10 000????? Ja się pytam za co??????????????
14:29 kiedyś w innej spółdzielni na pytanie nr.10 jako członek tamtej spółdzielni otrzymałem odpowiedż , że radca prawny spółdzielni jest do obsługi spółdzielni jako osoby prawnej ,a nie spółdzielcy członka spółdzielni osoby fizycznej.
17:03, zgadza się, ale jak spółdzielca ma sprawę związaną z mieszkaniem, które jest w zasobach danej spółdzielni, to czy nie powinien prawnik zatrudniony w spółdzielni zająć się sprawą członka spółdzielni? Oczywiste, że taki prawnik nie będzie się zajmował sprawami prywatnymi mieszkańców, rozwodami i tym podobnymi, ale jak sprawa związana z mieszkaniem i spółdzielnią, to co? Faktycznie racja, że wcześniej prawniczka co pracowała w spółdzielni (chyba odeszła na emeryturę) obsługiwała mieszkańców, a nawet jak ktoś już był u niej i zapytał o coś dodatkowo, to odpowiadała i nie wiem czy robiła to, bo musiała czy bo chciała, ale to było na miejscu, bo się czuło że ta osoba jest dla nas.
Racja, że stanowisko przew. RN i p.o. zastępcy prezesa, dzierżone przez tą samą osobę, to patologia! Sam siebie będzie kontrolował???!!! A miało być tak pięknie!!! Jako członek tej nieszczęsnej spółdzielni, z którego pieniędzy utrzymywane są etaty i działalność tego molochu, popieram inicjatywę by zgłosić do mediów ogólnopolskich! A, i jeszcze kilka nadrzędnych instytucji powinno zbadać zgodność z prawem!
17:51 Zapoznaj się z Prawem Spółdzielczym które wyprowadzi Cię z błędu. Poczekajmy a myślę , że przyjdzie czas na zaproszenie i pokazanie jak Piastuni Organów powinni dbać o interes członków Spółdzielni.
17:51 Zapoznaj się z Prawem Spółdzielczym które wyprowadzi Cię z błędu. Poczekajmy a myślę , że przyjdzie czas na zaproszenie i pokazanie jak Piastuni Organów dbają o interes członków Spółdzielni , należy interesować się Spółdzielnią , nie od święta i naprawiać tą wolnoamerykankę.
Oczywiście, że tak być nie może. Należy powiadomić media. Niech RN I Zarząd wytłumaczą się publicznie.
Dla przypomnienia odnalazłem na forum pytania jakiegoś forumowicza z 22 stycznia 2015 r.
3) Czy to prawda, że nowym prezesem SM Krzemionki ma zostać niejaka pani Marzena?
4) Jakimi kwalifikacjami wykazuje się Pani Marzena, i jak się te kwalifikacje mają w stosunku do wymogów konkursowych?
5) Czy jest prawdą, że pani Marzena zarobkuje obecnie jako akwizytorka/osoba zajmująca się sprzedażą bezpośrednią?
6) Czy pani Marzena pracowała w przeszłości w tym samym miejscu pracy, w którym pracuje jedna z prawniczek kancelarii prawniczej obsługującej SM Malwa?
Czy ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości? Pytania zadane zostały przed tym, jak Pani Prezes została Panią Prezes.
Teraz ktoś inny pisze o zatrudnianiu jakichś tam osób po znajomości. Nie chce mi się już szukać po internecie, ale ja pamiętam i inni też pewnie pamiętają, że mirek24 produkował się w wielu wątkach na forum o tym, jakie to układy są w spółdzielni i jak to będzie rozwalał kolesiostwo. I jak wierzyć takiej osobie???
Do 19:04 co to jest mobbing czy terror?. Mam nadzieję ,że Pani Prezes nie czyta tych wypocin! --- Do 20:25 Sądzę , że ta RN i Zarząd zaproszą i pokażą , że ta Spółdzielnia jest członkowska a nie urzędnicza lat 60-tych ubiegłego stulecia.
Blondi, chyba nie znasz pojęcia"mobbing". Uwagi internauty są słuszne, skoro przed rozstrzygnięciem konkursu padło, kto będzie dzierżył stanowisko. Słyszałem, że zatrudniacie hydraulika. Czy było gdzieś jakieś ogłoszenie o pracę na to stanowisko??? Jakoś nie widziałem, ani na stronie, ani w prasie.
A wiec plan jest dość prosty - trzeba zebrac się w czerwcu i odwołać obecna ekipę, bo skonczymy tak jak hutnik na długach
Masz rację mieszkańcu Rosoch.
12:32 w Krzemionkach są niżej kształceni , nie ma etatowych lustratorów Związku Rewizyjnego RP ,nie dadzą rady zadłużyć , ręczę za to.
07:15 Działanie Twoje jest powtarzalne i uporczywe w czasie krótszym niż 6 m-cy mające na celu zaniżenie oceny przydatności zawodowej ,powodujące poniżenie lub ośmieszenie - więc reflektuj się co czynisz!!!
07:15 "poprawione" Działanie Twoje jest powtarzalne i uporczywe w czasie nie krótszym niż 6 m-cy mające na celu zaniżenie oceny przydatności zawodowej ,powodujące poniżenie lub ośmieszenie - więc reflektuj się co czynisz!!!!
Ted, blondi czy jak tam się zwiesz nie wiem kim jesteś i co masz na myśli pisząc że ja kogoś nękam, więc sam /sama się zastanów co piszesz i o co ci biega, przeczytaj co napisałem o 7:15, pomyśl jeszcze raz i dopiero się wypowiedz, bo rzucanie jakichś takich uwag w moim kierunku jest co najmniej nie na miejscu. Jestem poważnym i uczciwym człowiekiem, nie jakimś internetowym trollem, więc się miarkuj.
07:15 czyli "mobbing" jest wyjaśniony.
A propos tego mobbingu, to dam bardzo ważną rzecz - pojęcie to ściśle jest związane z miejscem pracy, a tutaj mamy przestrzeń, ją jest Internet, forum, więc nie można tu używać słowa "mobbing".