LALKA.

"Cieszcie się Rodacy, że chcą tworzyć miejsca pracy" jak ludzie nie będą mieć pieniędzy to nie będą kupować waszych towarów i korzystać z waszych usług to wszystko jest współzależne .

Gość_ktoś.
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Chyba odeszliście od tematu... Powracając polecam "kolekcjonerów kopert". Wszystko się da :)

Gość_na wynos
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

Odp.: Renta - jakie muszę spełniać warunki, żeby się o nią starać? Mam 45 lat

Tak. Na którą składają się pracujący.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
WarszawaRemont.com
Branża: Remonty
Dodaj firmę