W większości pewnie. Czemu na komitet nie płaci 99% rodziców? Tak jest u nas. Czemu jak coś nauczyciel powie o składce na wyposażenie szkoły to rodzice pomruczą pod nosem i tyle widział ktoś ich pieniądze? Jakbyśmy chcieli tak dokładać do wszystkiego w każdej szkole to można by powiedzieć, że drożej niż prywatna szkołą by wyszła. Ja nie płacę, nie narzekam, a popisać sobie mogę. Inne matki też nie płacą i być może narzekają... Nie wiem, ale marudzą jak nauczyciel nie słyszy./
W końcu ktoś o tym napisał. Jakieś dziwne zwyczaje są w szkołach, nie tylko w PSP 1. Składka na toner do ksero... bez przesady. Szkoła przecież ma na to pieniądze. Papier OK, bo tego idzie dużo przy klasie 30 osobowej. Ale wszelkie składki na szkołę powinny być dobrowolne.
czy u was w szkołach znowu zbieracie na ksero lub na toner? w psp 5 znowu trzeba toner kupować i pani zarządziła składkę... wczoraj wysłuchałam przemówienia pana Prezyenta że zaoszczędził na oświacie ostrowieckiej przez co ma nawyżkę w budżecie. Tylko że teraz przez te oszczędności rodzice okładają na ksero...
ojej jak zapłacisz 50 groszy od dziecka to ci się nic nie stanie bo papierosy są droższe i piwko