Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Pytanie do kobiet 40,50 60 lat

Ilość postów: 26 | Odsłon: 1428 | Najnowszy post
  • Pytanie do kobiet 40,50 60 lat

Witajcie kobietki. Mam problem i juz sama nie wiem gdzie szukac pomocy. Moze któras z Was mi doradzi. Otóz od jakiegos czasu bardzo męczy mnie swąd okolic intymnych.Byłam juz u kilku lekarzy i kazdy z nich przepisuje masci, kremy tabletki,ale to pomaga tylko na chwilę. Moze macie jakies domowe sposoby na tą uciązliwą dolegliwosć? Dobiegam do 50 i czasem drapię sie tam tak mocno , ze az sie sama boję, ze zrobie sobie krzywdę.Wiem ze w tym wieku bardzo duzo kobiet tak ma, ale ze jest to raczej temat wstydliwy, mało która kobieta przyznaje sie do tego. I zeby nie było, o higienę intymną dbam .Moze któras ma namiar na jakiegos ginekologa który zrobi jakies dokładniejsze badania co to za licho?Jedna z ginekologów powiedziała mi , ze jest to jakis grzyb, ze mogłam sie zarazic na basenie. Nie wiem co o tym myslec, ale moze i ma racje. Pytanie tylko jak sie tego pozbyc, skoro srodki farmakologiczne nie działają.

Gość_ona
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Pytanie do kobiet 40,50 60 lat

Wiesz co ,prawdopodobnie twój partner zachaczył o jakąs panienkę, duzo ostatnio slychac takich przypadków ...to dziewczynki z roxy ... i to nie jest do łatwego wyleczenia .mutant grzyba albo i co gorzej . moja kuzynka leczyła sie w lublinie 2 lata doktor Zofia wieczerzak jej pomogła .Ale kobieto przed toba męka .pozdrawiam ...pozdro

Gość_gosia
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Pytanie do kobiet 40,50 60 lat

Przyczyną częstych infekcji mogą być m.in. często przyjmowane antybiotyki i nadmierna higiena miejsc intymnych. Przez to jest likwidowana prawidłowa flora bakteryjna pochwy. Zastępowana jest ona przez florę patologiczną, która wywołuje infekcje i swędzenie.

Gość_m
      Zgłoś
      Odpowiedz

Do Gosi- nie mam partnera od 3 lat , więc raczej Twoja teoria odpada. Natomiast Gosc_m moze miec rację jesli chodzi o nadmierną higienę. Kapię sie dwa razy dziennie , taki wymóg pracy. Antybiotyki biorę raz na dwa lata jesli w ogóle jestem chora. Powiedz prosze co mozna teraz z tym zrobic

Gość_ona
        Zgłoś
        Odpowiedz

to lekarz ci o tym nie powiedział ... w takim przypadku wystarczył by laktowaginal

Gość_gosia
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Z domowych sposobów - nasiadówki w naparze z kory dębu. Można je robić kilka razy dziennie.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Jeśli musisz kąpać się dwa razy dziennie, to przynajmniej miejsc intymnych nie myj detergentami, tylko samą wodą. Inaczej wypłukasz całą florę bakteryjną i nie będziesz miała żadnej ochrony. A w tym przypadku do infekcji tylko krok. Oprócz nasiadówek z kory dębu, możesz spróbować globulki z propolisu. Trochę brudzą, więc najlepiej zakładać do nich wkładkę i aplikować na noc.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Kup dobry probiotyk i pobierz go min miesiac. Prawdopodobnie masz zagrzybiony organizm. Stąd nawracające infekcje.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ktoś was wkręca, a wy jazda ...

Dlaczegoż to pytanie nie dotyczy młodszych ?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

A jakie to ma znaczenie, młodszych czy starszych? Kobiety w każdym wieku borykają się z tego typu dolegliwościami. Próbujesz doszukiwać się drugiego dna, a autorka wątku pewnie chciała jakoś ten wątek zatytułować.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

W każdym wieku kobiety praca hormonów jest inna. A to ma też duże znaczenie.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Czy robilas posiew na mocz?

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Watek nie dotyczy młodszych, bo dotyczy mnie. Jestem w wieku 45+ i myslałam ze problem młodych nie dotyczy. Mnie jeszcze kilka miesiecy nie dotyczył. Ale jesli i młodsze mają jakies sugestie ,też chetnie przeczytam.

Gość_ona
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Nie robiłam posiewu na mocz, bo nikt mi tego nie zaproponował. Od razu na wizytach po wyjasnieniu problemu konczyło się wypisaniem recepty i do widzenia. I tak w koło Macieju.

Gość_ona
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Zrob posiew na mocz-mozesz prywatnie.Prawdopodobnie masz bakterija.lekarz przypisze odpowiedni antybiotyk.leczenie potrwa ale bedzie o,k,mialem podobnie!

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

A ja jeszcze proponuję poziom cukru skontrolować

Gość_Zaw
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

jak będziesz miała kilka dni wolnych to spróbuj przeprowadzić test i przez kilka dni w ogóle się nie myć albo samą wodą i zobaczysz jakie będą rezultaty

Gość_ona
      Zgłoś
      Odpowiedz

Może masz zagrzybiony układ trawienny i grzyb znalazł ujście przez pochwę. Poczytaj o kuracji piciem sody oczyszczonej na candidę.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Salon Kosmetyczny Agata Żelazowska
Branża: Kosmetyczne salony
Dodaj firmę