Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                      • Odp.: Remont 1 lub 2 pokoje w bloku - szukam kogos do pracy

dziwnie duzo wiesz gdzie robil

Gość_ari
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Znam go dobrze listy mu wozilem jak byłem listonosz em

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

ja znam tylko taka prawidlowosc jesli chodzi o prace remontowe.jesli chcesz tanio i szybko , nie bedzie dobrze ,jesli tanio i dobrze ,nie bedzie szybko a jesli dobrze i szybko nie bedzie tanio.

Gość_czcigodny ze szczytu
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

dASZ NA KOGOŚ NAMIARY? CHODZI O REMONT KUCHNI.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Powiem tylko tyle,ten co sie oglasza to lipiorz fachowcy ci dobrzy msja zaklepane do kwietnia lub marca prace a tym bardziej do dek meble na kilinskiego i zapytaj o Slawka Podsiadlo za stacja po prawej stronie powiedz ze do remontu lazienki oni maja namiary na niego on robi tylko z polecenia.Powodzenia

Gość_Zibi
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Sory za bledy ,tym bardziej do kuchni

Gość_Zibi
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Remont 1 lub 2 pokoje w bloku - szukam kogos do pracy

Szukaj kogoś sprawdzonego, żebyś nie straciła kupą kasy i nerwów, a potem robiła remont od początku.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

dlatego moze ktos kogos poleci - czesto ludzie dorabiaja sobie a mi na firme z terminem za rok sie nie usmiecha czekac

Gość_ari
        Zgłoś
        Odpowiedz

Poszukaj na OLX.Jest dużo ogłoszeń.Wcale nie musi byc fachowiec z polecenia kogoś.Sam/a ocenisz jego prace już po pierwszym dniu.Jeśli się zjawi pachnący piwem albo chcący zaliczki-od razu podziękuj za usługę.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Są jeszcze inni ale będzie drożej

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

co znaczy drozej? normalna stawka jakas za robote i bedxzie ok

Gość_ari
              Zgłoś
              Odpowiedz

Gościu _ari.Z racji tego,że dzisiaj mam dzień wolny od pracy,co się rzadko zdarza,napiszę Ci parę zdań odnośnie remontu.Zajmuję się wykończeniami wnętrz od ponad 20 -tu lat.Widzę jak zmieniają się trendy,upodobania,gusty ludzi.Widzę też ,że Ostrowiec jest takim specyficznym miejscem ,w którym większość ludzi chciałaby mieć zrobiony remont z najwyższej półki za symboliczne ,psie pieniądze.Dużo ludzi w Ostrowcu uważa,że robią wielką łaskę fachowcowi zatrudniając go i on w dowód wdzięczności ma im służyć na każde zawołanie.Jest jakiś dziwny zwyczaj w mieście,że fachowiec ma sobie kupić materiały potrzebne do remontu.Oczywiście nie ma mowy o jakiejś dodatkowej zapłacie przy ostatecznym rozliczeniu.Na uwagę ,że się straciło czas,paliwo itp,klienci udają zdziwienie ,że panie ja też do pracy dojeżdżam.A co pan robi?Piekarzem jestem.No to panie wozisz pan ze sobą worki mąki ,żeby chleb upiec?Ale wy budowlańcy to co innego.Jest to oryginalny zapis rozmowy z klientem.Drugą kwestią są ceny za usługę.Niejeden raz zostałem zaszczycony wzrokiem bazyliszka ,kiedy powiedziałem cenę za remont łazienki np.3 tysiące zł.My tu mieliśmy pana,który chciał 2300zł,ale szukamy tańszego.Nie jest dla klienta problemem zakup np.płytek za 100zł za m2,ale wielkim problemem jest zapłacić za pracę.Prawdziwa hekatomba nastaje,kiedy praca jest już skończona,kiedy pielgrzymki ciotek ,wujków i innych kuzynów niemal ze szkłem powiększającym ,niczym psy łowieckie oglądają efekty pracy.Wyszukiwanie najmniejszych niedociągnięć trwa godzinami,często po kilku dniach ktoś zadzwoni,że:-proszę pana ,ja nie zauważyłem,ale wujek mi pokazał ,że jak sie zaświeci dodatkową żarówkę ,to w tej ścianie,którą pan gładził ,jest taki punkt,taka dziurka,niewielka ,tego nie widać ,ale jakby pan przyjechał poprawić ,to byłoby ok.To też oryginalny monolog.W Ostrowcu też wielu klientów nie dotrzymuje słowa.Niejednokrotnie byłem informowany dwa dni przed rozpoczęciem pracy u kogoś ,o rezygnacji z usługi,na którą umowa była dwa miesiące temu.Tutaj podziwiałem fantazję ostrowiaków.Słyszałem o pogrzebie w rodzinie,o nagłym wyjeździe,o natychmiastowym pójściu do szpitala,o niedogadaniu sie z mężem czy z żoną,o alergii dziecka na kurz,itp.W mieście teraz jest trudno znaleźć fachowca tak z dnia na dzień.Większość wyjechała ,nie tylko za granicę ale też do większych miast,gdzie wystarczy rozpocząć pracę w poniedziałek przed południem,zakończyć ją w piątek w południe i mieć o wiele większy zarobek niż w Ostrowcu tyrając po 12 godzin cały tydzień.Życzę powodzenia i wytrwałości w poszukiwaniu fachowca.Pozdrawiam.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Jest trochę prawdy w tym co pisze Gość 07:45.Zachowanie niektórych osób,sposób bycia dotyczy również handlu i innych usług.W naszym mieście panuje syndrom taniości pod każdym względem.Nawet Firmy potrzebują fachowców,ale za min krajowe.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Ile odprowadzacie do skarbówki??????

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

7: 45, robiłam remont. Zatrudniłam jedną z ostrowieckich firm. Panowie sami zaproponowali kupienie materiałów, bo oni wiedzą " czym sie najlepiej pracuje i widać efekty". Jeżdziłam z nimi wybierając np.rodzaje płytek, kolory farb. Oni mi w tym pomagali odradzając lub potwierdzając wybór. Pomogli mi też uatrakcyjnić moje pomysły, co do przebudowań i rodzajów materiałów. Wszystko to było w cenie uzgodnionej przed rozpoczęciem remontu.

Gdy zaczeli swoja prace, nie wtrącalam się kompletnie w nic, ponieważ gdybyśmy sie na takiej pracy, zrobilibyśmy remont sami :)

Panowie mieli wolną ręke. Po zakończeniu wszystkiego nie biegaliśmy z mężem z lupami, poziomicami czy centymetrem. Mieszkanie odpicowali, ze mucha nie siada. Do tego bardzo czyści i pracowici panowie. Zawsze na koniec pracy sprzątali dokładnie po sobie. Nie pili piwa czy innych trunków.

Jeżeli ktoś jest wobec mnie ok, też taka jestem. Ale raz przyszedł " fachowiec" do pomalowania pokoju. Był najmądrzejszy z mądrych. Wszystkich i wszystko traktował jak gorszy sort. Doczepiał sie nawet do NASZYCH mebli, bo wg niego są za ciemne, a on lubi jasne, gdyż kurz sie tak szybko nie zbiera. To były 2 dni męczarni. Tak więc czy to fachowcy czy zleceniodawcy są różni.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

A czemu ci fachowcy odmawiają w zawarciu umowy? Byłaby umowa i nie było by żadnych problemów i z jednej i z drugiej strony.

Gość_Zainteresowana
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Jsk chcesz umowę to dolicz do ceny jeszcze 22% VAT i pewnie coś około 19% podatku dochodowego. Czyli zamiast każdego 1000pln płacisz np 1400 pln.

Pasuje ???

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

ja polecam siebie ale niestety jestem zajety przez najblizsze 2 mies ,aha i zapomnialbym powiedziec nie mieszkam w polsce.

Gość_czcigodny ze szczytu
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
FHU MALPOL Halina Michalec
Branża: Nieruchomości