Witam
Mam pytanie czy jeżeli mieszkam w miejscowości gdzie planowana jest kanalizacja w 2015,to mogę na własną rękę zakupić oczyszczalnie i nie skorzystać z podłączenia.Wiem ,że nie ma takiej możliwości tam gdzie już jest kanalizacja w moim przypadku są tylko plany.
Może się ktoś orientuje jakie pozwolenia itd..
Dzięki serdeczne
Z tego co słyszałem to taka oczyszczalnia do tanich nie należy.Czy nie wyjdzie taniej i bezobsługowo wyjdzie podłączenie do kanalizacji?
mam znajomą ma taką oczyszczalnię, ale mieszka prawie w środku lasu i szans na kanalizację żadnych nie miała. wiem że jest sporo ograniczeń w funkcjonowaniu takiej oczyszczalni np. nie można używać większości proszków do prania żadnych wybielaczy i ostrej chemii do czyszczenia bo pozabija się bakterie które rozkładają nieczystości .
nic z tych rzeczy odnośnie proszków,wystarczy raz w roku (min) dokonać czyszczenia zbiornika i drenażu przez wyspecjalizowaną firmę (tak zaleca producent) i problem z głowy a o bakteriach zapomnij,sam użytkuję taką oczyszczalnię i kiedy w pierwszym okresie liczyłem na bakterie to zawaliło na amen i nic nie pomogło prócz odkopywania rur