kto wie co może mu byc ?po przejechaniu 5-10 km nie wkręca się na obroty po zastartowaniu silnika jedzie normalnie do następnego razu i nie ma problemu z odpalaniem ....ktos miał taki problem prosze o wskazówkę .
silnik 2.0 benzyna -gaz
przepustnica
jeśli laguna II to przepustnica
to jedynka 95r
silniczek krokowy
Idz do mechanika bo opinii tyle co ludzi :-) sam mam lagune z 94 i nigdy nie bylo tak jak mowili domorosli doradcy :-P polecam forum laguna Polska tam sporo osob wrzuca swoje problemy z autem i wspolnie szuka sie problemu :-)
Stawiam na silnik krokowy lub przepustnice jak podpowiadaja inni ale to trzeba zobaczyc ale jak chcesz to sie zgadamy i cie pomoge podaj jakis namiar
raczej przepustnica. silnik krokowy odpowiada za bieg jalowy, wiec to raczej nie on. ktos juz tu dobrze doradzil - forum renault laguna - sam jestem tam zarejestrowany i znalazlem kilka odpowiedzi dotyczace mojego auta
wejdz na forum elektroda.pl w dzial renault laguna i konkretnie opisz usterke tam sa naprawde doswiadczeni ludzie mnie udalo sie dzieki temu forum uniknac oszustwa ze strony mechanika na 250 pln a bylo tylko dokrecic mase ukladu zaplonowo wtryskowego co kosztowalo uzycie kulcza nr.13 lub koszt tego klucza tak Panie W. mechaniku za dyche z Denkowa ty wiesz o kim mowa zenado samochowa!
tak samo sie dzieje na gazie jak i na benzynie ale na razie po kolei eliminuje kolejne mozliwości ,elektrodę znam na renault Polska mam konto i tez padały takie odpowiedzi -rzecz się dzieje od ostatnich tęgich mrozów ,więc może to byc pierdoła jak złe styki albo tez cewka ....i to ostatnie jest niestety najbardziej prawdopodobne ... w każdym razie, dzieki za odpowiedzi
Zajedz na cedrową 6 tel.508670612
dzieki metodzie prób i błędów juz naprawiłem -przyczyna złej pracy silnika był zabrudzony czujnik przepływu powietrza -chyba tak to sie zwie -obyło sie bez mechanika i komputera .
Zmień samochód na młodszy i tyle.
ale doradziłeś ,im młodszy tym większy szajs szczególnie te po 2005 roku
A kto jest mechanikiem za dychę z Denkowa?
Ciśnienie zobacz paliwa