nie chodzi ,że dużo ale zararaz ich zdewastuja.U nas były sprawne ok 1 miesiąca
W wieżowcach domofon nie jest dobrym pomysłem pare ładnych lat temu w bloku nr 7 był i został zepsuty przez jakiś wandali, przy mniejszych blokach ok ale nie przy wieżowcach
A skąd on był bo ja widziałem gdzieś reklamy "domofony cyfrowe montaż serwis" może to ten sam ?
Jakiś czas temu było głośno o tym jak właśnie zbierali podpisy pod zakup domofonu, montował koleś słuchawkę do ściany (niepodłączył jej wcześniej do instalacji) za 200 zł i znikał.
Znajoma rodzina płaciła 50 zł, a było to w klatce, gdzie jest tylko 6 mieszkań. Za 60 zł od rodziny mogli założyć wideo-domofony, więc skoro piszesz, że w wieżowcu za 2 stówy no to sorry, ktoś próbuje zarobić na tym duże pieniądze.
50 zł raczej nie da rady sama słuchawka cyfrowego domofonu kosztowała nas kilka lat temu około 50 zł (z Radomia) ,obecnie najdroższy jest montaż wielu rzeczy .
W Gdańsku gdzie co roku jesteśmy w innym bloku wszędzie były domofony z kodem dostępu w części z kamerami na blokach .
Skrzynka tez pewnie 5 stówek na klatkę ,kable montaż wszystko trzeba zsumować kwota może się różnić miedzy blokiem 4 pietrowym jakich jest sporo na Pułankach a wieżowcem .
Wydaje mi się ,że potrzebne rzeczy w normalnym bloku na pułankach będą kosztować przynajmniej ze 120 zł na osobę + montaż .
OSZUSTWO NA DOMOFON- artykuł z Faktu
http://www.fakt.pl/Oszustwo-na-domofon-,artykuly,196476,1.html
do tego dochodzi jeszcze wymiana drzwi wejściowych, tak jest napisane w owym liście do spółdzielni
Suer pomysł dlaczego na Ogrodach lokatorzy są staroswieccy Taka Warszawa w wieżowcach mają domofony nowoczesne i jest porządek.W Ostrowcu to jest wydatek ale opłacalny.
"Mruwa" pracuje trochę lat w branży zabezpieczeń i jak ktoś pisze że miał możliwość założenia wideodomofonu za 60 zł w klatce z 6 lokalami to mnie trafia - tyle tytułem komentarza do Twojego wpisu.
Co do 200zł w wieżowcu to też lekka przesada, taka cena jest adekwatna do klatki z 10 lokalami (oczywiście w podstawowej wersji systemu cyfrowego).
W tej cenie w wieżowcu można już zamontować cyfrowy wideodomofon, oczywiście nie uwzględniając wideomonitora który jest indywidualną sprawą lokatorów.
A co do tego Pana to jak do Mnie trafi to z nim poważnie porozmawiam ;), bo przez takich pseudo instalatorów w ostrowieckich osiedlach ze świeczką szukać cyfrowego domofonu.
osobiście to bym się złożył, ostatnio na pułankach jakiś typ chodził o 4 rana i łapał za wszystkie klamki, może głodny był?
Gdzieś oprócz Pułanek Pan się jeszcze pojawił ?
http://www.fakt.pl/artykuly,Oszustwo-na-domofon-,196476,0,3,1,0,0,0.html
dlatego jak tylko sie zjawi montować to za bety i na policje dzwonić :)
trza załozyć zeby było dobrze
Czeka na akceptacje post z linkiem z faktu ale to raczej nie ten przypadek .Na Pułankach w tym tygodniu w wieżowcu samobójców montowali domofon i cena wynosiła 200 zł.