Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu


- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 34

      Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

      też polecam metodę "rzucania biszkoptem" ;) polecam tez sprawdzony przeze mnie przepis, którego już zawsze używam i jest niezawodny: na każde jajko przypada 1 łyżka mąki pszennej, jedna łyżka mąki ziemniaczanej i dwie łyżki cukru. Czyli np.

      4 jajka

      4 łyżki mąki pszennej

      4 łyżki mąki ziemniaczanej

      8 łyżek cukru

      Oddzielam białka od żółtek, ubijam pianę. Dodaję powoli cukier nadal miksując. Potem po kolei żółtka i ciągle miksuję. Na koniec dodaje przesiane mąki i delikatnie mieszam już łyżką. wykładam dno blachy papierem, wykładam ciasto i piekę ok. 30 minut w 160 stopniach. Serdecznie polecam :)

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

        @Tennessee ma rację, mnie też od zawsze mówiono, że z tłuszczem to jest ciasto ucierane.

        A najlepsze ciasto to jest przekładane :))) ze stołu na stół :P

        Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

          Jeszcze lepsze jest przekładane ze stołu na talerz. Pychota :-)

          Sceptyk
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 41

          Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

          w piecyki najlepiej piec biszkopt i rzadko opada,natomiast w piekarniku elektrycznym-często

          Gość_d
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

            Trzeba dobrze jaja ubić

            Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

              popieram.

              Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
              • Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

                Bialka z cukrem ubij na sztywno a potem dodaj po jednym zoltku

                Gość_niebieskooka
                Zgłoś
                Odpowiedz
                • Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

                  Ktoś napisał , że biszkopt piec 50 minut!? Przecież będzie suche. Biszkopt piecze się góra 30 min. Mnie starcza 20-25 min. Tylko od dołu. na sam koniec włączam górę. Żadne ciasto które ma rosnąć nie piecze się na termoobiegu.

                  Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 46

      Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

      stare babcine metody- nie smarować brzegów tortownicy (brzeg biszkoptu przyklei się i będzie trzymał, po wyciągnięciu z piekarnika zaraz po upieczeniu postawić na szklance (szklankach) (będzie równo stygł i nawet jak opadnie to równo).

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
4 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Kamo Polska Kamil Pastuszko
Branża: Elektryczne usługi
Dodaj firmę