Witam czy wiecie cos wiecej o przeniesieniu psp4 do pg2 bo podobno w psp4 ma byc gimnajzum prywatne .
psp 4 jest na sienkiewicza na wprost przystanku
przecierz o tym wiem ale ma byc przeniesione do pg2.
I znów zaczyna się ten sam temat:) Profilaktycznie co jakiś czas. Pytanie tylko kto ma w tym interes.
Moja pierwsza szkoła ale powinna być skasowana.W okolicy są 4 szkoły co prawda nie wiem jak się obecnie rozkłada to z chorymi gimnazjami ale nie da się ukryć ,że już w tym roku powinno być kilka szkół skasowane .
Człowiek, skasować to możesz siebie. Szkoła jest zajebista, ma swój klimat, cudownych nauczycieli i miłą atmosferę. Dzieciaki uwielbiają do niej chodzić. Ktoś znowu zakręcił się pewnie koło budynku. Szkoła ma fajną lokalizację, więc pewnie ktoś komuś coś da, żeby ten użył swej władzy i zabrał szkołę państwową a w to miejsce wsadził prywaciarza z którego będzie miał profity. Jeśli tak się stanie, poruszymy niebo i ziemię i przedstawimy światu co się w naszym mieście dzieje!
Jak w klasie jest ponad 30 dzieci to za mało co ty pleciesz,w przedszkolach po 30 -to za mało-co ty pleciesz,jak można pracować i nauczyć tak dużą grupę bez żadnych pomyłek w przygotowaniu i myśl co piszesz,wystarczy zmniejszyć ilośc dzieci w klasach,grupach przedszkolnych i będzie dobrze,bez likwidacji placówek i nauczycieli,ale na tym im zależy u nas oszczędności a u mich podwyzki
Nie chodzi mi o więcej dzieci w klasie tylko więcej klas w tym samym roczniku ,jak chodziłem do szkoły było po 4 klasy w jednym roczniku obecnie często trudno jedną skompletować a szkół jest ile było i to jest problem .W tamtej okolicy jest 4 placówki na podobnym poziomie szkoły podstawowe i gimnazja a ile jest dzieci w pobliżu ? ,czy mają jeździć do 4 z Częstocic a może ze Śliskiej ? by została akurat ta szkoła ? .
Raczej remont generalny.
To bardzo dobry pomysł aby połączyć obie szkoły i utworzyć zespól szkół!! Ciekawe dlaczego wcześniej nikt na to nie wpadł!! Uważam że na tym połączeniu zyskały by obie szkoły bo do czwórki mogłyby chodzić dodatkowo dzieci z części Oś. Słonecznego i Śródmieścia a i warunki lokalowe mieliby o niebo lepsze niż obecnie...Dwójka na tej bazie mogłaby mieć większy nabór ,no i odpadł by koszt utrzymania jednej szkoły!!! Ale zaraz zaczną krzyczeć nauczyciele obu szkół, opowiadać o tradycjach sentymentach itp...
Tak, pomysł bardzo dobry, tylko dla kogo? Bo na pewno nie dla dzieci z PSP4. Moloch w dwójce już był.
ale ilu ludzi straciłoby pracę... czy was to w ogóle nie obchodzi??
pRACY BY NIE STRACIŁ NIKT NAUCZYCIELE Z 4 POPROSTU UCZYLI BY W PG2 TYLKO KLASY OD 1 DO 6:) A PG2 TAK JAK BYLO,
ja mam PS3 i PSPGo - o PSP4 jeszcze nie słyszałem
Nikt nie straci pracy, nauczyciele przejdą razem z uczniami, a woźnych to ich nie szkoda, bo są tam ważniejsze od dyrektora!!!
Połączyć szkołę podst. z gimnazjum? Porononiony pomysł. Nie po to dzielili, żeby teraz łączyć. Dopiero gimnazjaliści będą straszyć i bić tych z podstawówki. IDEALNE ROZWIĄZANIE.