3 miesiące temu zostałam szczęśliwa mamą i od tego czasu nie mogę sobie poradzić z moimi włosami wychodzą garściami. Macie jakieś sposoby inne niż tabletki bo niedługo zostanę łysa!!!!!!!
osłabienie po porodzie ale unormuje się i witaminy łykaj
przeczekaj to . organizm musi uporac sie z rozszalałymi hormonami.. przejdzie ci. tez sie bałam ze ołysieje ale po ok 6 mcach przestały wypadac
Dokładnie samo przejdzie jak hormony się uspokoją
nie czekaj tylko idz do dermatologa - pomoże
MEGA KRZEM z metioniną bardzo dobre są,ale cieżko jest je dostać,trzeba zamowic w aptece.
To normalne, potem nawet część odrasta. Jeśli karmisz piersią- zapomnij o jakichś tabletkach, idź się poradź dermatologa.
Czarna rzepa starta na drobnej tarce - miąższ razem z sokiem wetrzeć e skórę głowy i pozostawić na ok 1/2 godz, Potem umyć włosy. Tak przynajmniej co drugi dzień - pomaga na 100 % - sprawdzone. Cebulki się wzmacniają i odrastają włosy.
hahahaha pamietam, jak ja sama wpadłam w panikę, po moim porodzie. Nic nie pomoze. Gospodarka hormonalna dochodzi do normy. Nie jest to powód do niepokoju. Mnie po wypadnieciu ogromnych ilosci włosów, urosło drugie tyle nowych:)
Powód, bo sama tak panikowałam. Załozycielka wątku, też po jakimś czasie bedzie się z tego śmiać .
nic nie stosuj, nie trzeba. to normalny objaw po porodzie. Spada poziom hormonów ciążowych, ktore podczas ciąży powodowały, ze Twoje włosy nie wypadały, były piękne i błyszczące. Teraz wypadaja te, ktore przez 9 miesięcy nie wypadały, dlatego wydaje się Tobie, ze jest tego sporo.
pić napar z pokrzywy codziennie na wzmocnienie wlosow, sok z buraka żeby odżywić od środka organizm, woda z miodem i cytryną
W aptece można kupić szampon NERIL Garniera.Szampon jest na bazie czarnej rzepy. Kosztuje ok.17 zł.Stosować koniecznie zgodnie z instrukcją. Na początku przy kilku myciach wypadaja słabe włosy- nie przerażaj się. Ale później przestają wypadać.-WYPRÓBOWANE NA KILKU OSOBACH ZE MNĄ WŁĄCZNIE.