Ludzie zobaczcie o ile wzrosła cena wywozu odpadów w Remondisie.
Dokładnie 21% lub 31%. To przesada czy nikt w tym państwie nie ma nad niczym kontroli. Skąd te podwyżki. Może starają się przed Lipcem wyrwać ile się da.
ZGROZA.
Jak można aż tyle podnosić opłaty.
Ja rozumiem że wszystko drożeje ale nie tak szybko
Ja w pierwszej chwili też tak pomyślałam, że aż tak podnieśli cenę :S JEdnak na kwitku pisze, że w tej cenie jest jeszcze pobrana opłata 25% siódmego wywozu stąd taka a nie inna kwota :/
Marzeno.
po zsumowaniu kwot za 7 wywozów w roku 2013
oraz po zsumowaniu kwot w 2012
i podzieleniu ich przez liczbę wywozów daje to wzrost o21%
Natomiast znajomy posiada dodatkowy pojemnik na popiół płacił 15,99
teraz 21 to wzrost o 31%
Ale dlaczego 7 wywozów.
Bo mi wg wykazu odbioru do 30 czerwca ( bo od 1 lipca wchodzi w życie ustawa ,, śmieciowa" wychodzi ich tylko 6.
To na razie 31%. Tak żeby szoku nie było. W krótkim czasie jeżeli porównasz opłaty wzrosną o 100%.
a wszystko to dlatego, ABY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ - WSZYSTKIM
Tam walczą i o prace.Mają sprywatyzowac Remondis,ludzie którzy tam pracuja będą musieli zakladać działalność gospodarczą i np.śmieciarke rejestrowac do dzialalności.Tak jest już w Wawie.Ostrowiecki Remondis też to czeka,wielu ludzi może czekać strata pracy.To ze śmieci drożeją tez mnie wpienia ale włącza sie konkurencja-prywaciaże.W O-cu znów przybędzie bezrobotnych-żenada.Kto założy działalność gosp.hmm,płać sam ZUS-długo nie pociągną.
Ale Remondis, to też ogólnoeuropejski "prywaciaż": REMONDIS AG & Co. KG.
Po prostu podbijają cenę przed przetargami.
koszamr jak zobaczylam nowa ksiazeczke do wplat!!! oszaleli juz przed lipcem, ostatnie chwile .................
jak mozna tak drastycznie podniesc ceny, wykorzystujac fakt nadchodzacych zmian, to niedorzeczne!!!!!!!!!trzeba bedzie znalezc innego odbiorce
Co do innego odbiorcy to prawdopodobnie zostanie on wyłoniony w drodze przetargu.
I nikt nas nie będzie słuchał.
Wygrają przetarg NAJLEPSI !!!!!
Podobno jeszcze lepsze "kwiatki" nas czekają.
http://www.ostrowiecka.pl/ostrowiec-swietokrzyski/miasto/5539-kto-stoi-za-akcj-obywatelsk
No bo musi się ktoś bogacić naszym kosztem
to sie zacznie palenie w piecach i wywożenie do lasu,i bardzoe dobrze palta ile wlezie w piecach
Własnie już zbieram opony na następny sezon grzewczy:)))))))))
Moge poddać 8 opon, leżą bezużyteczne.
wywożenie i palenie będzie bez sensu, skoro każdy ma płacić tyle samo co miesiąc