Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 66

Odp.: Pseudokierowco z TOP C152, dzisiaj prawie przejechałeś 4 osoby, w tym 2 dzieci na al. Jana Pawła II

Przepis aby piesi mieli pierszeństwo na przejściu padł dzięki głosom tych na których wczoraj znowu głos oddałeś. Wstydź się.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 67

Odp.: Pseudokierowco z TOP C152, dzisiaj prawie przejechałeś 4 osoby, w tym 2 dzieci na al. Jana Pawła II

To jest niemożliwe. Przecież piesi to święte krowy, które muszą mieć pierwszeństwo przed pojazdami już 100 metrów przed przejściem...

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Pseudokierowco z TOP C152, dzisiaj prawie przejechałeś 4 osoby, w tym 2 dzieci na al. Jana Pawła II

Tak jest w Szwecji,kwestia tylko kultury.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Pseudokierowco z TOP C152, dzisiaj prawie przejechałeś 4 osoby, w tym 2 dzieci na al. Jana Pawła II

I kolejny, któremu trzeba tłumaczyć, że Polska to nie Szwecja. Tam nie ma przejść dla pieszych co 100 metrów...

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

żeby co 100 ale zdarza się częściej a i tak przechodzą jak chcą, na ukos, na skróty.

Laura
              Zgłoś
              Odpowiedz

pieszy czesto to nawet do przejscia nie dojdzie bo daleko... 10 metrow. i na przelaj przez jezdnie!

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

10:23 i ok, jeśli akurat nic nie jedzie, najgorzej jak na maskę wyłażą. Ostatnio pani koło Byczka wylazła sobie nagle przed auto. Jakby było ślisko to był kobicinę ubiła, jeszcze karę bym dostała, a dlaczego nie karze się takich pieszych? To zagrożenie i zmora naszych dróg, tak jak TOS w Kielcach czy Radomiu.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

w Polsce jest przepis mówiący o wtargnięciu przed poruszający się pojazd, ale jest on rzadko stosowany, ponieważ to zawsze pieszy będzie bardziej poszkodowany.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

A ja wczoraj miałem tak, opisałem to ale powtórzę. Stalem przy przejściu dla pieszych. Zobaczyłem i po prawej i po lewej, dwie L. Podsunolem się do krawężnika, nie postawiłem stopy na pas, zasygnalizowalem że chce przejść. L nie zatrzymała się żadna. Gdybym wszedł na pasy, wszyscy wmowili by mi wtargniecie. A ciekawe jak spojrzy na to egzaminator?

Gość_mam czas, poczekam
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 81

Obejrzyjcie ten materiał z Krakowa, który pokazuje podobne przejście i tłumaczy jak się na nim zachowywać:

https://www.youtube.com/watch?v=PjVlwLKllVo

Gość_Ja
      Zgłoś
      Odpowiedz

Była w poprzedniej kadencji sejmu propozycja sensownych zmian w kodeksie drogowym regulująca problem przejść dla pieszych oraz zachowania się kierowców na wzór tego co obserwujemy w wielu krajach świata. Przepadła głosami min. naszego senatora i jego koleżeństwa, dla których życie ludzkie to tylko głos oddany w wyborach

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

pismen, czy sensowna czy nie, to decyduje sejm.

ot, uroki demokracji. Wiem, ciężko ci się pogodzić z przegraną PO, ale takie życie.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
14 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -