http://www.euroinfrastructure.eu/infrastruktura/powstanie-projekt-budowy-obwodnicy-cmielowa/
według mnie jako mieszkańca Ćmielowa obwodnica położona od strony południowej od miasta jest mało trafną inwestycją i w praktyce okaże się że mało kto z niej będzie korzystał. Po pierwsze dlaczego nie opłacalny: teren pofałdowany i praktycznie bez możliwości połączenia z miastem (jedynie ulica Opatowska i Jaskowska szer. max 5-6m), brak połączenia z nowo powstałą obwodnicą Ostrowca. Nie wiem kto wybrał tą stronę ale na pewno zrobił to źle, bo od strony północnej są płaskie łąki (teren trochę podmokły) ale po ul. Zamkowej widać że nasypowi i drodze nic się nie dzieje. Podsumowując lepiej byłoby wydać te pieniążki na remont drogi ostrowiec - ożarów bo na to samo wyjdzie a mamy 20km a nie nie co ponad 5km. Obwodnica jest potrzebna ale bardziej potrzebna jest droga ta co jest tylko z odwodnieniem, nową podbudową (choć bruk pod asfaltem w Ćmielowie jest w nadzwyczaj dobrym stanie), nową warstwą asfaltu i przede wszystkim poboczem asfaltowym, a nie żwirowym. Miejsca poza Ćmielowem jest sporo.
Zmieni zmieni, płacę drogowe w paliwie i rządam dobrych dróg! ciężarówki dodatkowo płacą 4tys/rok za zestaw! To jest dopiero złodziejstwo w wykonaniu PO!
jak objechac do ozarowa z ostrowca ?
Jechałem w zeszłym tygodniu w piątek ruch wachadłowy ,światła.
Jakość i arogancja inż. i geodetów tragedia ,ludziom wchodzą asfaltem w działki ,zero zainteresowania władz z mieszkańcami przyległych domów .
A jest pan pewien, że płot postawił pan w granicy? :)