Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Renault Scenic z 1999 roku

Ilość postów: 17 | Odsłon: 4466 | Najnowszy post
  • Renault Scenic z 1999 roku

Witam .Chciałabym się dowiedzieć ,czy warto kupić renault scenic 1999rok. Jaki jest koszt utrzymania .

Gość_AGA
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Renault Scenic z 1999 roku

ja mam 1,9 diesel jestem zadowolony ok 6-7 po mieście zima

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

dziękuję za odpowiedz.W czoraj pewni handlarze samochodów mi powiedzieli że bardzo się te samochody psują,a ja chciałabym kupić.

Gość_AGA
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Odp.: Renault Scenic z 1999 roku

a ja mam 1,9 dti i 9l po mieście na trasie super 5,5 l ale w mieście to jest jakieś nieporozumienie dodam że auto było u kilku mechaników , nie stwierdzili żadnych nieprawidłowości, poza tym że chodzi głośno jak traktor i chla paliwo bez opamiętania , i jest mało komfortowy to całkiem fajne auto , acha i jeszcze gniją klapy , progi i nadkola

Gość_megane scenic
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Powiem tak:jak każdy wóz ma swoje plusy i minusy. Ja mam Scenika 1.9dci i gdyby nie to że zaraz po kupnie padła turbina to nie miałbym do czego sie przyczepić. Autko jest wygodne, rodzinne a koszty eksploatacji jak każdego samochodu.

Na pytanie czy warto???To zależy jaki silnik,rok,przebieg,wyglad i wogóle :)

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Jak kupujesz to kup po lifcie , generalnie auto ma problem z turbinami .

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

najlepiej benzyne po lifcie bo diesel to czasem tragedia jest jak ktos niedbal wczesniej o niego...

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Nie wiem skąd takie opinie, i dlaczego handlujący mają rację a nie użytkownicy - handlarz byle sprzedać to każdą bajkę wciśnie sprzedającemu zachwalając swój towar, w sumie taka jego rola. Handlujący nimi nie jeździ co najwyżej przeprowadza z miejsca na miejsce i upłynnia towar. Jeżeli się tak psują to rozejrzyj się wokół siebie, zobacz ile ich po mieście jeździ, pewnie to nie są pojedyncze sztuki.

Nie wiem skąd taka o nich opinia, przynajmniej te pierwsze i po lifcie są bardzo udanymi egzemplarzami, sam posiadam taki egzemplarz, wielu moich kolegów przesiadło się właśnie do nich.

Jeżeli masz rodzinę lub małą firmę to autko jest dla Ciebie, mnóstwo schowków, skrytek, każde siedzenie z tyłu z osobna można przesunąć do przodu do tyłu, każde siedzenie z osobna można złożyć oparcie jak i całe siedzenie, można je również wyjąć. Można zrobić nawet autko 4-osobowe, wyjąć środkowy fotel a dwa zewnętrzne przesunąć o jedno miejsce na zaczepie i masz dużo miejsca z tyłu.

Autko mam bogato wyposażone, i bogato były egzemplarze wyposażane w standardzie, gdzie u innych za te rzeczy trzeba było dopłacać w tych czasach.

Mogę ci powiedzieć jakie są mankamenty wersji s silnikiem DCi. Poduszka silnika z prawej strony szybko się zużywa i mogą być stuki, tulejki na drążkach z przodu, ale wymiana niewiele kosztuje i w sumie tyle z nim do tej pory miałem a już jeżdżę nim 2 rok i jak na autko 11-letnie fajnie się nim jeździ. Wiadome że jak się jeździ to i klocki hamulcowe, pasek rozrządu to co wymienia się u innych aut. Wysoko się siedzi, łatwo się wsiada i wysiada, otwieram bagażnik i jak nie mam wielu bagaży to wózka dziecka nie składam tylko go wkładam. Na wakacje jechaliśmy wszytko co potrzebne spakowane i wpakowane i jeszcze luzik w środku. Napewno nie jest to auto na trasy - mam na myśli autostrady, przy 100 konnym silniku wysokość tego auta, prześwit oraz spalanie nie sprzyjają szybkiej jeździe. Do 110 km/h fajnie się nim jedzie i jeszcze zużycie paliwa jest niewielkie. Jeżeli myślisz o rodzinnym spokojnym wypadzie gdzieś dalej, to jest super. Co do spalania, na trasie to w granicach 100 km/h komputer pokazuje około 5,7 litra, jak przycisnąłem powyżej 130 to już 12-13 l pokazywał. Komputer mam nieresetowany od listopada zeszłego roku, w większości jeżdżę po mieście małe wypady za miasto, komputer wskazuje mi średnie zużycie 6,7 litra. Jeżdżę na Verwie, DCi nie lubi złego paliwa, chodzi o wtryski, jeżeli będziesz dbała o płyny, filtry, oleje to powinien ci posłużyć. Mam przejechanie ponad 220 tys. z czego ja już zrobiłem nim 60 tys. i turbinka chodzi bez zarzutu. Nie ma idealnego auta, mogą co najwyżej być udane egzemplarze, w każdym aucie są zalety i wady. Naprawy tego auta nie są drogie a i części też nie, i nie ma problemu z dostaniem, do tego każdy mechanik z doświadczeniem jest w stanie go naprawić.

Polecam forum www.scenicforum.pl zobaczysz ilu jest użytkowników tych samochodów.

Nie namawiam do kupna bo to twoja decyzja, tylko nie wiem dlaczego wypowiadają się ludzie którzy tego samochodu nie użytkują, a powielają inne opinie. Naprawdę starałem się być obiektywny, jeżeli chcesz więcej wiedzieć podaj @ się odezwę, jeżeli chcesz zobaczyć na co zwrócić uwagę przy kupnie, podpowiem

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

dziękuję bardzo za tak dokładną odpowiedz. Właśnie zamierzam kupić renault scenic z 1999r, a za bardzo nie wiem na co najbardziej zwrócić uwagę. Chciałabym aby ten samochód dobrze się sprawował,gdyż chce go na właśnie wyjazdy z rodzinką. Mój e-mail: agagrzes2@o2.pl .Więc jeśli możesz to odpisz mi na e-mail. Pozdrawiam.

Gość_AGA
          Zgłoś
          Odpowiedz

Dalej nie napisałaś jaki silnik tego auta. Ze swej strony mogę dodać, że silniki 1.6 benzyna są bdb wykonane i wytrzymałe oraz znakomicie tolerują gaz lpg.

Robcio
            Zgłoś
            Odpowiedz

pojemność silnika 1600 , na benzyne- gaz lub benzyna. Disla nigdy nie miałam. Rok 1999, w ostateczności 1998 r. Dziękuję wam za odpowiedzi. Mam zamiar jechać na giełde, więc chciałabym wiedzieć na co zwracać uwagę. A może ktoś tu na miejscu ma do sprzedania interesuje mnie kolor : SZARY-METALIK , SREBNY

Gość_AGA
              Zgłoś
              Odpowiedz

Trochę nie udany samochód, po lifcie jest lepiej ( ten z większymi reflektorami ) ale kupujesz już stary samochód więc licz się z naprawami. Napisałaś że chcesz kupić z rocznika 1999r tak więc po lifcie i nie kupuj starszego bo to straszna katastrofa, ciężko sprzedać będzie jak kupisz z rocznika 1998 i wcześniejsze.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

http://moto.allegro.pl/scenic-i-1997-2003-18374?a_text_i%5B1%5D%5B0%5D=1998&a_text_i%5B1%5D%5B1%5D=&a_text_i%5B4%5D%5B0%5D=&a_text_i%5B4%5D%5B1%5D=&a_text_i%5B5%5D%5B0%5D=&a_text_i%5B5%5D%5B1%5D=&a_text_i%5B14%5D%5B0%5D=&a_text_i%5B14%5D%5B1%5D=&distance=4&listing_sel=2&listing_interval=7&postcode_enabled=1&state=0&offer_type=0&city=&postcode=27-400&price_from=&price_to=&change_view=Poka%C5%BC%C2%A0%3E

Jest tam i mój obyś na niego nie natrafiła, szpachlowóz rodzinny :):):)

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

a dlaczego tak sadzisz ze wypowiadaja sie osoby ktore nic nie wiedza?? handlarz bedzie wiedzial wiecej od ciebie i nie interesuje mnie to ile ty nim "jezdzisz". Jezdzij sobie dalej scenikiem w dieslu chociaz wiekszosc ludzi narzeka na nie w przeciwienstwie do wersji benzynowej w ktorej nie ma sie co popsuc wsumie. Ogolnie autko super ze wzgledu na komfort i wyglad i itd ale nigdy w dieslu.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

A może sobie kup Modusa

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

gość z 11.20 Co się czepiłeś diesla ja mam 5 lat scenica z 2002 r silnik 1,9dci przejechane 210 tyś rewelacja turbinki nie słychać paliwo tankuje zwykłe tylko w MPK. Oleje z górnej półki filtr paliwowy olejowy , kabinowy, powietrza wymieniam raz w sezonie . Znakomite autko bardzo polecam.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

A ja posiadam diesla od 2008 r, ale wersję Scenic II 1,9 DCI i do tej pory nie narzekam. Spalanie około 5 ,3 na trasie i 6-7 po mieście. Auto rodzinne, bardzo wygodne do spokojnego prowadzenia.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -