Zostałam zaproszona na ślub ciotki która jest po 50tce to jest jej drugi ślub,mam pytanie?co sie daje na takiej uroczystości pieniądze czy coś kupić,nigdy nie byłam na takim przyjęciu,przyjęcie będzie trwało tylko8 godzin.proszę o rozsądne odpowiedzi z góry dziękuję.
Ciotka po 50-tce dorabiać się już nie musi to kasa odpada.Większość tzw.prezentowych rzeczy zapewne też ma.Wydaje mi się że dobry alkohol+bombonierka+kwiaty powinny wystarczyć.
jakiś fajny prezent ,który także może się przydać np.porcelna albo ekstra pościel albo pamiatkowa bizuteria
Daj pieniądze zawsze odpowiedni prezent może gdzieś wyjadą.
Nie wiadomo czy dorabiac sie nie musi. Nowe zycie zaczyna, byc moze musi wszystko zaczac od poczatku. To zalezy od sytuacji ciotki i Ty najlepiej powinnas wiedziec czy cos kupic czy dac pieniadze.
ciotka raczej dorobiona.Chyba zostane przy prezencie.Dziękuje za odpowiedzi.
Pieniądze pewnie najłatwiej, ale już wiesz jak ma ciocia urządzone mieszkanie i łatwą coś bardzo ładnego kupić np. satynową pościel na którą zawsze szkoda kasy, piękny np haftowany obrus lub śliczna ćmielowska porcelana (wiem, że droga ale można dla dwóch osób). Pieniądze cioci dawać , no chyba nie, ale może zbiera na podróż poślubną. Jak jesteś blisko można sie dogadać.
pieniądze , odpowiedni prezent bez względu na wiek
Ciotce pieniądze?! Nie pasuje. Musi być prezent. Nawet, jak jadą w kosztowną podróż to ludzie w tym wieku mają na to pieniądze.