Witam,
Potrzebuje zrobić prawdopodobnie generalny remont podwozia w Mazdzie 6 rocznik 2003. Podłoga i podłużnice są w ciężkim stanie dlatego poradzicie dobrego i rzetelnego fachowca jaki mógłby podjąć się podobnego zabiegi i wymienić/naprawić w/w elementy tak by w dalszym ciągu pełniły swoje funkcje.
Kolego trudny temat poruszyłeś,te modele Mazdy nie cieszą się dobrą opinią blacharską,nie Ty pierwszy i nie Ty ostatni.Aby dokonać naprawy podwozia czyli podłużnic wskazane jest aby zdemontować zawieszenie zarówno przednie jak i tylne ,wtedy można fachowo wykonać te prace.Czeka Cię spory wydatek na ten cel.Zakłady blacharsko -lakiernicze mają ręce pełne roboty,wolą zdecydowanie polakierować jeden czy dwa elementy wziąć kasę i dalej.Popytaj w okolicach miasta w warsztatach dalej oddalonych od miasta,tam gdzie mają mniejszy nawał pracy.Zadzwoń do znajomego ,może coś poradzi 608674814 nie ręczę że ma wolny czas gdyż dawno z nim się nie widziałem.
Koszt naprawy moze byc porownywalny z wartoscia samochodu. Zalezy od skali zniszczenia
Nie chciałem gościa dołować ale wpis z 16:57 z 2.12 br ma wiele wspólnego z prawdą.Te typy Mazdy są piękne lecz mają bardzo niepochlebne opinie dotyczące karoserii pod kątem korozji.
Wiem, że remont może być dość kosztowny jednak przy sprzedaży i zakupie auta w podobnym budżecie niestety nie mamy pewności, że będzie ono służyć. Zaś mechanicznie wyprowadziłem moją mazdę już przyzwoicie dlatego rozważyłbym remont nawet jeśli kosztowałby rozsądną kwotę.
Zatem może ktoś jeszcze poleci jakiegoś zdolnego blacharza ?