Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Pseudokierowco z TOP C152, dzisiaj prawie przejechałeś 4 osoby, w tym 2 dzieci na al. Jana Pawła II

Ilość postów: 66 | Odsłon: 7082 | Najnowszy post
  • Pseudokierowco z TOP C152, dzisiaj prawie przejechałeś 4 osoby, w tym 2 dzieci na al. Jana Pawła II

Właścicielu tego samochodu, życzę ci abyś ty kiedyś trafił na takiego samego kierowce, jakim sam jesteś. Dzisiaj prawie przejechałeś 4 osoby, w tym 2 dzieci. Jezeli kierowca z lewego pasa zatrzymuje się przed przejściem dla pieszych, twoim obowiązkiem jest zrobić to samo na pasie prawym! Jest deszcz, ślisko, a ty nawet nie zwolniłeś, a nie jechałeś wolno. Na szczęście coś mi kazało się zatrzymać, bo inaczej nie pisałabym tego posta...

Czy ktoś w końcu weżmie się za ulicę JP II i przejścia dla pieszych obok MPK i sklepu Sezam?? Czy tam naprawdę musi dojść do nieszczęścia, aby ktoś zwrócił uwagę na to, co tzw. kierowcy tam wyprawiają?

Gość_Zdenerwowana
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Pseudokierowco z TOP C152, dzisiaj prawie przejechałeś 4 osoby, w tym 2 dzieci na al. Jana Pawła II

Weź kamerkę i ustaw się w pobliżu tego miejsca. Nagraj takie akcje i zanieś na policję do wydziału ruchu drogowego. Oni będą wiedzieli co dalej robić. Poleci kilka/kilkanaście praw jazdy i może coś dotrze do świadomości ludzi.

Drugi pomysł, to wybrać się do naczelnika wydziału ruchu drogowego policji i poprosić go, aby w tym miejscu często stał nieoznakowany radiowóz z kamerką i robił porządek.

Gość_Ja
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Pseudokierowco z TOP C152, dzisiaj prawie przejechałeś 4 osoby, w tym 2 dzieci na al. Jana Pawła II

Mogło być prościej, ale posłowie prawej strony zamiast w obronie pieszych głosowali za piratami. Pamiętajmy o tym w niedzielę.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Pseudokierowco z TOP C152, dzisiaj prawie przejechałeś 4 osoby, w tym 2 dzieci na al. Jana Pawła II

Bo na dwupasmówkach nie powinno się przepuszczać pieszych. To bardzo niebezpieczne.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

To jak piesi mają na dwupasmówkach przechodzić?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

Odp.: Pseudokierowco z TOP C152, dzisiaj prawie przejechałeś 4 osoby, w tym 2 dzieci na al. Jana Pawła II

no jasne!może od razu usunąć pasy na jezdni!

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Owszem... Na drogach dwujezdniowych wielopasmowych, nie powinno być w ogóle przejść dla pieszych. Jedynie na skrzyżowaniach z sygnalizacją świetlną.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Na wszystkich przejściach pieszy powinien mieć pierwszeństwo tak jak przewidywał projekt nowelizacji KD

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Projekt był dobry ale padł głosami min. posłów i senatorów PISu, którzy dbają o ludzi tylko w gadce

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 79

Akurat na tych pasmowkach jest ograniczenie predkosci jestes w terenie zabudowanym a na al Jana Pawla II samochody pedzą

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

To nic nadzwyczajnego i nie wiem czy masz prawo podawać jego nr. Takie sytuacje zdarzają się często i to TOS robi tak samo. Kiedyś zatrzymałam się na prawym pasie, starsza pani już weszła na jezdnię a TOS przejechało lewym z dużą prędkością. Sama się wystraszyłam a starsza pani zapewne też w szoku była. Taka sama sytuacja miała miejsce, gdy mój mąż kierował, zatrzymał się, piesi na jezdni a drugim pasem gna szatan z TOS. Sama mam TOS ale wasze insynuacje jak jeździ WLI, TOP i inni nie są smieszne, bo TOS też nie wiedzą co zrobić na rondzie, skręcą w lewo zamiast przepuscić jadących prosto... Można by pisać i pisać ale co to da?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 22

Autorko wątku znajdź sobie hobby, a nie siedzisz i na ludzi donosisz. Typowa polska gnuśność.

Poza tym ten ktoś jest z Opatowa, więc raczej nie czyta Twych żali tu umieszczanych.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Wiem że powinno się przepuszczać pieszych na dwupasmówkach i tak to ja robię ale naprawdę jest to uważam najbardziej niebezpieczne miejsce i manewr dla PIESZEGO.Wyobrażcie sobie zatrzymującą się ciężarówkę z brudnymi i mało widocznymi światłami której kierowca zatrzymuje się przed przejściem i naprawdę niezbyt uważny kierowca jadący drugim pasem mało ma czasu na zatrzymanie jeśli nie widział wcześniej tego pieszego przed przejściem.

A dla przykładu takiego niebezpieczeństwa podam z własnego doświadczenia.. jadąc od Zagłoby w kierunku Mickiewicza na wysokości Tesco oczywiście przed przejściem zatrzymana była ciężarówka z włączonym kierunkiem w lewo do Tesco ja jadąc prosto popełniłem błąd myśląc że stoi ona czekając na skręt a on przepuszczał oczywiście prawidłowo pieszego którego naprawdę w ostatniej chwili zauważyłem.I dlatego też uważam że takie przepuszczanie jest na dwupasmówkach mega niebezpieczne co nie znaczy że nie trzeba tego robić ale naprawdę z głową i to z obu stron także tej pieszego.Pozdrawiam IK.

Gość_ik
        Zgłoś
        Odpowiedz

Pytanko: czy na przejściu dla pieszych wolno wyprzedzać inne pojazdy? Bez odbioru!

Gość_niedoswiadczony kier
          Zgłoś
          Odpowiedz

No nie ma bez odbioru:):):) widziałeś kiedykolwiek , jakikolwiek samochód na drugim pasie w takim miejscu który czeka aż stojące do lewoskrętu zjadą i dopiero on będzie mógł drugim pasem przejechać:):) a przecież nie mówię o swoim przypadku w którym ja akurat powinienem poczekać aż pieszy przejdzie mnie chodziło tylko o niebezpieczeństwa w takich przypadkach :) :) odbiór oczywiście bez wymądrzania .Pozdrawiam ik.

Gość_ik
            Zgłoś
            Odpowiedz

Gość ik powiem Ci ze udzieliles mi lekcji wpisem z godz 20 34 :-) tam jest przejście i zaraz droga w lewą do castoramy. Jadąc myślisz że gość czeka aż przejada z naprzeciwka, a tu zmylka, piesi. Pisząc wpis myślałem o ul JP ll

Gość_niedoswiadczony kier
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 26

Sytuacja jest ewidentna i taki gość powinien dostać mandat karny a tu widze są obrońcy przestepców drogowych.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Tak pseudobrońcy dopóki nie przytrafi się to Wam albo Waszym bliskim!

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
14 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
"Ilando" Grzegorz Drogosz
Branża: Komputery
Dodaj firmę