Wiele szkół w Polsce tak funkcjonuje, nawet w najbliższym otoczeniu, 4 z 14, 11 z 5, szkoła w Ćmielowie, Bodzechowie, Brzustowej, i nikt nikogo nie zastrasza i nie bije, więc nie przesadzaj!!!
Ja widzę rozwiązanie, by nie likwidować szkół - mianowicie zmniejszyć klasy i zatrudnić więcej nauczycieli. Nie rozumiem dlaczego ludzie zgadzają się z władzami na te oszczędności kosztem swoich dzieci. Praca w klasie, która liczy więcej niż dwadzieścioro dzieci jest bardzo trudna i nie ma miejsca na inwidualizację nauczania, na tym tracą tylko uczniowie. Oszczędności można przecież zrobić w Rządzie i urzędach. Ktoś wpadł na pomysł, by likwidować w kraju szkoły, ale nie wpadł na pomysł, by zostawić je i dać pracę ludziom, którzy skończyli studia w tym kierunku.
A czy te przenosiny to prawda???
Jak najbardziej szkoła psp 4 nie będzie istniała a część zwolnią,a część dostanie pracę
Zrobią tak,że w Ostrowcu będą 3 szkoły podstawowe,kto ma silniejsze plecy to zostanie a reszta na odpoczynek ,budynki po szkołach przeznaczą na biura
Ciekawi mnie, z kąt macie takie informacje?
Nieprawda, bo ja słyszałam, że nie będzie likwidacji szkół, tylko Urząd Miasta i Starostwo połączą się w jeden budynek i zmniejszy się ilość pracowników.
To jest najgorszy pomysł jaki może być! PSP 4 jest to szkoła w której panuje rodzinna atmosfera, jest przyjazna dla każdego dziecka. Sama chodziłam kiedyś tam do szkoły i bardzo dobrze wspominam te czasy , a przy okazji chciałam pozdrowić P.Pypeć:) oraz P.Duniec:).Nie wyobrażam sobie likwidacji tej szkoły, dzieci są tam wychowane każdy siebie wspiera!
1.
Najzwyklejsza podstawówka jak ich wiele,
i uczniowie zwykli i nauczyciele,
Stoi skromnie przy ulicy Sienkiewicza
i w Ostrowcu do NAJLEPSZYCH się ZALICZA
ref.
Tu nauczyciele zawsze są na ludzie,
Prawie zawsze mają uśmiechnięte buzie x2
2.
Tu się męczą koleżanki i koledzy,
bo nie łatwo zgłębić jest tajniki wiedzy,
lecz kto weźmie się porządnie do roboty,
temu obce są zmartwienia i kłopoty
Ref.
Tu nauczyciele zawsze są na luzie
prawie zawsze mają uśmiechnięte buzie!
Pamiętam jeszcze hymn tej szkoły, jak śpiewaliśmy go z wielką dumą i radością że możemy chodzić do tej szkoły!
Od wrzesnia psp4 ma być zlikwidowana,a nie przeniesiona w całości ,pomyślcie trochę, a jeszcze do tego psp 11 i moze psp 3 to zostaną w ostrowcu 4 szkoły-1,5,7,14
Psp 11 jest po remoncie,a zgodnie z ustawą od remontu nie może szkoła zostać zamknięta przez min 5 lat.
Oplatacie głupoty nie sądze że chciano by zamknąc szkołe z tak wieloletnia tradycja ,jest to jedna z najstarszych szkól w ostrowcy sama byłam jej uczennica i wspomina te 6 lat bardzo dobrze . Mówicie że jest mało dzieci zauważcie że sie rodzi mało dzieci wiec na pewno nie strorzy sie duzo klas , kiedys jak chodzioo sie do podstawówki to było po 4,5 klas ale i w rodzinach było po 5 dzieci w małym odstepie wieku a nie jak teras samie jedynaki :D
Szkoła nie będzie zlikwidowana, informacja pochodząca od Gościa z 17:08 jest nieprawdziwa.
Mam nadzieję, że nie będzie zlikwidowana...Zapisałam tam właśnie moje dziecko...Zresztą chyba gdyby zamierzali likwidować placówkę to chyba by nie prowadzili naboru do klas I, prawda?
W tym roku są zapisy do dwóch pań- Pani Andryki i Pani Agatowskiej...mam nadzieję że nie przekręciłam nazwiska...
Nie wiem skąd wybierzecie takie informacje? Chyba że ktoś jest prezydentem lub naczelnikiem WE? BZDURY!