bardzo ciekawy artykuł Jacka Żakowskiego pojawił się na wp. pl
"Jacek-Zakowski-6-wrzesnia-spotkajmy-sie-na-grzybach"
polecam wszystkim
nikogo referendum nie interesuje ???????????
nikt nie zostawia żadnego komentarza czy za jest czy przeciw ???????????
Olewam referendum Komorowskiego. Pójdę na to październikowe, no chyba, że PO stchórzy i go nie przegłosuje.
czytaliście ??
podsumowaniem niech będą komentarze z wykopu:
"Chwila, chwila, p. Żakowski. A kto napisał na kolanie durne pytania na referendum 6 września? Nie pański idol, Bronek Maria Komorowski?"
-
"Teraz, ja mleko się rozlało, propagandysta Żakowski będzie zrzucał odpowiedzialność na wszystkich polityków. W ten sposób odpowiedzialność konkretnych polityków się rozmyje, a ludzie nabiorą wstrętu do tych czystych"
nie chodzi o zrzucanie odpowiedzialności, tylko tylko o to czy wiecie o co chodzi w tych pytaniach, pójdziecie na referendum po co jak nie wiecie o o co chodzi,a autor doskonale 'rozebrał" je na części, pokazał że nie wiadomo po co są te pytania, co tak naprawdę się pod nimi kryje, zatem nie ma sensu iść na referendum, niech rząd zobaczy że nie damy się wkręcać w ich gierki,róbmy referendum raz w miesiącu i pytajmy się ludzi o wszystko - bez sensu
Pan Żakowski mówi o demokracji a następnie bojkotuje narzędzie demokracji (coś takiego działo się już przy referendum w sprawie odwołania prezydenta Warszawy).
Przecież może iść i oddać głoś nieważny, pusta kartę. Jakim sygnałem jest zostanie w domu? Chyba tylko takim, że ludzi nie interesują referenda (co jest prawdą, wystarczy prześledzić frekwencję poprzednich).
ja sie boję, że Żakowski już "czuje nosem" co będzie po wyborach parlamentarnyych i już teraz 'zabezpiecza tyły".
Może i ja napisałbym kilka ciepłych słów io PISie ?
pismen ? jak sądziesz ?