dowiedziałam sie ze moj 23letni syn jest gay co mam robic.poradzcie mi dlamnie to szok.ale kocham swoje dziecko
Musisz się z tym pogodzić droga Anno Weroniko. Nic nienormalnego! A i mnie przerażają poglądy niektórych! Totalne zacofanie w tym naszym miasteczku! Ech.... :(
Anno, wszystkie powyższe posty są obrazem naszego społeczeństwa, jedni potępiają homoseksualizm, inni nie widzą w tym nic złego. Niewątpliwie stosunki seksualne między ludźmi należą do sfery intymnej i nie powinno się z nimi obnosić. Jeśli poczułaś się rozczarowana, to najprawdopodobniej dlatego, że sama sobie założyłaś dawno temu, że Twój syn będzie heteroseksualny. W takiej sytuacji rzeczywistość miała prawo Cię zaboleć. Rodzice chętnie przypisują swoim dzieciom własne myśli, oczekiwania i pragnienia, a zapominają o tym, że te dzieci są odrębnymi istotami, mającymi naturalne prawa do odmienności i własnych wyborów. Człowieka kocha się ze wszystkim, co jego. Gdybym była mamą, pragnęłabym, aby moje dzieci żyły tak, by były szczęśliwe. I dodam, że jestem pełna podziwu dla Ciebie za odwagę podjęcia tematu na Forum;)
Anna czy Weronika?