Witam:) Otwieram miejsce dla dzieci i rodziców gdzie będzie można skorzystać z wielu ciekawych kursów rozwijających talenty i inteligencję. Potrzebuję rozeznania cenowego.
Mam pytanie do rodziców dzieci od 1,5 do 6 lat.
Gdybyście mieli możliwość skorzystania z dopołudniowych zajęć dla Waszych skarbów, gdzie każdy tydzień odkrywałby przed Waszymi dziećmi nową tajemnicę np. tajemnicę wody, tajemnicę kolorów, tajemnicę ciepła-zimna, dodatkowo na każdych zajęciach byłyby zajęcia z języka angielskiego, sala zabawek, kawa i herbata dla rodziców. To jaka cena za spotkanie/godzinę byłaby według Was najodpowiedniejsza?
Godziny otwarcia od 10:00 - 13:00
A to by były 3 godziny czy otwarte w tych godzinach i kazdy przyjdzie o ktorej mu pasuje?
witam owszem fajny pomysł cene bym miesięczną zaproponowała i odliczenie za nieobecność dziecka bo wiadomo że w tym wieku a szczególnie w przeczkolach dzieci częściej sa chore ale godziny zajęć tragedia w tych godzinach dzieci są raczej w przedszkolu a rodzice w pracy więc może podzielić chętnych na dwie grupy młodsze dzieci nie uczęszczające do przedszkoli czy żłobków rano a starsze po południu. cena do 100zł na miesiąc
Chciałabym by to miejsce było alternatywą dla dzieci, które nie chodzą do przedszkola, a siedzą w domu z mamą, babcią czy opiekunką. Ale jeśli tylko byłoby zainteresowanie wśród rodziców, których dzieci uczęszczają do przedszkola, na pewno zorganizujemy zajęcia popołudniowe. Dziękuję za odpowiedź i zainteresowanie.
Ja to tylko patrzę gdzie mogę zapisac swoje dzieci na darmowe kursy. A sa takie zajęcia np w ODK czy DDK. Nie stac mnie na to aby moja dwójka dzieci chodziła i na basen i na angielski, na karate, na kółko muzyczne, teatralne itp i za wszystko miałabym płacić.
proszę pisac nawet na forum gdy będzie konkretnie wiadomo jak gdzie itd. chętnie po pracy bym spędzała tak czas z moją córka
fajny pomysł,chętnie bym przychodziła na takie zajęcia z moją 1,5 roczną córką,zwłaszcza,że w mieście dla takich małych dzieci atrakcji jak na lekarstwo.
Byłabym wdzięczna gdyby któryś z rodziców dodał jeszcze swoje opinie.
mam 2 dzieci w tym przedziale wiekowym ale większość dzieci chodzi do przedszkola. To jak najbardziej fajny pomysł ale na wakacje czy ferie i wtedy godziny 10-13 albo zakładając że przedszkole jest do 14 to ok 16.-18. Choć wydaje mi się że w roku szkolnym się to nie sprawdzi. cena nie za spotkanie ale jak wyżej za miesiąc to max. 120zł. godzina dziennie to za krótki czas aby dziecko skupiło się i coś zrozumiało. Wg. mnie wakacje np. lipiec koszt 120zł m-c i 3 godz. co drugi dzień
Czy to ma być Klub Malucha?. Jeśli tak to mam nadzieję że zarejestrowany i pod kontrolą odpowiednich służb.
dla mnie pomysł dobry ale nie te godziny.W tym czasie my w pracy,córka w przedszkolu.
Bardzo dziwny pomysł. Tego typu rzeczy są ogranizowane w innych miastach jako 'przedłużenie' przedszkola, czyli np. przedszkole do 14, a dzieci, które muszą zostać dłużej idą na takie zajęcia. ale osobno i to w tak dziwnych godzinach?
dzieci w tych godzinach 10-13 zazwyczaj sa w przedszkolu, a dzieci młodsze zazwyczaj w tych godzinach robią drzemki,najlepsze godziny otwarcia to popoludniowe, by rodzice po pracy mogli z tego korzystac i zabierac swoje pociechy, ja osobiscie byla bym chetna uczestniczyc, moim zdaniem stawka powinna bym za godzine,
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, już wyjaśniam więcej. Pomysł polega na tym by dzieci, które nie chodzą do żłobka i przedszkola mogły poznać przedsmak takiego miejsca, pobawić się z innymi dziećmi i nauczyć czegoś ciekawego, bo jak wiadomo w przedszkolach teraz dzieci mają się tylko bawić a nie uczyć.
Będzie to miejsce gdzie pół sali wygląda jak przytulny pokoik dla dziecka i tam na dywanach będą prowadzone zajęcia, a drugie pół to miejsce dla rodziców i opiekunów gdzie będą mogli napić się kawy, herbaty i oczywiście również brać udział w zajęciach. Każdy tydzień będzie podzielony na daną wiedzę np. tydzień wody i dzieci poznają wiadomości o wodzie, tydzień ciepła-zimna i dzieci poznają różnicę między ciepłymi i zimnymi rzeczami. W trakcie zawsze będzie 25 minut z językiem angielskim gdzie rodzice będą mogli się przyłączyć i powtarzać słowa z dzieckiem w domu. Czas na zabawę i na koniec chwila spokoju przy muzyce relaksacyjnej.
Mamy będą mogły poznać inne Mamy, powymieniać się doświadczeniami, będą mieć dzieci na oku by nie mieć wątpliwości co do nauczyciela prowadzącego. Raz na jakiś czas chętnie zorganizujemy wymianę zabawek czy ubrań z których dzieci wyrosły.
I w taki sposób dzieci, które spędzają nudno czas w domu z Mamą, Babcią czy opiekunką będą mogły rozwijać swoją wiedzę i uczyć się kontaktu z innymi dziećmi.
Witam,
Panu pomysłodawcy tego projektu gratuluję! Wg mnie strzał w 10! Dla dzieci nie chodzących do przedszkola nie ma w tym mieście żadnego alternatywnego miejsca! Żadnych zajęć rozwojowych... Obecnie mieszkam w dużym mieście choć niedługo wracam znów do Ostrowca. Cały ostatni rok uczęszczałam z dzieckiem na zajęcia http://www.kreatywka.pl/index.php?id=144,400,0,0,1,0 Były to zajęcia w grupach wiekowych, spotkania odbywały się raz w tygodniu, panie prowadzące były solidnie przygotowane do każdych zajęć ( każda pani o wykształceniu pedagogicznym + muzycznym). Dzieci poznawały różne instrumenty, był tańce i zabawy ruchowe, nauka wierszyków, wyliczanek, piosenek, zajęcia z kolorowymi przedmiotami ( piłki, materiały, piórka)... Może warto o czymś takim pomyśleć w naszym mieście?
Wszystko ok tylko teraz dzieci od 5 lat mają obowiązek iśc do przedszkola także jak już to od 1,5 do 4 lat
Podpisałam się Pomysłodawca nie myśląc o rodzaju żeńskim hehe delikatny błąd. Cieszę się, że tak Pani przychylnie spojrzała na mój pomysł, już w połowie września ruszają zajęcia także jeśli zobaczą Państwo ulotki FRIENDS STUDIO to właśnie to jest to miejsce. Póki co nie mogę się reklamować, ulotki pójdą w miasto jak tylko wszystkie formalności będą gotowe.
Ciągle mam problem z ceną tak by była odpowiednia do wykonywanej pracy i portfela rodziców jeśli chodzi o zajęcia dla maluchów. Wszelkie propozycje mile widziane.
Chciałam tylko nadmienić, że poza taką alternatywą dla dzieci nie chodzących do przedszkola, będzie możliwość uczestniczenia w kursach popołudniowych takich jak: język angielski, zajęcia wyjątkowego rękodzieła, kurs o starożytnych cywilizacjach i mój autorki pomysł na napisanie książki przez dzieci, którą na koniec roku wydamy dla rodziny i znajomych. Dodatkowo pomoc w odrabianiu prac domowych i zajęcia dla dyslektyków. Zajęcia muzyczne też są w planie, gdy tylko znajdziemy chętnych, gdyż jedną z nauczycielek ma wyjątkowe zdolności muzyczne potwierdzone szkołami i umie grać na wielu instrumentach.
Także jak tylko będę mogła się reklamować to na pewno podam tutaj adres szkoły i stronę internetową.