Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

Ilość postów: 17 | Odsłon: 1 | Najnowszy post
W aktualnym widoku dostępne są posty sprzeczne z Zasadami Forum. Ten widok ma pewne ograniczenia (np. nie można odpowiadać na posty). Przywróć zwykły widok wątku „Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?”.
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2

    Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

    Gdzieś popełniasz błąd: za niska temp. pieczenia złe proporcje składników itp... powodów może być wiele

    cukinia17
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

    Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

    BISZKOPT:

    -7 jaj

    -1 szklanka cukru

    -1,5 szklanki mąki pszennej

    -2 łyżki mąki ziemniaczanej

    -0,5 szklanki oleju

    - łyżeczka proszku do pieczenia

    Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywno, dodać cukier, cały czas ubijając dodawać po jednym żółtku a następnie olej, chwilę miksować. Mąki i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać do ubitych jajek, delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Piec ok. 50min w 180 stopniach.

    Tak jak już pisałam wcześniej, piekę dotąd aż zaczyna się przypalać wtedy mam pewność, że nie opadnie ale mam stary kiepski piekarnik więc radzę sobie jak mogę :) Informacja dla początkujących - absolutnie nie uchylać piekarnika w czasie pieczenia biszkoptu :)

    Gość_M.
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

    Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

    potwierdzam- ja również upuszczam gorącą blachę z biszkoptem po wyjęciu z piekarnika. Wysokość max ok pół metra, żeby go nie rozwalić ;) Sprawdza się, choć rodzina była lekko zszokowana jak zobaczyła co robię pierwszy raz ;)))

    Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

    Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

    Jest to biszkopt z dodatkiem oleju przez co nie jest suchy. Idealny do tortów, delikatny i puszysty. Jak chcę żeby był kakaowy to część mąki pszennej zastępuję kakao.

    Nic nie stoi na przeszkodzie żebyś Ty podzielił/a się swoim przepisem na PRAWDZIWY biszkopt :)

    Gość_M.
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

    Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

    mnie też nie wychodzą biszkopty. A teściowa jak upiecze biszkopt to równiutki z blachą. Muszę jej zapytać jak go robi. Ciasto pulchne i wiele się z nim nie bawi. Piecze pod łabędziego pod kryształek, mniam. A ja tyle razy piekłam i zakalec był.

    Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

    Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

    Wszystko zależy od piekarnika- jak nierówno rozprowadza ciepło,albo drzwiczki skrzywione- klapa, choćbyśmy najlepszych składników i najlepsze przepisy zastosowali.

    Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

    Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

    nikt nie zrozumiał,po 50 min gry wstepnej mu po prostu opada

    Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajduje się nadużcie opisane w Zasadach Forum:
    • w poście nie odniesiono się do tematu wątku ani do żadnego z poprzednich postów; aby wypowiedzieć się na nowy temat, należy rozpocząć nowy wątek.
    Zgodnie z Zasadami Forum każdy post sprzeczny z Zasadami Forum, jest wyłączany z wyświetlania. Jeśli jesteś autorem tego posta - prosimy wypowiadaj się na Forum zgodnie z jego zasadami. Zasadę wyłączania postów sprzecznych z Zasadami Forum stosujemy jednakowo wobec wszystkich Forumowiczów. Dzięki temu możemy utrzymać pozytywną atmosferę na Forum.
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 20

    Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

    masec jajeczna stara sie ubijac dobrze ale mu opada nie kumasz?

    Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajduje się nadużcie opisane w Zasadach Forum:
    • w poście de facto nie złamano Zasad Forum, ale wiele wskazuje na to, że balansuje się na krawędzi Zasad Forum (np.: próbuje się lub realnie dezorganizuje się rozmowę lub funkcjonowanie Forum w ogóle lub w czasie napisania posta; post znacznie odbiega od Zasad Forum, a zwłaszcza od rozdziału "Obowiązujące zwyczaje na Forum", które opisane są w punktach 6 i 7 Zasad Forum); prosimy ponownie zapoznać się z Zasadami Forum.
    Zgodnie z Zasadami Forum każdy post sprzeczny z Zasadami Forum, jest wyłączany z wyświetlania. Jeśli jesteś autorem tego posta - prosimy wypowiadaj się na Forum zgodnie z jego zasadami. Zasadę wyłączania postów sprzecznych z Zasadami Forum stosujemy jednakowo wobec wszystkich Forumowiczów. Dzięki temu możemy utrzymać pozytywną atmosferę na Forum.
    Gość_polo
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 27

    Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

    Ciasto podane wyżej, o którym piszesz, w klasyfikacji cukierniczej nazywa się biszkoptowo-tłuszczowym.

    W biszkopcie tłuszcz??? proszek do pieczenia??? I dlaczego to pytanie dla kobiet, kiedy ja piekę najlepsze biszkopty (tylko to potrafię oprócz sernika i tiramisu).

    Poza tym biszkopt zawsze musi trochę opaść.

    (Chyba się Zenia połapie kto pisze po nick'iem: "personel kostnicy")

    Gość_staff ofthe mortuary
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 28

    Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

    Takie rzucanie nazywa się " zbiciem z gary" i dotyczy tylko ciast drożdżowych i to przerośniętych.

    Mnie też się wydaje niemożliwym, aby biszkopt opadł. Jeszcze wszystko przede mną chyba, bo mi się nie zdarzyło.

    Gość_staff ofthe mortuary
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 32

    Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

    Tak wiem, wszyscy macie rację. Ja też skończyłam szkołę gastronomiczną i wiem, że podstawą biszkopta są dobrze napowietrzone białka a pozostałe składniki to mąka i cukier w takiej samej ilości wagowej. Z takiego przepisu długo korzystałam ale jakiś czas temu dostałam od koleżanki ten przepis pod nazwą "ciasto biszkoptowe", wypróbowałam, uważam ze jest dobry i taki piekę. Podając ten przepis nie zamierzałam obrażać niczyich uszu niewłaściwym nazewnictwem a jedynie podzieliłam się swoim sprawdzonym przepisem. Przepraszam więc wszystkich specjalistów, którzy nie mogą tego znieść, że ciasto biszkoptowo-tłuszczowe nazwałam w skrócie biszkoptem.

    Gość_M.
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 33

    Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

    Do osoby z 18.08 .Jak mozna piec biszkopt w garnku no chyba że był to bardzo niski garnek bo inaczej nie dała by rady go z niego wyjać .A co do przepisu na dobry biszkopt to sa rózne ale ja zawsze piekę według starego przepisu i jest OK.Wedłu mnie Bardzo ważna jest mąka ,musi być naprawdę dobrej jakości !!Żeby nie było problemu i ładnie wyrósł .A to co ktoś pisał że piecze biszkopt ponad 50 min .to jest w błędzie bo boszkopt piecze sie max.35-40 min .w temp.ok 200 st .

    Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 45

    Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

    Ktoś napisał , że biszkopt piec 50 minut!? Przecież będzie suche. Biszkopt piecze się góra 30 min. Mnie starcza 20-25 min. Tylko od dołu. na sam koniec włączam górę. Żadne ciasto które ma rosnąć nie piecze się na termoobiegu.

    Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 48

    Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

    Wiogry dosyp . to ci nie łopatnie jak porty.

    Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajduje się nadużcie opisane w Zasadach Forum:
    • w poście nie odniesiono się do tematu wątku ani do żadnego z poprzednich postów; aby wypowiedzieć się na nowy temat, należy rozpocząć nowy wątek.
    Zgodnie z Zasadami Forum każdy post sprzeczny z Zasadami Forum, jest wyłączany z wyświetlania. Jeśli jesteś autorem tego posta - prosimy wypowiadaj się na Forum zgodnie z jego zasadami. Zasadę wyłączania postów sprzecznych z Zasadami Forum stosujemy jednakowo wobec wszystkich Forumowiczów. Dzięki temu możemy utrzymać pozytywną atmosferę na Forum.
    Gość_ino cycho
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 49

    Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

    Za mało mąki

    Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajduje się nadużcie opisane w Zasadach Forum:
    • post jest odpowiedzią na post wyraźnie sprzeczny z Zasadami Forum lub post jest jednym z postów wątku, w którym post rozpoczynający jest wyraźnie sprzeczny z Zasadami Forum; ignoruj posty, które są wyraźnie sprzeczne z Zasadami Forum.
    Zgodnie z Zasadami Forum każdy post sprzeczny z Zasadami Forum, jest wyłączany z wyświetlania. Jeśli jesteś autorem tego posta - prosimy wypowiadaj się na Forum zgodnie z jego zasadami. Zasadę wyłączania postów sprzecznych z Zasadami Forum stosujemy jednakowo wobec wszystkich Forumowiczów. Dzięki temu możemy utrzymać pozytywną atmosferę na Forum.
    Gość
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 50

    Odp.: Pytania dla kobiet: dlaczego biszkopt opada?

    Ja proszę przepis na asia77171@wp.p

    Gość_Asia
    Zgłoś
W tym wątku znajdują się 11 postów, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum; możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami).

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę